Ηλεία

Πύργος: Θετική στον κορωνοϊό εκπαιδευτικός στο 7ο Δημοτικό Σχολείο

Νέο κρούσμα κορωνοϊού είχαμε την Παρασκευή σε εκπαιδευτικό και συγκεκριμένα σε δασκάλα που διδάσκει στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό αυτό, έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να περιοριστεί ο ιός και να μην επεκταθεί.

Συγκεκριμένα ο δήμος Πύργου προχώρησε στην απαραίτητη απολύμανση όλου του σχολείου, ενώ και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του τμήματος Α1 του 12/θ 7ου Δ.Σ. Πύργου, από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, έως και την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου. Μία απόφαση φυσικά αναγκαία, αφού έτσι ορίζει το πρωτόκολλο.

Ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας επιτροπής παιδείας του Δήμου Πύργου κ. Μαρίνης Αχτύπης στις δηλώσεις του για αυτό το θέμα τόνισε χαρακτηριστικά.

“Αμέσως μόλις μάθαμε για το συμβάν, βρεθήκαμε μαζί με τη διευθύντρια Παιδείας την κα Σοφία Ζάγκλη στο 7ο δημοτικό σχολείο, και μαζί με τον διευθυντή του σχολείου κάναμε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη μη διάδοση του ιού. Καλέσαμε την Απολυμαντική για τον εσωτερικό χώρο όπου έγινε η σχετική απολύμανση, ενώ η Πολιτική Προστασία του Δήμου απολύμανε στον εξωτερικό χώρο προκειμένου να καλύψουμε όλο το σχολείο. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία”.

Όλη η επικαιρότητα