Ηλεία

Πύργος: Μικρός πονοκέφαλος 10χρονος ρομά

«Φρένο» δε φαίνεται να μπορεί να μπει στην παράνομη δραστηριότητα του 10χρονου ρομά, ο οποίος παρότι συλλαμβάνεται και στη συνέχεια μένει ελεύθερος λόγω της ηλικίας του, διατηρεί το ίδιο «θράσος» και δε σταματά τα «χτυπήματά» του στους ανυποψίαστους πολίτες, προκαλώντας «πονοκέφαλο» τόσο στους πολίτες που πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικοί, όσο και στις ίδιες τις αρχές που ενώ κάνουν σωστά τη δουλειά τους δε σταματά με τίποτα η παραβατικότητα από τους ρομά.

Τελευταίο του θύμα σε αυτή τη μακριά λίστα, ήταν ένας άντρας  περίπου στα 50 έτη στο γνωστό σημείο του κόμβου της Φιλοθέης. Ειδικότερα, ο άντρας οδηγούσε το αυτοκίνητό του με συνεπιβάτη τη σύζυγό του, όταν ο 10χρονος «ταραξίας» από το μισάνοιχτο παράθυρο έβαλε το χέρι και άρπαξε από την τσέπη του πουκαμισού του το σημαντικό χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, σύμφωνα με τα λεγόμενα του οδηγού, ο οποίος μόλις είδε το νεαρό ρομά να κλέβει τα χρήματά του και να τρέπεται σε φυγή επιχείρησε να τον κυνηγήσει όσο μπορούσε, δίχως ωστόσο αποτέλεσμα.

Φόβος και τρόμος

Ο 10χρονος με τις κλοπές του το περασμένο διάστημα έχει καταφέρει να προκαλέσει πραγματικό «πονοκέφαλο» στον επιχειρηματικό κόσμο του Πύργου και τους πολίτες του. Ήδη αποτελεί έναν από τους πιο περιβόητους δράστες της πόλης, καθώς έχει διαπράξει δεκάδες κλοπές που είτε έχουν καταγγελθεί επίσημα στις Αρχές, είτε οι παθόντες δε θέλησαν να προχωρήσουν περαιτέρω το θέμα μιας και η κατάσταση αυτή δε φαίνεται να έχει κάποια οριστική λύση.

Η παράνομη δραστηριότητα του συγκεκριμένου ανηλίκου σίγουρα δεν αποτελεί δική του πρωτοβουλία, αλλά είναι βέβαιο πως υποκινείται από ανθρώπους της οικογένειάς του. Οι πολίτες που καθημερινά πηγαίνουν στα δυο σουπερμάρκετ κοντά στον κόμβο της Φιλοθέης, οφείλουν να είναι προσεκτικοί και να μην έχουν εκτεθειμένα τα αντικείμενά τους. Ο καθένας μπορεί να τον συναντήσει στα πάρκινγκ των σούπερ μάρκετ, όπου είτε παραμένει εκεί επαιτώντας, είτε κρύβεται και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να εκμεταλλευτεί οποιοδήποτε λάθος των ανυποψίαστων οδηγών.

Το πρόβλημα με τους ρομά είναι χρόνιο και όλο αυτό το διάστημα δεν έχει καταφέρει κανείς να δώσει οριστική λύση. Η αστυνομία «παλεύει» μόνη της, αλλά τα «παραθυράκια» των νόμων είναι αυτά που κρατάνε το πρόβλημα ζωντανό. Η αλλαγή θα πρέπει να έρθει πάση θυσία, ειδάλλως δεν είναι λίγοι αυτοί που θα θελήσουν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Και τι θα γίνει τότε; Οι νόμοι με ποιανού το μέρος θα ταχθούν;

Όλη η επικαιρότητα