Ηλεία

Πύργος: Κοντά στην άκρη του νήματος για τον θάνατο του Βασίλη Κοτρέτσου

Δύο μήνες και κάτι έχουν περάσει από την ημέρα που τις έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του Βασίλη Κοτρέτσου ανέλαβε η Ασφάλεια Πύργου, αφού ο εισαγγελέας διαβίβασε εκεί τη δικογραφία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Αγγελικής Νικολούλη, η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την κατάθεση υπομνήματος από την αδελφή του δημοτικού υπαλλήλου, με το οποίο ζητούσε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που χειρίζονται πλέον την υπόθεση όπως πληροφορείται η εφ. «Πατρίς» έχουν προχωρήσει αρκετά το θέμα και βρίσκονται κοντά στην άκρη του νήματος προκειμένου να αποδειχτεί αν ο θάνατος του άτυχου δημοτικού υπαλλήλου, ήταν τελικά αποτέλεσμα ανθρωποκτονίας ή παράσυρσης από όχημα με εγκατάλειψη, όπως αναφέρει στο πόρισμά του ο ιατροδικαστής.

Θυμίζουμε, ότι ο Βασίλης Κοτρέτσος βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της Κυριακής 16 Αυγούστου 2020 στην οδό Σκουροχωρίου – Κατακόλου σε αρδευτικό κανάλι, βάθους δύο μέτρων και στην αρχή, την έρευνα διενεργούσε η Τροχαία Πύργου.

Το βράδυ του Σαββάτου 15 Αυγούστου επέστρεφε πεζός από την παραλία του Καβουρίου όπου συνήθιζε να πηγαίνει για μπάνιο.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, γύρω στις 10 το βράδυ εκείνης της ημέρας, χτυπήθηκε άσχημα και οι κακώσεις του παραπέμπουν σε χτύπημα από αυτοκίνητο.

Ο θάνατός του επήλθε επτά με έντεκα ώρες αργότερα, που σημαίνει ότι ο άνθρωπος πέθανε αβοήθητος.

Οι παντόφλες που φορούσε βρέθηκαν αρκετά μέτρα μακριά από το κανάλι σε ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση μεταξύ τους, ενώ δεν βρέθηκε το μαγιό του.

Τα σπασμένα τζάμια και ο καθρέφτης που εντοπίστηκαν στο σημείο, προέρχονταν από παλαιότερο τροχαίο, όπως προέκυψε από την έρευνα.

Όλη η επικαιρότητα