Ηλεία

Πύργος: Άνοιξαν οι σχολές οδήγησης, τα προβλήματα όμως δεν λείπουν…

Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ξεκίνησε και πάλι η λειτουργία των σχολών οδήγησης, πάντα φυσικά με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και για τους εκπαιδευτές, αλλά και τους εκπαιδευόμενους. Πάντως όπως δηλώνει ο κος Θοδωρής Κωστόπουλος, πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτών Πύργου και περιχώρων, υπάρχουν κάποιες διευκρινίσεις οι οποίες δεν έχουν δοθεί από το υπουργείο και θα πρέπει αυτές να δοθούν άμεσα, προκειμένου και οι επαγγελματίες εκπαιδευτές οδήγησης να γνωρίζουν με σαφήνεια, πώς θα κάνουν τα μαθήματα οδήγησης στους υποψηφίους οδηγούς.

«Η αλήθεια είναι ότι ανοίξαμε, αλλά στην ουσία δεν μπορούμε να ανοίξουμε. Γιατί γίνεται αυτό; Περιμένουμε κάποιες διευκρινίσεις από το Υπουργείο Μεταφορών για το πώς θα γίνει η διαδικασία των self test, η καταχώρηση αυτών σε κάποια πλατφόρμα, έτσι ώστε να μπορούμε και εμείς να είμαστε εξασφαλισμένοι. Πάνω από όλα είναι η υγεία μας, δεν το συζητάμε αυτό και μετά φυσικά να ανοίξουμε με ασφάλεια. Ανακοινώθηκαν κάποια πράγματα, όμως για την ώρα δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα, πριν μας έρθουν κάποιες διευκρινίσεις από το υπουργείο».

Τώρα για το αν υπήρχε ενδιαφέρον από τους υποψηφίους οδηγούς όλο αυτό το διάστημα ο κος Κωστόπουλος τονίζει χαρακτηριστικά.

«Ενδιαφέρον υπήρχε και μάλιστα μεγάλο από τους υποψηφίους οδηγούς, καθώς είμαστε ένας κλάδος που την τελευταία πενταετία έχει πληγεί από απεργίες, από αποχές και όλα τα σχετικά, οπότε φανταστείτε ότι έχουμε ένα πελατολόγιο που περιμένει 2 και 3 χρόνια. Οπότε ήταν επόμενο να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Αρχικά θα ξεκινήσουμε με τις εξετάσεις που είναι σημαντικό, γιατί μας επέτρεψε η πολιτεία τη διεξαγωγή μαθημάτων από απόσταση. Ακόμη όμως δεν μας έχουν ανακοινώσει από ποια πλατφόρμα θα γίνεται αυτό. Επίσης έχουν ανακοινώσει και την εξ’ αποστάσεως εξέταση. Ούτε αυτό ξέρουμε πώς μπορεί να γίνει και αν μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή. Το ένα κομμάτι είναι αυτό. Τώρα έχουμε και τις εξετάσεις της πρακτικής οδήγησης. Αυτό το οποίο ξέρουμε μόνο, είναι ότι αν προχωρήσει η διαδικασία στα μαθήματα, εμείς σαν εκπαιδευτές θα πρέπει να κάνουμε δύο φορές self test την εβδομάδα και προφανώς αυτό θα πρέπει να καταχωρείται σε μία πλατφόρμα. Ο μαθητής θα πρέπει να έχει κάνει self test 24 ώρες πριν το προγραμματισμένο μάθημα. Δηλαδή αν κάνει τέσσερα μαθήματα την εβδομάδα, θα πρέπει να κάνει 4 self test. Αυτά πάντως ισχύουν έως σήμερα και έως να υπάρξει κάποια άλλη διευκρίνιση».

Όλη η επικαιρότητα