Κόσμος

Προκαλεί με νέες απειλές η Τουρκία για το ελληνογαλλικό σύμφωνο: «Προβοκάτσια» ο «Παρμενίωνας»

Οι νέες απειλές έρχονται λίγο μετά την προκλητική της NAVTEX για το πλοίο Nautical Geo

Η Άγκυρα προκαλεί εκ νέου με απειλές σχετικά με την ελληνογαλλική συμφωνία, αυτή την φορά δια στόματος της εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας.

Οι νέες απειλές έρχονται λίγο μετά την προκλητική της NAVTEX για το πλοίο Nautical Geo.

Μετά την παραληρηματική ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, σήμερα (03.10.2021) ήρθε ακόμη μια, με απειλές κατά της Ελλάδας. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας δεν δίστασε μάλιστα να χαρακτηρίσει προβοκάτσια την άσκηση «Παρμενίωνας»!

Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι η απόκτηση των γαλλικών φρεγατών γίνεται από την Αθήνα για να εξισορροπηθεί η κατάσταση με την Τουρκία. Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας κατηγόρησε «παράνομες, επιθετικές και προβοκατόρικες ενέργειες στο Αιγαίο και στη Ανατολική Μεσόγειο».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι η Ελλάδα παραβιάζει συστηματικά το καθεστώς αποστρατικοποίησης των νησιών στο ανατολικό Αιγαίο. Όπως ανέφερε από τις αρχές του 2021 έχουν πραγματοποιηθεί… 1.989 παραβιάσεις με εναέρια και πλωτά μέσα.

Κατηγορεί επίσης την Ελλάδα για την άσκηση Παρμενίωνας στη Χίο χαρακτηρίζοντας τη ως «παράνομη και προβοκατόρικη». «Η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα και της συμφέροντα της, και έχουν δοθεί εντολές στο ναυτικό στην αεροπορία και στο στρατό μας προς αυτή την κατεύθυνση» σημειώνεται.

Όλη η επικαιρότητα