WEB tv Ηλεία

Πύργος: Σε εξέλιξη οι έρευνες για το «οπλοστάσιο» σε αποθήκη – Ετοίμαζαν νέο χτύπημα στην Ηλεία; [PHOTOS-VIDEO]

Ακούστε το άρθρο

Το θρίλερ που ξεκίνησε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου με τα δύο καλάσνικοφ που βρέθηκαν στον Πύργο μετά από έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται με αμείωτη ένταση αφού νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας και σοκάρουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Patrisnews, εκτός από τα καλάσνικοφ, στην αποθήκη που βρίσκεται σε αγροικία περιοχής του Δήμου Πύργου που ανήκει στον πεθερό του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση της δολοφονίας της συζύγου του επιχειρηματία Διονύση Κορφιάτη και έγινε η έρευνα των Αρχών, βρέθηκαν κάλυκες, φυσίγγια και μία μηχανή μεγάλου κυβισμού, γεγονός που οδηγεί την Αστυνομία στο συμπέρασμα, πως οι δράστες πιθανότατα ετοίμαζαν νέο χτύπημα χωρίς ωστόσο ακόμα να μπορούν να πουν με βεβαιότητα, αν αυτό θα γινόταν εντός Νομού ή στη Ζάκυνθο.

Λίγες μέρες νωρίτερα πάντως, σε κεντρικό σημείο του χωριού, οι Αρχές είχαν εντοπίσει και ένα ακόμα αυτοκίνητο και αυτό που εξετάζεται είναι ο λόγος ύπαρξης του εκεί, αν δηλαδή θα χρησιμοποιούταν ως μέσο διαφυγής ή ως μέσο εκτέλεσης ενός ακόμα «συμβολαίου» μαζί με την μηχανή.

Όπως σας ενημέρωσε χθες, το Patrisnews, η Ασφάλεια Πύργου αξιοποιώντας πληροφορίες αλλά και τα στοιχεία της δικής της έρευνας έκανε έφοδο στην αποθήκη που ανήκει στο συγγενικό πρόσωπο του 39χρονου για την υπόθεση του συμβολαίου θανάτου της Ζακύνθου.

Την υπόθεση, σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές, έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά της ανθρώπινης ζωής και χθες το μεσημέρι στα σημεία που βρέθηκαν τα προαναφερθέντα είδη οπλισμού αλλά και τα κλεμμένα – από την Αθήνα – οχήματα μετέβησαν κλιμάκιο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της ΓΑΔΑ, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Ταξίαρχος Απόστολος Μαρτζάκλης και η Ασφάλεια Πύργου.

Τα όπλα που βρέθηκαν ήδη έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια και αυτό που ερευνάται πλέον είναι αν έχουν χρησιμοποιηθεί ή αν επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για τον επόμενο «στόχο», ο οποίος όπως φαίνεται απετράπη μετά έγκαιρη την επέμβαση της Αστυνομίας.

Οι Αρχές μόλις άνοιξαν ένα νέο κεφάλαιο ερευνών που δεν γνωρίζουν που μπορεί να οδηγήσει. Σε μια διασύνδεση με τις δύο δολοφονίες της Ζακύνθου, ή σε κάτι άγνωστο μέχρι τώρα…

Τρεις οι εμπλεκόμενοι από την Ηλεία

Τα άτομα από την Ηλεία που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της Ζακύνθου με διαφορετικό ρόλο ο καθένας είναι τρία.

Όπως έχει αναφερθεί από την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ 4 προς 5 Ιουνίου του 2020 δύο από τους συλληφθέντες (38 & 36 ετών αντίστοιχα), κανόνισαν και πραγματοποίησαν τη μεταφορά του φουσκωτού σκάφους ιδιοκτησίας 44χρονου κατηγορουμένου – μη συλληφθέντα, από την Αθήνα στην Ηλεία.

Σε χωριό της περιοχής του Πύργου το σκάφος, παρελήφθη από τον Ηλείο 63χρονο συλληφθέντα – ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα για υποθέσεις ναρκωτικών – και με τη βοήθεια 50χρονου συλληφθέντα, το απέκρυψε σε αποθήκη ξυλείας ιδιοκτησίας του τελευταίου, όπου και παρέμεινε κρυμμένο έως και τις 8 Ιουνίου 2020.

Το βράδυ εκείνης της ημέρας δύο από τους συλληφθέντες σήμερα ο 38χρονος και ο 39χρονος ταξίδεψαν από την Αθήνα με προορισμό χωριό του Πύργου. Εκεί σε αποθήκη – ξυλουργείο συναντήθηκαν με τον 63χρονο συλληφθέντα και τον 60χρονο συλληφθέντα που είναι και ο ιδιοκτήτης της αποθήκης.

Στη συνέχεια, οικείο πρόσωπο του 60χρονου μετέφερε το σκάφος με φορτηγό όχημα, από την αποθήκη στο λιμανάκι της Σκαφιδιάς σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Στη συνέχεια ο 38χρονος και ο 39χρονος, ανέβηκαν με το σκάφος στη Ζάκυνθο.

Προφυλακίστηκε ο 39χρονος

Την προφυλάκιση του 39χρονου, από τους επτά συνολικά συλληφθέντες για τη δολοφονία της 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη, τον Ιούνιο του 2020 στον Άγιο Σώστη Ζακύνθου, αποφάσισαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτής και εισαγγελέας.

Η απολογία του άρχισε περίπου στις 13:00 του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:00. Ανακριτής και εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του φερόμενου ως δράστη της δολοφονικής επίθεσης και έκριναν τον κατηγορούμενο προσωρινά κρατούμενο.

Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο 39χρονος θα παραμείνει στα κρατητήρια του ΑΤ Ζακύνθου μέχρι να μεταφερθεί σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα.

Όλη η επικαιρότητα