Ηλεία

Πύργος: Με πολλά δώρα και υπέροχες αναμνήσεις τελείωσε το «Παιδικό survivor»

Με έπαθλα, βιβλία και παιχνίδια, αλλά κυρίως με τις αναμνήσεις ενός «χορταστικού» τριήμερου από αθλήματα, παιχνίδια και χαρά, έφυγαν όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρώτο τριήμερο Παιδικό survivor  που διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου στο Κατάκολο.

Η αυλαία έπεσε την Κυριακή μετά από τρεις μέρες διασκέδαση με την «μπλε» ομάδα των παιδιών να κερδίζει στο σύνολο των αγωνισμάτων. Κανένα όμως παιδί δεν έφυγε με άδεια χέρια καθώς μετά το τέλος των αγωνισμάτων μοιράστηκαν βιβλία για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και φουσκωτά παιχνίδια θαλάσσης.

«Πρόκειται για παιχνίδια που είναι γνωστά στα παιδιά από τις κατασκηνώσεις και επειδή έχουμε το χαρακτήρα της ανταγωνιστικότητας και των ομάδων το ονομάσαμε Παιδικό survivor. Αυτή είναι όλη η ουσία. Διασφαλίσαμε ασφαλείς συνθήκες και δεκάδες παιδάκια χαίρονται ένα όμορφο και διασκεδαστικό τριήμερο για το καλοκαίρι. Ένα τριήμερο γεμάτο χαρούμενες παιδικές φωνές, ζωντάνια… Ήταν μια ευχάριστη νότα μέσα στο καλοκαίρι για όλους μας», δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, απαντώντας ταυτόχρονα σε κάποιες λίγες αρνητικές κριτικές που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Όλα αυτά τα παιχνίδια παίζονται εδώ και χρόνια στις κατασκηνώσεις. Αν κάποιοι τα ανακάλυψαν τώρα, ξύπνησαν πολύ …αργά. Ας κάνουν σε κάτι άλλο κριτική. Είναι προφανές ότι βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση πολιτικής αντιπαράθεσης και πρέπει να βρουν κάτι να πουν. Είναι ένα παιδικό παιχνίδι, δημιουργούμε άμιλλα στα παιδιά, πνεύμα συλλογικότητας, καλής ανταγωνιστικότητας και νομίζω αυτά έχει ανάγκη η κοινωνία, τη συλλογικότητα και την κοινωνικότητα. Να ρωτήσω και κάτι; Όλοι αυτοί που έχουν «βαρύνει» από την κουλτούρα, πόσοι ήρθαν στις παρουσιάσεις βιβλίων που κάναμε ή σε θεατρικές παραστάσεις; Η υποκρισία τους λοιπόν είναι εξόφθαλμη».

Την άψογη διοργάνωση της τριήμερης παιδικής γιορτής είχε αναλάβει η άμισθη σύμβουλος του δημάρχου Φλώρα Παπαγιαννάκη, με τον υπεύθυνο του Γραφείου Εθελοντισμού Γιάννη Πλεμμένο ο οποίος έδωσε τον καλύτερό του εαυτό στο ρόλο του παρουσιαστή της εκδήλωσης.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι την τελευταία ημέρα την εμφάνισή του στο παιχνίδι έκανε και ο πρώην παίκτης του Survivor και ηθοποιός Γιάννης Σπαλιάρας ο οποίος έπαιξε με τα παιδιά και μοίρασε έπαθλα.

Η ηθοποιός-ανιματέρ Γιώτα Βαμβακά και ο γυμναστής Μάκης Κόκκαλης ήταν υπεύθυνοι για όλα τα αγωνίσματα διατηρώντας το κέφι και τη διάθεση των παιδιών στα ύψη.

Σημαντική βοήθεια στην όλη διοργάνωση πρόσφεραν οι εθελοντές του Γραφείου Εθελοντισμού και τα μέλη του συλλόγου Νέων Καταραχίου καθώς και τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Κατακόλου «Φάρος».

Παρούσα όλες τις ημέρες του παιδικού survivor ήταν η παθολόγος Θεοδώρα Νικολοπούλου πανέτοιμη να προσφέρει τις ιατρικές της υπηρεσίες σε περίπτωση ανάγκης.

Για την ασφάλεια των δημοτών που παρευρέθηκαν φρόντισε τα μέγιστα τόσο η Πολιτική Προστασία του Δήμου όσο και η Δημοτική Αστυνομία υπό την επίβλεψη του αρμόδιου αντιδημάρχου Μαρίνου Αχτύπη.

Η βραδιά έκλεισε με ένα διασκεδαστικό «μπουγέλο» μεταξύ των παιδιών και με πολλά κεράσματα, ενώ μικροί και μεγάλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά!

Δείτε Φωτογραφίες: 

Όλη η επικαιρότητα