Αθλητισμός

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Εμμανουήλ Καραλής!

Ακούστε το άρθρο

*Δεύτερη θέση για Χρυσανθόπουλο (Πανιώνιος) στο επί κοντώ, Νίκο Καψή (ΑΕΚ) στο μήκος, και Σταυρούλα Χρυσαειδή (Πανιωνίου) στα 3000 μ. με φυσικά εμπόδια!

*Στην 8η θέση στον ακοντισμό η Μαργαρίτα Τσουκαλά (Γ. Σ. Απόλλων Πύργου)!

Το 107ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών/ Γυναικών και Ανδρών/ Γυναικών Κ23 που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας, ολοκληρώνεται αύριο με τα σύνθετα αγωνίσματα, και την παρουσία αρκετών Ηλείων, αθλητών και αθλητριών.

Οι συμμετοχές και οι επιδόσεις των Ηλείων…

Στους Άνδρες:

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ηλείος Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος κέρδισε τον τελικό του άλματος επί κοντώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου, χθες βράδυ στην Πάτρα. Πρόκειται για μια από τις σπάνιες επιτυχίες του Ηλειακού αθλητισμού, καθώς όλοι οι σπουδαίοι αθλητές συνηθίζεται να αφήνουν τις Ηλειακές ομάδες και να μετακινούνται σε άλλους συλλόγους, κυρίως της Αθήνας.

Ο Καραλής, ακολούθησε την αντίθετη διαδρομή, μετακινούμενος στον Απόλλωνα Πύργου, στην πόλη από την οποία κατάγεται ο πατέρας του, φέρνοντας με αυτόν τον τρόπο μια μεγάλη διάκριση στην Ηλεία.

Ο Νίκος Καψής χάλκινο στο άλμα εις μήκος

Μια Ηλεία, η οποία είδε τον Νίκο Καψή, να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα εις μήκος, ωστόσο το μετάλλιο αυτό πηγαίνει στο ενεργητικό της ΑΕΚ, σύλλογο με τον οποίο αγωνίζεται ο πρώην αθλητής του Σάκη Καίσαρη τα τελευταία χρόνια.

Οι τρεις πρώτοι στο άλμα επί κοντώ:

Εμμανουήλ Καραλής 5.55 μ.,
Θεόδωρος Χρυσανθόπουλος 5.55 μ.
Γιάννης Ρίζος 5.35 μ.

ΕΜ. ΚΑΡΑΛΗΣ: «Είμαι χαρούμενος γιατί για πρώτη φορά είμαι πρωταθλητής Ελλάδας στον ανοιχτό στίβο»!

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Ηλείος πρωταθλητής Εμ. Καραλής, τόνισε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, γιατί για πρώτη φορά βγήκα πρωταθλητής Ελλάδας στον ανοιχτό στίβο. Ευχαριστώ ιδιαιτερα τον προπονητή μου, και όλους όσους με βοήθησαν και πιστεύουν σε μένα. Θα προσπαθήσω στη συνέχεια για ακόμα ψηλότερα»!

Στα 800 μ. των ανδρών, ο 27χρονος Δημήτρης Μεϊντής του Κοροίβου με την 11η καλύτερη επίδοση, 1.56.52 , κατέλαβε την 13η θέση με επίδοση: 1:56. 88

Ενώ στον ακοντισμό ο 19χρονος Αλέξανδρος Καστανάς του Κοροίβου και ο 22χρονος Σωτήρης Καραμουσαλης της Α.Ε. Λεχαινών, είχαν καλή παρουσία. Ο πρώτος τερμάτισε 13ος με επίδοση: 57, 45 μ., και ο δεύτερος 18ος, με επίδοση: 54, 91 μ.!
Στο μήκος ο 20χρονος Ηλίας Κελεσίδης του Απόλλωνα Πύργου, ήταν 14ος με επίδοση: 7,03 μ.

Στις Γυναίκες:

Στις γυναίκες, και στον ακοντισμό όπου συμμετείχε, καλύτερη όλων η 20χρονη Μαργαρίτα Τσουκαλά του Απόλλωνα Πύργου, η οποία με επίδοση: 44,92 μ., κατέλαβε την όγδοη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου. Η νεαρή επταθλήτρια, πέτυχε ένα καλό πλασάρισμα και στο αγώνισμα του ακοντισμού, στο οποίο τα τελευταία χρόνια δείχνει πιστή στα μεγάλα ραντεβού.

