Ποδόσφαιρο

Προβάδισμα πρόκρισης για τον Ολυμπιακό μετά τη ματσάρα στο Καραϊσκάκη

Ακούστε το άρθρο

Σε ένα παιχνίδι με πέντε γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός νίκησε με 4-2 την Αϊντχόφεν και έχει προβάδισμα για την πρόκριση στους «16» του Europa League.

Από τα ματς με τον ΠΑΟΚ στον όμιλο του Europa League είχε φανεί ότι η Αϊντχόφεν δεν ήταν και τόσο σοβαρή ομάδα. Όσα πάνε κι όσα έρθουν… Και ακριβώς αυτό είδαμε και τώρα κόντρα στον Ολυμπιακό, με τον χορό των γκολ να αρχίζει από νωρίς…

Στο 9′ ο Μπουχαλάκης με κεφαλιά, μετά το φάουλ του Βαλμπουνά, έκανε το 1-0, το οποίο όμως δεν έμεινε πολύ, αφού στο 14′ ο Ζάχαβι σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Παπασταθόπουλο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Σα (1-1). Η γρήγορη ισοφάριση θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά δεν έγινε έτσι.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 30′ με τον Λαλά που δεν κατάφερε να σκοράρει στο τετ α τετ, αλλά το έκανε στο 37′ ο Εμβιλά με σουτ λίγο έξω από την περιοχή (2-1). Και πάλι, όμως, οι Πειραιώτες δεν πρόλαβαν να χαρούν, αφού στο επόμενο λεπτό ο Ζάχαβι -ξανά- βρήκε δίχτυα με κεφαλιά μετά την εκτέλεση κόρνερ και ισοφάρισε για την PSV (2-2).

Κι όμως, το πρώτο ημίχρονο είχε κι άλλο γκολ και ήταν για τον Ολυμπιακό, με τον Ελ Αραμπί να κλέβει από τον Σανγκαρέ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και να αποφεύγει και τον Εμβογκό, στέλνοντας τους πρωταθλητές Ελλάδας στα αποδυτήρια με προβάδισμα (3-2)!

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους πάντως, στο 48′, λίγο έλειψε να σημειωθεί ακόμη ένα γκολ και συγκεκριμένα το τρίτο της Αϊντχόφεν και ακόμη πιο συγκεκριμένα του Ζάχαβι, αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά την εκτέλεση φάουλ. Οι Ολλανδοί ήθελαν να πιέσουν με στόχο την ισοφάριση, αλλά οι ερυθρόλευκοι ήταν προσεκτικοί και δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να απειλήσει ιδιαίτερα.

Σε αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν πιο φυσιολογικός σε σχέση με το α’ μέρος, με τους δύο προπονητές να αρχίζουν και τις αλλαγές καθώς μπαίναμε στο τελευταίο 20λεπτο. Και από όλες τις αλλαγές, αυτή που προκάλεσε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η αντικατάσταση του Ελ Αραμπί από τον Φορτούνη. Όχι επειδή μπήκε ο Έλληνας άσος, αλλά επειδή ο Μαρτίνς άφησε τον Ολυμπιακό χωρίς καθαρό επιθετικό.

Για λίγα λεπτά μόνο, όμως, αφού στο 80′ πέρασε στο ματς ο Χασάν, με τους ερυθρολευκους να ψάχνουν το 4ο γκολ και να το πετυχαίνουν τελικά στο 83′ με ωραίο πλασέ του Μασούρα (4-2), παίρνοντας καλό προβάδισμα για τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στην Ολλανδία.

Ολυμπιακός: Σα, Λαλά (80′ Ανδρούτσος), Σωκράτης, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (80′ Βρουσάι), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά (68′ Μασούρας), Ελ Αραμπί (74′ Φορτούνης), Μπρούμα (80′ Χασάν).

Αϊντχόφεν: Εμβογκό, Μαξ, Μποσκάγλι (38′ Μπάουμγκαρτλ), Τέζε, Ντάμφρις, Ροσάριο, Τόμας (85′ Γκουτιέρες), Σανγκαρέ (70′ Φέρτεσεν), Μάλεν, Ζάχαβι (85′ Φαν Χίνκελ), Γκέτσε (70′ Μάουρο Ζούνιορ).

Πηγή: newsbeast

Όλη η επικαιρότητα