WEB tv Ηλεία

Πύργος: Δράση Drive through Covid test από ΕΟΔΥ και Τροχαία (VIDEO)

Σημαντικό ενδιαφέρον για τους οδηγούς παρουσίασε χθες η δράση «Drive through covid test» που διεξήχθη στο χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου «Λέτρινα» από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Πύργου, καθώς οι οδηγοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να πραγματοποιήσουν τεστ για τον εντοπισμό κορωνοϊού, με το σύνολο των δειγμάτων να μη δίνει ευτυχώς κάποιο θετικό δείγμα.

Ειδικότερα, στο σημείο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, που είχε την ευκαιρία να υποβληθεί στο ανώδυνο rapidtest. Ο κ. Αντωνακόπουλος δήλωσε χαρούμενος για την εξέλιξη της δράσης και τόνισε τα εξής: «Είναι μία σημαντική μέθοδος προσέγγισης και νομίζω συμβάλει περισσότερο στον περιορισμό της διασποράς. Η εξαφάνιση από ότι φαίνεται δεν θα γίνει γρήγορα αλλά αν περιορίσουμε τα πράγματα, αυτός είναι και ο στόχος, θα έχουμε πετύχει. Είναι ένας ακήρυκτος πόλεμος. Το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι μισό λεπτό από τη ζωή μας είναι η εξέταση, έχουμε χρέος ως πολιτεία συντεταγμένη να πάμε κοντά στον πολίτη, να κατέβουμε στην καθημερινότητα, να ψάξουμε παντού, να περιορίσουμε τον φονικό ιό γιατί έχει ιδιαίτερη συμπεριφορά, δεν είναι ιός όπως οι άλλοι, μεταδίδεται γρήγορα και το πρόβλημα περνά σε εμάς. Οι υποδομές, όσο και να είχαν αναπτυχθεί σε άλλη ουδέτερη περίοδο κοινωνικής ζωής, πάλι δεν θα επαρκούσαν. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Να μην πεθάνει κόσμος στους δρόμους χωρίς να του παράσχουν βοήθεια».

Ξεκινά εφημερίες

Ο κ. Αντωνακόπουλος ωστόσο δεν έμεινε εκεί, θέλοντας να ενημερώσει πως ξεκίνησε χθες εφημερίδες στο νοσοκομείο με την ιδιότητα του γιατρού ώστε να συμβάλει στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν. «Ξεκινάω εφημερίες στο νοσοκομείο μέσα από νόμιμη διαδικασία, μέσα από το προσκλητήριο της πολιτείας και τη νομοθετική ρύθμιση που έδωσε στους ιδιώτες γιατρούς να μπορούν να εφημερεύουν. Πρέπει να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις», κατέληξε.

«Δυσανάλογα μικρότερα τα νούμερα»

Ωστόσο, μίλησε και για το ζήτημα της αύξησης του κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα εκφράζοντας την εκτίμηση του πως η εικόνα στην περιοχή σχετικά με τα κρούσματα και τη διασπορά είναι μεγαλύτερη απ’ ότι παρουσιάζουν τα νούμερα. «Η αίσθησή μου είναι ότι η πραγματικότητα είναι παραπάνω από τους αριθμούς και ποσοτικά και ποιοτικά, γιατί αρκετός κόσμος δεν μπαίνει στην ελάχιστη κίνηση να κάνει μια εξέταση, αλλά και καθημερινά βγαίνουν καινούργιες εστίες. Δεν μπορεί όλο αυτό να αποτυπώνεται μόνο με 9-10 περιστατικά. Υπάρχει θέμα και δεν πρέπει να το απλοποιούμε. Θεωρώ ότι είναι δυσανάλογα μικρότερα τα νούμερα από την πραγματικότητα του προβλήματος και αυτό ας το λάβουμε υπόψη. Να μην είμαστε χαλαροί. Οι αριθμοί είναι καλοί, αλλά δεν νομίζω ότι αυτή είναι η αποτύπωση».

Αρνητικά όλα τα τεστ

Τα τεστ τύπου drive through  από το τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ φαίνεται ότι είχαν σημαντική επιτυχία, μιας και δεν ήταν λίγοι οι οδηγοί και επιβάτες οχημάτων που θέλησαν να υποβληθούν σε αυτά τα γρήγορα τεστ επιτόπου. Πρόκειται για μια μορφή που δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να ενημερωθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μέσω μηνύματος, ενώ το μόνο που χρειάζονταν για να συμμετέχουν στη δράστη ήταν τα προσωπικά τους στοιχεία, όπως αστυνομική ταυτότητα και αριθμό ΑΜΚΑ.

Δεκάδες οδηγοί σταμάτησαν λόγω υποδείξεων του προσωπικού της Τροχαίας Πύργουν, προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ σε περίπτωση που θέλουν. Αρκετοί επέλεξαν να υποβληθούν σε αυτά τα τεστ, με συνολικά 97 άτομα που εξετάστηκαν να βγαίνουν αρνητικά. Ωστόσο, να σημειωθεί πως υπήρξε και μια μερίδα ανθρώπων που αρνήθηκαν και αποχώρησαν.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι

Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των τεστ παρουσιάστηκε ο Διευθυντής Αστυνομίας Ηλείας Παναγιώτης Μάνδαλος, ο οποίος τόνισε πως οι πολίτες δεν πρέπει να εφησυχάζονται και πως θα συνεχιστούν οι έλεγχοι με αμείωτη ένταση για να μην υπάρξει χαλάρωσή τους, καθώς όπως επεσήμανε ο κίνδυνος είναι τεράστιος.

Όλη η επικαιρότητα