WEB tv Ηλεία

Πύργος: Αλλαγή χρόνου στο καθήκον – Σε ετοιμότητα νοσηλευτές – γιατροί – αστυνομικοί – πυροσβέστες

Άγρυπνοι φρουροί παρέμειναν για ακόμα μια χρονιά αστυνομικοί, πυροσβέστες, γιατροί και διασώστες στις αντίστοιχες υπηρεσίες του Πύργου κατά την αλλαγή του χρόνου, φροντίζοντας οι πολίτες να περάσουν την Πρωτοχρονιά τους οικογενειακά στο σπιτικό τους με ασφάλεια, μιας και η πανδημία του κορωνοϊού που έπληξε τη χώρα μας στο μεγαλύτερο μέρος της περασμένης χρονιάς δεν επέτρεψε τον εορτασμό όπως προηγούμενα χρόνια.

Η αλλαγή του χρόνου και ο ερχομός του 2021 είναι γεγονός, με τους εργαζόμενους των υπηρεσιών αυτών να βρίσκονται στο καθήκον τους και να μοιράζονται στην εφ. «Πατρίς» πως είναι να αλλάζει ο χρόνος κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, δίνοντας παράλληλα και τις ευχές τους σε όλο τον κόσμο για ένα νέο χρόνο με υγεία και ευτυχία για όλους και με την ελπίδα πως οι αντίξοες συνθήκες που έχει οδηγήσει τη χώρα ο κορωνοϊός θα χαθούν φέτος μια και καλή.

Η φετινή χρονιά βρήκε το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της Αστυνομίας στους δρόμους, όπου φρόντιζαν προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός του κόσμου σε οποιοδήποτε εξωτερικό σημείο της πόλης.

Πλάι στους άνδρες του βρέθηκε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Παναγιώτης Μάνδαλος, που συμμετείχε ενεργά στις περιπολίες. Στους δρόμους της πόλης και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας Παναγιώτης Ζώντος, που τόνισε τις δυσκολίες της χρονιάς και ευχήθηκε άμεση επιστροφή στην κανονικότητα.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Το καταστροφικό 2020 έδωσε ένα ιστορικό πλήγμα στην ανθρωπότητα. Μαζί με τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που δυστύχησαν και χάθηκαν, υπήρξαν και πολλά θύματα από τα επαγγέλματα των νοσηλευτών και των αστυνομικών. Η ανασκόπηση της χρονιάς μας βρίσκει να απονείμουμε φόρο τιμής σε αυτούς τους ήρωες που έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος. Εύχομαι το νέο έτος να φέρει αναλγησία, οικογενειακή γαλήνη και η ζωή να επιστρέψει στην κανονικότητα. Επίσης, η κυβέρνηση να σκύψει πάνω από τους δυστυχισμένους ανθρώπους που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα, ενώ τα γεγονότα που μας πόνεσαν να γίνουν μία ισχυρή βάση για έναν κρατικό μηχανισμό που να διασφαλίζει το πολυτιμότερο αγαθό, τη ζωή του ανθρώπου. Εύχομαι υγεία, ειρήνη και γαλήνη σε όλους τους συνανθρώπους μας και ιδιαίτερα σε εκείνους που σήμερα εργάζονται».

Δίχως ιδιαίτερη ανησυχία στην Πυροσβεστική

Η αλλαγή της χρονιάς στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου ήταν ήρεμη, αφού το πρώτο περιστατικό ήταν η διάσωση ενός σκύλου, ενώ και η υπόλοιπη βραδιά των πυροσβεστών κύλησε ομαλά, με τους ίδιους να βρίσκονται σε επιφυλακή όλη τη νύχτα, εμπνέοντας αίσθημα ασφάλειας στους συμπολίτες τους.

Ο πυρονόμος Ανδρέας Ζέρβας δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο υγεία, ευτυχία, να είναι γεροί και το 2021 να είναι καλύτερο σε κάθε επίπεδο. Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα τους για να τους βοηθάμε με όποιο τρόπο μπορούμε και θα ήθελα όλοι να έχουν ένα σπίτι και ένα πιάτο φαγητό, μιας και τα συγκεκριμένα τη δεδομένη χρονική περίοδο αποτελούν πολυτέλεια. Η υπηρεσία είναι το δεύτερο σπίτι του πυροσβέστη. Δεν την ξεχωρίζει από το κανονικό του σπίτι και ότι ώρα κληθεί θα είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει οτιδήποτε προκύψει και να βοηθήσει τους πολίτες».

Προασπιστές της Δημόσιας Υγείας

Στο τμήμα Επειγόντων του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, γιατροί και νοσηλευτές έδωσαν για ακόμα μια φορά τεράστιο αγώνα προκειμένου να εξυπηρετήσουν όλους τους ασθενείς, αντιμετωπίζοντας ψύχραιμα κάθε περιστατικό που τους εμφανίστηκε.

Η Αγροτική ιατρός Νικολέττα Σγούρου, μιλώντας για την αλλαγή του χρόνου στην εφ. «Πατρίς» είπε τα εξής: «Βάρδια στην αλλαγή του χρόνου. Ήταν όντως ένας δύσκολος χρόνος. Είμαστε όλοι εδώ και εφημερεύουμε σήμερα. Η κίνηση είναι σημαντική παρά τις γιορτινές μέρες και την ύπαρξή του covid-19. Προσπαθούμε όμως για το καλύτερο και ελπίζουμε να ανταπεξέλθουμε προκειμένου η αλλαγή του χρόνου να είναι όσο το δυνατόν ομαλότερη και να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τον ιό με αυτό το νέο έτος. Έρχονται σοβαρά και μη περιστατικά τα οποία δεχόμαστε και εξετάζουμε, ωστόσο είναι περιπτώσεις που χρειάζονται ιατρική βοήθεια και συνήθως είναι για τα επείγοντα και όχι για τα Τακτικά και εξωτερικά ιατρεία που δε λειτουργούν. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο πάνω από όλα να έχει την υγεία του και ότι καλύτερο».

Τις εντυπώσεις του από τις πρώτες μέρες εργασίας του στο νοσοκομείο, αλλά και τις ευχές του για το νέο έτος θέλησε να μοιραστεί ο εξίσου αγροτικός ιατρός Δημήτριος Κυριαζής. «Για μένα είναι πρώτη μου εφημερία και τρίτη μέρα στη δουλειά. Είναι μία ιδιαίτερη χρόνια λόγω της κατάστασης με την πανδημία του κορωνοϊού. Είχαμε αρκετά περιστατικά και μεγάλο φόρτο εργασίας, αλλά έχουν διευθετηθεί πλήρως. Μέχρι στιγμής πηγαίνουμε καλά και σχεδόν έχουμε αδειάσει και μακάρι να συνεχιστεί όλο το βράδυ έτσι ήρεμα. Γνώριζα και ως φοιτητής την κατάστασή σε ένα μεγάλο νοσοκομείο όπως και αυτό του Πύργου, ωστόσο με την καθοδήγηση των επιμελητών και των μεγαλύτερων κυρίως ιατρών συναδέλφων μπορώ να πω ότι ανταπεξέρχομαι καλά. Εύχομαι στον κόσμο πρώτα πρώτα υγεία και ευτυχία».

Όλη η επικαιρότητα