Ηλεία

Πύργος: Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Μεσσαλά – «Έφυγε» ο πατέρας του

Πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή χθες σε ηλικία 80 ετών ο γνωστός Πυργιώτης επιχειρηματίας Διονύσιος Μεσσαλάς, ο οποίος έχοντας δώσει σκληρή μάχη για αρκετά χρόνια με τα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν τελικά «λύγισε». Θλίψη και πένθος σκόρπισε η είδηση του θανάτου του σε συγγενείς, φίλους και γνωστούς του, καθώς ήταν ένας εξαίρετος χαρακτήρας και αγαπητός.

Ο Διονύσης Μεσσαλάς καταγόταν από την τοπική κοινότητα Κολιρίου του δήμου Πύργου και ήταν ιδιαίτερα γνωστός λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας παλαιότερα ως ιχθυοπώλης στο σταυροπάζαρο της πόλης. Είχε αποχωρήσει από το νομό το μακρινό 1987 με προορισμό την Πάτρα, προκειμένου να εργασθεί και πάλι στο χώρο του εμπορίου. Ωστόσο, παρέμεινε στη συγκεκριμένη πόλη μέχρι και το 2006, όπου εν τέλει επέστρεψε στα πάτρια εδάφη του προκειμένου να μείνει για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του.

Οικογενειάρχης και εργατικός!

Αποτελούσε υπόδειγμα οικογενειάρχη και με τη σύζυγό του Αντωνία είχε καταφέρει να αποκτήσει δυο παιδιά, την Έφη και το Δημήτρη, νομικό και νυν αντιδήμαρχο Οικονομικών του δήμου Πύργου. Όντας εργατικός και ηθικός χαρακτήρας, πάλεψε όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να αναθρέψει την οικογένειά του με τις κατάλληλες αρχές, με αποτέλεσμα να δει τα παιδιά του να επιτυγχάνουν τόσο στη ζωή τους όσο και επαγγελματικά, ενώ ευτύχησε να γίνει παππούς όχι μια, όχι δυο, αλλά συνολικά τέσσερις φορές.

Όλοι όσοι τον γνώριζαν, μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για το χαρακτήρα του. Ευγενικός, κοινωνικός και συμπαθής, χαρακτηριζόταν από όσους τον ήξεραν ως ένας άνθρωπος «δοτικός». Μαχητικός χαρακτήρας και με ισχυρή θέληση, πάλεψε για αρκετό διάστημα να κερδίσει τη μάχη με το χρόνιο πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρούσε.

Ψήφισμα συμπαράστασης!

Η είδηση της απώλειας του πατέρα του αντιδημάρχου Πύργου Δημήτρη Μεσσαλά, ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου Νώντα Κυριαζή κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδριάσης στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο. Οι παρόντες εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους προς τον αντιδήμαρχο, ενώ αποφασίστηκε να εκδοθεί και σχετικό ψήφισμα συμπαράστασης. Όπως ήταν λογικό, ο αντιδήμαρχος Πύργου ήταν απών από τη συνεδρίαση.

Η κηδεία

Συγγενείς και στενοί φίλοι αναμένεται να δώσουν το παρόν στην νεκρώσιμη ακολουθία που θα γίνει σήμερα στις 15:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Κολιρίου, συνοδεύοντάς τον στην τελευταία του κατοικία.

Το Patrisnews.com εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένεια του κ. Μεσσαλά.

Όλη η επικαιρότητα