Αρθρογραφία

Πύργος – Πάτρα με τρένο

Βιάζομαι, πάω Πάτρα σήμερα, ετοίμασα την βαλίτσα μου και κατευθείαν στον σταθμό του Πύργου να πάρω το καινούργιο ηλεκτρικό τρένο της ΤΡΕΝΙΤΑΛΙΑ, σύγχρονο, γρήγορο και ανταγωνιστικό και είμαι ακριβώς στην ώρα μου, ούτε ραντεβού να είχα με τους Ιταλούς ιδιοκτήτες, επιβιβάζομαι και φεύγουμε.

Είχα κάνει από το σπίτι μου τσεκίν στην ιστοσελίδα της εταιρείας και ήμουν καθόλα εντάξει για το ταξίδι μου, μάλιστα δε ήμουν με πολλούς άλλους από τους πρώτους επιβάτες σήμερα, στο παρθενικό ταξίδι του τρένου Πύργος – Πάτρα και ήμασταν μάλλον τυχεροί, αφού οι Ιταλοί ασφαλώς ήθελαν να δείξουν τις καλές τους προθέσεις και τον επαγγελματισμό τους, στο επαγγελματικό τους ξεκίνημα στην περιοχή μας.

Ενδιαφέρονται για ένα τρένο απόλυτα ανταγωνιστικό και ικανό να προσελκύσει τους επιβάτες της περιοχής σε μια διαδρομή που δεν πρόκειται να ξεπερνάει τα σαράντα λεπτά από τον σταθμό του Πύργου σε αυτόν της Πάτρας, φυσικά με άνεση και απόλυτη ασφάλεια, όπως αρμόζει και ταιριάζει σε μία σοβαρή κρατική εταιρεία σαν την ΤΡΕΝΙΤΑΛΙΑ, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση σε όλη την Ευρώπη.

Δεν καταλάβαμε πότε ξεκίνησε το τρένο και δεν καταλαβαίνουμε την πορεία του, είμαστε αφοσιωμένοι στο αξεπέραστο τοπίο της διαδρομής και φυσικά στην οθόνη του καθίσματός μας που μας πληροφορεί και μας επεξηγεί όλα όσα βλέπουμε ταυτόχρονα από το παράθυρο της θέσης μας αλλά και στην προσωπική μας οθόνη.

Ένα μικρό πληκτρολόγιο στην θέση μας μας οδηγούσε πως θα μπορούσαμε να παραγγείλουμε καφέ η αναψυκτικό, προσφορά της εταιρείας όπως έγραφαν στα ελληνικά και φυσικά ο ίδιος με τον διπλανό μου συνεπιβάτη ,παραγγείλαμε τί άλλο, έναν ζεστό καπουτσίνο, σαν να ήμασταν στην Ρώμη μονολογήσαμε..

Ήρθαν και οι καφέδες, μαζί και ένα μικρό φυλλάδιο που μας πληροφορούσε για την διαδρομή, αλλά και για την αφετηρία και το τέρμα, για τα τουριστικά αξιοθέατα και φυσικά για τις πόλεις της αφετηρίας του τερματισμού και τις ενδιάμεσες πιθανές περιοχές που θα μπορούσαμε να επισκεφτούμε και τις οποίες φυσικά μας συνιστούσε η εταιρεία.

 Πέρασε ο χρόνος της διαδρομής γρηγορότερα από τον πραγματικό, φτάσαμε στον σταθμό της Πάτρας στην ώρα μας, τσεκάραμε πριν  κατεβούμε την ημέρα και ώρα επιστροφής και με το ενημερωτικό έντυπο για την πόλη της Πάτρας αποβιβαστήκαμε, από ένα υπέροχο και φανταστικό ταξίδι, με το υπέροχο και φανταστικό τρένο της ΤΡΕΝΙΤΑΛΙΑ, που φιλοδοξεί  να δείξει όλη της την επιμέλεια και τον επαγγελματισμό της στο νέο άνοιγμά της στην πατρίδα μας.

Μετά απ όλα αυτά, φυσικά χτύπησε το ξυπνητήρι και διέκοψε δυστυχώς, ένα υπέροχο ταξίδι στον φανταστικό κόσμο της φανταστικής νύχτας στο τρένο της ΤΡΕΝΙΤΑΛΙΑ.-

Επαναδημοσίευση από τις ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ της

20.12.2018…….

Όλη η επικαιρότητα