Ψυχαγωγία

Πυγολαμπίδες: Η νέα top σειρά του Netflix για τη δύναμη της φιλίας

Πόσο ξεχωριστή είναι τελικά η νέα σειρά με τίτλο ‘Πυγολαμπίδες’ (Firefly Lane), που φιγουράρει στο νούμερο 1 του ελληνικού Netflix τις τελευταίες ημέρες; Η γυναικεία φιλία έπιασε κορυφή στο Netflix, με πρωταγωνίστριες δύο αγαπημένες ηθοποιούς.

Βασισμένη στο ομώνυμο best-seller της Kristin Hannah, η σειρά ‘Πυγολαμπίδες’ έκανε πρεμιέρα στo Netflix πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, κατάφερε να κερδίσει το κοινό, σκαρφαλώνοντας στην κορυφή του Τοπ 10 στο ελληνικό κοινό. Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκεται η φιλία. Για την ακρίβεια, μια πολύ δυνατή γυναικεία φιλία, με διάρκεια πάνω από τρεις δεκαετίες. Η Κάθι και η Τάλι θα γνωριστούν από την ηλικία των 14, όταν η τελευταία θα μετακομίσει μαζί με την μητέρα της. Από την εφηβεία στην ενηλικίωση και από εκεί στην είσοδό τους σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο…

Μια φιλία διάρκειας 30 χρόνων

Η μια φιλόδοξη και ανεξάρτητη, με στόχο να γίνει διάσημη δημοσιογράφος. Η άλλη καταπιάστηκε περισσότερο με το μεγάλωμα του παιδιού της. Αμφότερες παλεύουν να βρουν ισορροπία ανάμεσα σε έρωτα, παιδιά και επαγγελματικά, αλλά με τη μεταξύ τους φιλία να είναι το μόνο που παραμένει αδιαπραγμάτευτο μέσα στο πέρασμα των χρόνων. Όλες οι παθογένειες της κοινωνίας εμφανίζονται με βιωματικό τρόπο μέσα από τη ζωή των γυναικών, χωρίς ωστόσο να αποφεύγονται κάποια γνωστά στερεότυπα.

Σημαντική στην εξέλιξη της σειράς είναι και η χρονολογική απόκλιση. Στα εφηβικά χρόνια των δύο πρωταγωνιστριών βλέπουμε άλλες ηθοποιούς να τις υποδύονται, ενώ στα πρώτα στάδια της ενηλικίωσης χρησιμοποιούνται κάποια ειδικά εφέ για να μοιάζουν ηλικιακά μικρότερες.

Η Katherine Heigl και η Sarah Chalke έχουν πολύ καλή χημεία μεταξύ τους και αποτυπώνουν πραγματικά μια πολύ δυνατή σχέση. Για την πρώτη μάλιστα πρόκειται για μια μεγάλη επιστροφή στην τηλεόραση και τις σειρές, μετά το Grey’s Anatomy. Τη σειρά δηλαδή που της έδωσε μεγάλη αναγνωρισιμότητα και εκτόξευσε την καριέρα της, με τον χαρακτήρα της Izzie.

Η σειρά που έκανε πρεμιέρα στις 3 Φεβρουαρίου, αποτελείται από δέκα επεισόδια και δεν αποκλείεται να δούμε και δεύτερο κύκλο, κρίνοντας από την απήχηση που έχει μέχρι στιγμής.

Δείτε το τρέιλερ για τη νέα σειρά του Netflix με τίτλο ‘Πυγολαμπίδες’:

via

Όλη η επικαιρότητα