Ηλεία

ΕΛΓΑ: Τηλεφώνημα Λυκουρέντζου στον πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας για τον παγετό

Στον πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστο Βαλιανάτο, τηλεφώνησε χθες το πρωί ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος για να ενημερωθεί σχετικά με τις ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί από τον πρόσφατο παγετό που έπληξε τις καλλιέργειες.

Ο κ. Βαλιανάτος ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, ότι τις μεγαλύτερες ζημιές τις έχουν υποστεί οι παραγωγοί Κορινθιακής σταφίδας, που σε ορισμένες περιπτώσεις η ζημιά φτάνει σε ποσοστό 100%!

Ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών κάλεσε τους παραγωγούς να επισκεφθούν το επόμενο δεκαήμερο τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ για να κάνουν αιτήσεις και θα ακολουθήσουν, όπως είπε και ο κ. Λυκουρέτζος και αυτοψίες γεωπόνων. Όπως επισημαίνει ο κ. Βαλιανάτος ζημιές έχουν υποστεί και στις καλλιέργειες του πρώιμου καρπουζιού.

ΟΣΔΕ: Πότε θα ανοίξει το σύστημα

Καθυστερεί το άνοιγμα των δηλώσεων ΟΣΔΕ, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό να διαβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία πως το σύστημα θα ανοίξει αύριο 15 Απριλίου.

Η καθυστέρηση στην υποβολή των δηλώσεων, δημιουργεί αλυσιδωτά προβλήματα στην οργάνωση και λειτουργία των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, δυσκολεύει τη συνεργασία και τη δανειοδότηση από τις τράπεζες (Κάρτα Αγρότη κ.ά.), δημιουργεί ζήτημα με τις μεταβιβάσεις και τις δηλώσεις των νέων αγροτών, δεν αφήνει χρόνο για επεξεργασία και διασταύρωση των στοιχείων, διευκολύνει τις λαθροχειρίες με τα δικαιώματα, τα βοσκοτόπια και το Εθνικό Απόθεμα, δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να αξιοποιήσει τη βάση δεδομένων για τη χάραξη αγροτικής πολιτικής.

Όλη η επικαιρότητα