Αρθρογραφία Ηλεία

Πύργος: «Καλό ταξίδι αξέχαστε καπετάνιε… Νίκο Λυμπερόπουλε»

Μ. Τρίτη 27 Απριλίου, 10 το πρωί, τα σύννεφα είχαν σκεπάσει τον ήλιο στο Α’ Νεκροταφείο Πύργου, σαν να «σημάδευαν» την ώρα που ο Νίκος Λυμπερόπουλος θα έφευγε για πάντα.

Στον γαλάζιο ουρανό, ταξίδεψε χέρι – χέρι με τον πατέρα του Γιώργο, φτάνοντας μετά από 30 μέρες στην πύλη του Παραδείσου. Εκεί κοντά στον Θεό, θα γαληνέψουν πλέον και οι δυό. Έμοιαζε η καρδιά τους, καρδιές με αγάπη γεμάτη, έδιναν και οι δύο χωρίς αντάλλαγμα.

Έτσι έζησαν σαν το καλό δάσκαλο με τον άριστο μαθητή του, τον γιο του. Μαζί το τελευταίο τους ταξίδι στον μεγάλο γαλάζιο ουρανό. Εκεί που δεν υπάρχουν σύνορα και υπάρχει μόνο ο Παράδεισος. Αυτές τις σκέψεις κάναμε όλοι που βρεθήκαμε κοντά του να τον αποχαιρετήσουμε. Σκηνές που δεν μπορούν να δεχθούν την πραγματικότητα, στιγμές που δεν δέχεσαι την απρόσμενη, αναπάντεχη μοίρα, που τόσο ξαφνικά τα ανατρέπει όλα.

Ώρες που δεν δέχεσαι τη σιωπή, που θέλεις να αντιδράσεις, να φωνάξεις, να μαλώσεις… Μόνο ένα ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ νιώθουν μέσα τους οι συντετριμμένες μάνα του Αγγελική, η γυναίκα του Γεωργία και τα αδέλφια του. Και αυτό είναι τόσο μεγάλο που ποτέ, μα ποτέ δεν θα φύγει από τις καρδιές τους. Προσπάθησαν να βρουν την αλήθεια και ελπίζουν ακόμα ότι θα την μάθουν κάποια στιγμή. Σκέψεις, ερωτήσεις αβάσταχτες, ερμηνείες χωρίς απάντηση.

Η ελπίδα τους για παρηγοριά είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ που δεν θέλουν να την κρύψουν. Η πραγματικότητα είναι αυτή που είδαμε όλοι στο τελευταίο του αντίο.

Ενώ ο αξέχαστος λεβέντης καπετάνιος Νίκος έφευγε για πάντα, όλοι μας του στείλαμε τις προσευχές μας για καλό ταξίδι…

Όλη η επικαιρότητα