Ηλεία

Πυρκαγιές 2007: Συγκίνηση για τους ήρωες Πυροσβέστες που «χάθηκαν»

“Νιάρχος Αθανάσιος, Δρακόπουλος Ιωάννης, Τζούμας Ανδρέας: ήταν και οι τρεις παρόντες στο κάλεσμα. Αθάνατοι”

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη μνήμη των 25 θυμάτων, μεταξύ αυτών και των τριών εποχικών πυροσβεστών  που πέθαναν λίγο έξω από το χωριό Αρτέμιδα τέλεσε χθες  το πρωί, το καθιερωμένο μνημόσυνο, στην στροφή του θανάτου.

Δεκατρία  χρόνια πέρασαν από εκείνο το μαρτυρικό απόγευμα στην στροφή της Αρτέμιδας. Σε εκείνο το σημείο που η φωτιά έκοψε το νήμα της ζωής εικοσιπέντε συνολικά ανθρώπων μεταξύ των οποίων και των τριών εποχικών πυροσβεστών που υπηρετούσαν στο κλιμάκιο της Κρέστενας.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων  διοργάνωσε τη λιτή αυτή τελετή, όπου παρέστη άγημα πυροσβεστών της υπηρεσίας, ο διοικητής Π.Υ. Δυτ. Ελλάδας Αρχιπύραρχος Νίκος Ρουμελιώτης, ο διοικητής Π.Υ. Ηλείας Πύραρχος Βασίλης Σολδάτος, ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Αντιπύραρχος Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΥΠΣ Ηλείας Σωτήρης Παπαηλίου αλλά και οι βουλευτές Ηλείας Διονυσία Αυγερινοπούλου και Διονύσης Καλαματιανός και ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος.

Δεκατρία χρόνια αλλά κανεις δεν μπορεί να ξεχάσει τους συναδέλφους αλλά και τους ανθρώπους που έχασαν τόσο άδικα την ζωή τους, στην μεγαλύτερη τραγωδία που συνέβη στην περιοχή μας.

Χθες ήταν όλοι εκεί για ακόμα μία χρονιά. Ήταν εκεί για να αποθέσουν φόρο τιμής αλλά και για να επισημάνουν την αναγκαιότητα να μην συμβεί ξανά κάτι αντίστοιχο.

Αρκετά έχει πονέσει αυτός ο τόπος.

Όλη η επικαιρότητα