ΕΠΣ Ηλείας

Προπονητές ΕΠΣ Ηλείας: «Ή προχωράμε κανονικά ή τελειώνουμε οριστικά!»

Κατηγορηματικά αντίθετοι στα… εναλλακτικά σενάρια  συνέχισης των τοπικών πρωταθλημάτων δηλώνουν οι Τρυφωνόπουλος, Γαλάνης, Μιλοσέσκι και Λαγός

Με  αφορμή  τα όσα δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΠΟ και Πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας, κ. Αστ. Αντωνίου, ότι δηλ. Θα μπορούσε η κάθε  ΕΠΣ να προσαρμόσει τις προκηρύξεις της στις ανάγκες που έχει, και να επαναρχίσει το πρωτάθλημα της Α1, έστω  και τον Απρίλιο, χωρισμένη σε μικρούς ομίλους, ανάλογα  με των αριθμό των ομάδων  της  κάθε ένωσης, και όχι απαραίτητα μόνο με τη διεξαγωγή του ενός γύρου,  αλλά  δυο γύρων, και  υπό την μορφή του κυπέλλου κατόπιν, εως τον τελικό για την ανάδειξη του πρωταθλητή! Θα πρέπει λοιπόν να εξεταστούν όλες αυτές οι παράμετροι, καταλήγει ο κ. Αντωνίου». Με βάση αυτό το σκεπτικό, η «Πατρίς – Σπορ»  ζήτησε τη γνώμη των  τεσσάρων πρώτων προπονητών εως την διακοπή του πρωταθλήματος:

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΡΥΦΩΝΟΠΟΥΛΟΣ (Προπονητής Πανηλειακού): «Ο  αθλητισμός  είναι πολιτισμός, δεν χρειάζεται ημίμετρα»!

«Είχα τονίσει από την αρχή της καραντίνας,  ότι πολύ δύσκολα εως αδύνατο, θα μπορέσει να συνεχιστεί  η σεζόν που διανύουμε!  Είδη  φτάσαμε στα μέσα Ιανουαρίου, και ακόμα δεν έχουμε πατήσει γήπεδο! Και φυσικά όσο ο καιρός περνά, άλλο  τόσο απομακρύνεται η επανέναρξη  των τοπικών πρωταθλημάτων! Για  αυτό  και τώρα θεωρώ  ότι η χρονιά έχει τελειώσει! Τώρα τελευταία δε, ακούω και εγώ για κάποια σενάρια τεμαχισμού της κάθε κατηγορίας και ιδίως της  Α1 που προωθούν κάποιοι  παράγοντες της  ΕΠΟ, και  αναρωτιέμαι, αν μιλάμε για τουρνουά, η για  πρωτάθλημα  30 αγωνιστικών! Κάτι  που σε καμία περίπτωση δεν θα είναι δίκαιο! Απλά  αν γίνει κάτι τέτοιο, θα γίνει για να τελειώσει όπως – όπως το πρωτάθλημα! Εμένα  προσωπικά και πιστεύω και τις περισσότερες  ομάδες  δεν τις εκφράζει! Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι λέμε  όχι στην επιστροφή στις προπονήσει και τα γήπεδα! Απεναντίας όλοι  εμείς οι  φίλοι του αθλητισμού, επιδιώκουμε την επιστροφή στην κανονικότητα του αθλητισμού, γιατί ο αθλητισμός είναι πολιτισμός»!

ΑΛΕΞΗΣ  ΓΑΛΑΝΗΣ   (Προπονητής Νίκης Τραγανού):   “Ο  πρωταθλητής να κριθεί  σε κανονικό πρωτάθλημα …”

“Εμείς δεν είμαστε οι ειδικοί σε ιατρικά θέματα για να ξέρουμε πόσο επικίνδυνη θα ήταν η επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας. Ορθώς πιστεύω  πως έγινε η διακοπή  από την πολιτεία, καθώς προέχει η υγεία μας, σε αυτό το πρωτόγνωρο  γεγονός που βιώνουμε. Και επειδή είδη βρισκόμαστε στα μέσα Ιανουαρίου, θεωρώ ότι όσο περνά  ο καιρός και η επιστροφή μας στα γήπεδα αργεί, άλλο τόσο αργεί και απομακρύνεται η επανέναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων! Για αυτό και οι διοικούντες την ΕΠΟ, μιας  και έρχονται και εκεί εκλογές, ψάχνουν τρόπους με τον τεμαχισμό της Α1 σε ομίλους , έτσι ώστε να  απαλύνουν κάπως τη ζημιά που έχει γίνει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο! Κάτι που σε καμία  περίπτωση δεν είναι σωστό! Προσωπικά πιστεύω πως στο τέλος θα ακυρωθεί η σεζόν, και ιδίως από τη στιγμή που  η πολιτεία  και η ΕΠΟ, δεν αναλαμβάνουν τα τεστ»!

ΝΤΕΓΙΑΝ ΜΙΛΟΣΕΣΚΙ (Προπονητής Ξενοφώντα Κρεστένων): «Η συνεχίζουμε από δω… η σταματάμε εδώ»

«Αυτή η δεύτερη  διακοπή των τοπικών πρωταθλημάτων ,ήταν αναγκαία και έπρεπε να γίνει, καθώς προέχει η υγεία όλων μας! Βέβαια θα μείνουμε αρκετό καιρό από αυτό που αγαπάμε, αλλά τι μπορούμε  να κάνουμε, όταν αποφασίζουν άλλοι που είναι ειδικοί! Εμείς θέλουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα του ποδοσφαίρου που μας δίνει ζωή, όμως όχι έτσι  όπως ακούω, που θέλουν κάποιοι εκεί στην ΕΠΟ! Ένα  πρωτάθλημα των 30 αγωνιστικών, δεν μπορεί να γίνει   αναδείξει  πρωταθλητή σε 10-12 αγωνιστικές! Είναι πολύ ερασιτεχνικό και πολύ τραβηγμένο αυτό! Και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν είναι δίκαιο, είτε για τη δικιά μου ομάδα, είτε  για όσες ομάδες έχουν χαλάσει λεφτά και έχουν στόχους! Καλύτερα να σταματήσουμε εδώ, και να συνεχίσουμε του χρόνου, η να ακυρωθεί τελείως η χρονιά. Δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσουμε με νέα προκήρυξη»!

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ  ΛΑΓΟΣ (Αστέρας Αμαλιάδας): «Είναι τραγελαφικό αυτό που μεθοδεύουν…»

«Όταν ξεκίνησε η καραντίνα, πίστευα  ότι έστω μέσα στον Ιανουάριο θα επιστρέψουμε στις προπονήσεις! Όμως βλέποντας την κατάσταση που βιώνουμε, καθώς και τον αργό ρυθμό των εμβολίων, πιστεύω ότι πολύ δύσκολα έως αδύνατον θα συνεχιστεί η σεζόν σε κανονικούς ρυθμούς!  Για αυτό και προκειμένου να απαλύνουν κάπως την κατάσταση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, θέλουν να μικρύνουν το πρωτάθλημα με τη μέθοδο των ομίλων! Κάτι που θα είναι άδικο και τραγελαφικό για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, που μέρα με τη μέρα αργοσβήνει! Οπότε η θα συνεχιστεί η σεζόν από εδώ που  μείναμε, η διαφορετικά να  ακυρωθεί! Δυστυχώς το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πληρώνει την αδιαφορία αυτών που το διοικούν! Μόνο στην Ελλάδα δεν έχουμε αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων! Έτσι όπως πάμε θα ξεχάσουμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο»!

Όλη η επικαιρότητα