Ηλεία

Πύργος: Επιτήδειοι προσποιούνται τα μέλη του Σωματείου Παραπληγικών-Κινητικά Αναπήρων για αγορά αμαξιδίου

Ακούστε το άρθρο

Τα μέλη του Σωματείου Παραπληγικών-Κινητικά Αναπήρων Π.Ε Ηλείας προσποιούνται ατίθασοι επιτήδειοι, με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα, με αφορμή την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου.

Το γεγονός γνωστοποίησε το Σωματείο  μέσω της σελίδας του στο Facebook:

«Το Σωματείο μας μόλις ενημερώθηκε ότι κάποιοι έχουν βγει στον Πύργο και μαζεύουν χρήματα με λαχνό,  για να πάρουν ένα καροτσάκι αναπηρικό. Εμείς σε αυτό δεν έχουμε καμία σχέση, πρόκειται για απάτη . Θέλουμε να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας να μην δίνουν χρήματα.»

Να σημειωθεί ότι οι επιτήδειοι όπως κατήγγειλε ένας πολίτης, του έκαναν και τηλεφωνική κλήση, παριστάνοντας μέλη του Σωματείου και ζητώντας του 10 ευρώ για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου.

Όπως ανέφερε ο  γραμματέας του Σωματείου κ. Παπανικολόπουλος, έχει ειδοποιηθεί η Αστυνομία προκειμένου να επιληφθεί του θέματος, ενώ συμπλήρωσε ότι πριν ένα χρόνο περίπου το είχαν ξανακάνει και τούς έπιασε η Αστυνομία μετά από καταγγελία του σωματείου.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν με αφορμή το παραπάνω γεγονός στο patrisnews.com, ότι οι πολίτες πρέπει να είναι  ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθούν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα ανάγκης, παριστάνοντας ότι εκπροσωπούν σωματεία, συλλόγους, δημόσιες και άλλες υπηρεσίες, ενώ το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδουν και σε προτροπές για συνάντηση, ραντεβού κ.λ.π καθώς και να ενημερώνουν πάντα τις Αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Όλη η επικαιρότητα