WEB tv Ηλεία

Πύργος: Γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Την «Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης» τίμησαν το πρ.Σάββατο το πρωί, τα μέλη της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, με διαφορετικό όμως από τον καθιερωμένο τρόπο, λόγω των ειδικών συνθηκών και τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας.

Συγκεκριμένα,στον πεζόδρομο μπροστά από τα γραφεία τους,κάνοντας μια προσκοπική διακόσμηση, πρόσφεραν στους διερχόμενους, γλυκίσματα,ευγενική προσφορά του καταστήματος”Προζύμι και Μέλι” και διένειμαν φυλλάδια με περιεχόμενό τους το νόημα και τα μηνύματα της Ημέρας.

Στο σύνθημα «Ας αφήσουμε έναν κόσμο καλύτερο» αναφέρθηκε σε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας κ. Κώστα Τριανταφυλλόπουλο ο οποίος τόνισε τα διαχρονικά ιδεώδη και τις αξίες της κίνησης που είναι σημείο αναφοράς και κρίκος που ενώνει όλους όσους πέρασαν από αυτή, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την θετική επίδραση της στα κοινωνικά δρώμενα.Επίσης ο υπαρχηγός κ.Ανδρέας Γιατράς, αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής τονίζοντας ότι «η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης δίνει σ΄ όλους, την ευκαιρία να τιμήσουν το όραμα των ανθρώπων που έδωσαν σάρκα και οστά αλλά και διέδωσαν την ιδέα του Προσκοπισμού, σ’ όλο τον κόσμο.”Είναι,ευκαιρία για επαναβεβαίωση της προσπάθειας για φιλία,ειρήνη, κατανόηση και αλληλεγγύη, ελπίδα, συντροφικότητα που γίνεται 110 χρόνια τώρα”.

Τίμησαν με την παρουσία τους την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση ο ι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Αργυρόπουλος και Γιάννης Παπαδημητρίου καθώς επίσης ο Γραμματέας του Δήμου κ.Γιάννης Βαρελάς και ο Υπεύθυνος Εθελοντισμού κ.Γιάννης Πλεμμένος. Το παρών έδωσε και Δασάρχης κ.Παναγ.Λάττας και ο καθηγητής κ.Αθανάσιος Φωτόπουλος. Από τους Προσκόπους ο αν/της ΠΕ κ.Νίκος Καραχάλιος και ο ΑΣ Γιώργος Καραμάνης. Επίσης από τα μέλη της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων ο Υπαρχηγός κ.Παναγ.Καλαμπρέζος, ο πρώην Τοπικός Έφορος κ.Θυμίος Κολοκοτρώνης, οι πρώην Βαθμοφόροι κ.κ.Γιώργος Ηλιόπουλος,Υ.Παυλίδης,Δ.Τσουκαλάς κα καθώς και δεκάδες παλαιοι πρόσκοποι,φίλοι της κίνησης και διερχόμενοι συμπολίτες,που αντάλλαξαν ευχές για την ευόδωση του έργου τους.

Όλη η επικαιρότητα