WEB tv Ηλεία

Πύργος: Κραυγή απόγνωσης από τον Χρ. Κωνσταντόπουλο – Το σπίτι του έγινε παρανάλωμα του πυρός (pics/vid)

Ακούστε το άρθρο

«Εγώ που θα μείνω τώρα;» Αυτές ήταν οι πρώτες κουβέντες που με δάκρυα στα μάτια κατάφερε να ψελλίσει ο Χρήστος Κωνταντόπουλος που είδε το σπίτι του να γίνεται παρανάλωμα του πυρός χθες το μεσημέρι στον Πύργο από φωτιά που ξέσπασε σε χώρο πλησίον της κατοικίας που διέμενε και γρήγορα πήρε διαστάσεις με αποτέλεσμα να κάψει ολοσχερώς και το εσωτερικό της οικίας.

Το σπίτι αυτό ήταν το μοναδικό βιος του, το μέρος που έβρισκε καταφύγιο και ηρεμία… Ένα κεραμίδι να βάλει πάνω από το κεφάλι του και να ξεκουράσει το ταλαιπωρημένο του κορμί μέσα στα τόσα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει καθημερινά.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 2 μ.μ. για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στην οικία που βρίσκεται πίσω από το σιδηροδρομικό σταθμό του Πύργου, ανάμεσα στις παράλληλες οδούς Υψηλάντους και Παπαγεωργίου.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, όπως τόνισε στην εφ. «Πατρίς» την ώρα εκείνη, έπινε καφέ στην αυλή του σπιτιού του και είχε δει την φωτιά να καίει χόρτα σε εξωτερικό χώρο του σπιτιού, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει ποιος την έβαλε ενώ ούτε ο ίδιος περίμενε την έκταση που επρόκειτο να λάβει.

Η φωτιά γρήγορα πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και επεκτάθηκε και στο εσωτερικό του οικοπέδου «αγκαλιάζοντας» το σπίτι την ώρα που ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος – ευτυχώς – βρισκόταν έξω από αυτό και πρόλαβε να απομακρυνθεί.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και έκαναν οτιδήποτε είναι ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να περιορίσουν την έκταση της πυρκαγιάς ωστόσο το σπίτι είχε ήδη τυλιχτεί στις φλόγες με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος άνδρας να βρεθεί από την μία στιγμή στην άλλη στο δρόμο, χωρίς πλέον να γνωρίζει τι θα του ξημερώσει από εδώ και πέρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά…

Το συγκεκριμένο σπίτι πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που καίγεται καθώς και στο παρελθόν έχουν σημειωθεί ανάλογα περιστατικά και σε ένα από αυτά μάλιστα ο ιδιοκτήτης ήταν μέσα με αποτέλεσμα – σύμφωνα με μαρτυρίες – να του προκληθούν εγκαύματα σε διάφορα σημεία του σώματος του.

Αυτό είναι κάτι που προβληματίζει τόσο τον ίδιο όσο και τους γείτονες αφού αρκετοί εξ’ αυτών που βρέθηκαν στο σημείο, σχολίαζαν μεταξύ τους πως δεν μπορεί να είναι ξανά σύμπτωση…

«Ο Θεός βλέπει…»

Mε δάκρυα στα μάτια και την απόγνωση ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του, ο Χρήστος Κωνταντόπουλος, περιέγραψε στην εφ. «Πατρίς» όσα έγιναν και δήλωσε πως πλέον δεν έχει που να μείνει αφού το συγκεκριμένο σπίτι ήταν το μοναδικό του αποκούμπι και μέσα βρισκόταν όλο του το βιος, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης με οποία μπορούσε να ζήσει.

«Έπινα καφέ και ξαφνικά είδα καπνούς και φωτιά να έρχονται προς το μέρος του σπιτιού. Θέλουν να κάψουν τα δέντρα, να τα κάψουν όλα, να μην έχουμε τίποτα εδώ. Η φωτιά ξεκίνησε σιγά σιγά αλλά ξαφνικά φούντωσε. Δεν έχω που να μείνω, κάηκαν και τα κεραμίδια, κάηκαν και τα ρούχα μου, κάηκαν όλα… Δεν ξέρω αν το έκανε κάποιος επίτηδες, ο Θεός βλέπει όμως… Έβαλαν την φωτιά και σηκώθηκαν και έφυγαν».

Έκκληση για βοήθεια

Η εφ. «Πατρίς» κάνει έκκληση σε όλους τους αρμόδιους φορείς να βρεθεί μία λύση για αυτόν τον άνθρωπο. Όλοι έχουμε δικαίωμα να ζούμε σε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και το χθεσινό περιστατικό έρχεται να μας θυμίσει πως μερικά πράγματα που για κάποιους είναι δεδομένα, όπως ένα σπίτι ή ένα κομμάτι φαγητό, κάποιοι άλλοι δεν τα έχουν…

Όλη η επικαιρότητα