Η εξέλιξη του αγώνα

Με μια πρώτη βολή στα 44.56 μ. βολή η Μαργαρίτα Τσουκαλά, βελτίωσε τη φετινή της επίδοση.

Η Μαργαρίτα Τσουκαλά

Η δεύτερη βολή της Μαργαρίτας Τσουκαλά ήταν άκυρη. Με την ολοκλήρωση της δεύτερης βολής, η Τσουκαλά βρισκόταν στην όγδοη θέση.

Η τρίτη βολή της Τσουκαλά ήταν στα 42.88 μ..

Η τέταρτη βολή της, το ακόντιο καρφώθηκε στα 44.74 μ..

Άκυρη η πέμπτη βολή της αθλήτριας από την Ηλεία.

Με μια ακόμα καλύτερη βολή στα 44.92 μ. ολοκλήρωσε η Μαργαρίτα Τσουκαλά τον αγώνα, κατακτώντας την όγδοη θέση στην Ελλάδα, στην τελευταία της προσπάθεια.

Η τελική κατάταξη

Στα 400μ., η 18χρονη Γεωργία- Μαρία Δεσπολλάρη του Απόλλωνα Πύργου, έχοντας την 6η καλύτερη επίδοση με 57.39, τερμάτισε 13η, με επίδοση: 57.36. Ενώ στα 800 μ. με την 10η καλύτερη επίδοση 2.18.15, κατέλαβε την 12η θέση με επίδοση: 2.16.45!

Στα 400 μ. με εμπόδια η 17χρονη Δήμητρα Φραγκοπανάγου της Α.Ε. Λεχαινών με καλύτερο χρόνο 1.10.31 (18η καλύτερη επίδοση), τερμάτισε στη 18η θέση με επίδοση: 1.11.38!

Στο μήκος ήταν παρούσα η 17χρονη Νικολία Ποϊραζίδη, του Απόλλωνα Πύργου με την 8η καλύτερη επίδοση, 6 μ., καταλαμβάνοντας τη 14η θέση, ανάμεσα σε 24 αθλήτριες, με επίδοση: 5.60 μ.!

Τέλος, στο τριπλούν, συμμετείχε η 20χρονη Δήμητρα Κυριαζή του Κοροίβου, η οποία στον προκριματικό γυρο ηταν 2η με επίδοση: 11.64 μ., όμως δεν μπόρεσε να μπει στον τελικό!

Οι συμμετοχές στα σύνθετα, σήμερα και αύριο!

Τη Δευτέρα στο έπταθλο Κ18 γυναικών θα συμμετάσχει η Νικολία Ποϊραζίδη του Απόλλωνα Πύργου, έχοντας την καλύτερη βαθμολογία (4.691 βαθμούς) και στο έπαθλο Κ23 η Μαργαρίτα Τσουκαλά, επίσης του Απόλλωνα Πύργου, έχοντας και αυτή την καλύτερη βαθμολογία (5.010 βαθμούς). Παρούσα στην Κ23 θα είναι και η 18χρονη Ευγενία Πέππα του Κοροίβου.

Στο δέκαθλο Κ18 ανδρών, θα πάρει μέρος ο 17χρονος Δημήτρης Τσαμπάς της Αναγέννησης Πύργου, έχοντας την 3η καλύτερη βαθμολογία (5.595 βαθμούς) και οι 16χρονοι Νίκος Παναγιωτακόπουλος και Στέφανος Παπαναγόπουλος επίσης της Αναγέννησης.

Τέλος, στο δέκαθλο Κ23 ανδρών θα συμμετάσχει ο 19χρονος Επαμεινώνδας Γεωργακόπουλος του Απόλλωνα Πύργου με την τρίτη καλύτερη επίδοση (5.597 βαθμούς) και ο 20χρονος Γιώργος Παναγιωτακόπουλος της Αναγέννησης.

Η Σταυρούλα Χρυσαειδή

Τέλος αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Ηλεία Σταυρούλα Χρυσαειδή (κόρη που παλιού διαιτητή Παν. Χρυσαειδή από το Καταράχι του Δ. Πύργου), η οποία διαμένει μόνιμα στην Αθήνα με τους γονείς της, και αγωνίζεται με τα χρώματα του Πανιωνίου! Η ταλαντούχα αθλήτρια, αγωνιζόμενη στα 3000 μ. με φυσικά εμπόδια, τερμάτισε 2η, με επίδοση : 10.42.19, χάνοντας στο νήμα… κυριολεκτικά την πρωτιά!

Όλη η επικαιρότητα