Ηλεία

Πύργος: Προειδοποίηση από Αντωνακόπουλο – Παπαδημητρίου για σπείρα που «χτυπά» στην περιοχή

Ως προειδοποίηση, για την δράση σπείρας επιτήδειων που δρα επιλέγοντας υποψήφια θύματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ζητώντας να τους αποδοθούν χρηματικά ποσά, λειτούργησε η χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο Λάτσειο, ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Παπαδημητρίου.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκαν στον τρόπο που δρουν επιτήδειοι τονίζοντας ότι θέλουν να προστατέψουν (πιθανά) νέα θύματα, αφού οι δράστες έχουν ήδη «ενοχλήσει» αρκετούς επιχειρηματίες της περιοχής, όπου σε τουλάχιστον μια περίπτωση κατάφεραν να αποσπάσουν ποσό 2.000 ευρώ

Η υπόθεση δεν είναι καινούργια αφού έχει γνωστοποιηθεί από την περασμένη εβδομάδα ωστόσο –και επειδή έχει πάρει διαστάσεις σε όλη τη χώρα- ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος, θέλησαν με την κοινή συνέντευξη Τύπου να δημοσιοποιήσουν ευρύτερα το θέμα προκειμένου να αποκτήσει ευρύτερη δημοσιότητα που μέσω αυτής είτε θα αποτρέψει τους δράστες να επανέλθουν είτε θα υποψιάσει πολίτες στους οποίους θα απευθυνθούν ότι πρόκειται περί απάτης…

Ας σημειωθεί το γεγονός πως οι δράστες δρουν οργανωμένα, συλλέγοντας στοιχεία μέσω του «Διαύγεια». Από εκεί βλέπουν τις αναθέσεις έργων – συμβάσεων, καθώς και τους «εμπλεκόμενους» αντιδημάρχους Οικονομικών και επιχειρηματίες που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν -ή τους έχουν ανατεθεί- έργα,συμβάσειςκ.ά.  Στη συνέχεια δρουν στοχευμένα υποστηρίζοντας ότι είναι αντιδήμαρχοι και ζητούν από τους επιχειρηματίες να τους καταβάλλουν ένα χρηματικό ποσό διότι «κάναμε λάθος στην εντολή και καταθέσαμε περισσότερα. Δώσε μας το υπόλοιπο για να είμαστε οκ»…

Παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος Πύργου τόνισε πως «Αρχικά νόμιζα ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει διαστάσεις, αλλά τελικά πρόκειται για μια εθνικής εμβέλειας επιχείρηση εξαπάτησης πολιτών κατά τον ίδιο τρόπο από μια σπείρα που δρα σε όλη τη χώρα.

Η απάτη αφορά την αντιποίηση της ιδιότητας των αντιδημάρχων οικονομικών σε δήμους. Έχει παρατηρηθεί ήδη σε πολλούς δήμους της χώρας όπου οι επιτήδειοι μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας υποδύονται αντιδημάρχους οικονομικών και ζητούν χρήματα και υλικές απολαβές από πολίτες οι οποίοι έχουν οικονομικές συναλλαγές με τον δήμο».

«Θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη»…

Συνεχίζοντας ο κ. Αντωνακόπουλος τόνισε πως «Ήδη σε πολλούς δήμους έχει αποκαλυφθεί αυτή η απόπειρα εξαπάτησης, έχουν προσφύγει πολλοί στη Δικαιοσύνη, κάτι που θα κάνουμε και εμείς.

Μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Οικονομικών (σ.σ.πλέον αρμόδιος για θέματα Παιδείας), ήταν ο κ. Παπαδημητρίου και έχουν καταγραφεί περιστατικά τηλεφωνικής επικοινωνίας με επιχειρηματίες της περιοχής όπου άγνωστο άτομο λέει ότι είναι ο κ. Παπαδημητρίου, χρησιμοποιεί το όνομα του, και ζητά υλικές απολαβές. Αυτό το μάθαμε από τους ίδιους τους ανθρώπους γιατί κατάλαβαν στην πορεία ότι πρόκειται περί απάτης. Όμως κάποιοι έχουν πέσει θύματα αυτής της απάτης, τους έχουν πάρει χρήματα και πρέπει με αυτό τον τρόπο επικοινωνίας που επιλέξαμε να προφυλάξουμε υποψήφια θύματα. Και να δηλώσουμε ότι η δημοτική αρχή προ- σφεύγει στη δικαιοσύνη προς αποκάλυψη και παραδειγματική τιμωρία αυτών των απατεώνων. Το ίδιο έχουν κάνει Χανιά, Φάρσαλα,Ηράκλειο,Θεσσαλονίκη,Βέροια κ.ά. Μιλάμε για ένα σύστημα που έχει εξαπλωθεί με γοργό ρυθμό. Αντίστοιχη περίπτωση είχα αντιμετωπίσει όταν ήμουν αντινομάρχης το 1999.

Οι δράστες τότε αποκαλύφθηκαν και πήγαν φυλακή».

Χρησιμοποιούν το Διαύγεια»…

«Νομίζω ότι η Αστυνομία θα κάνει σωστά τη δουλειά της θα ξεσκεπαστεί η υπόθεση και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δράστες. Υπάρχουν πολίτες που καλή τη πίστει δεν το έψαξαν και τους “εξυπηρέτησαν”. Έναν φίλο μας του πήραν 2.000 ευρώ. Το βάζουν μέσα από ένα σύστημα βάιμπερ ταχείας τραπεζικής συναλλαγής, που δε προλαβαίνεις να το διορθώσεις. Μάθαμε ότι κάποια ανάληψη έγινε στο Σύνταγμα, ενώ ένα κινητό που βρέθηκε εντοπίστηκε στα Γιαννιτσά.

Έχουν απλωθεί πολύ αλλά νομίζω ότι η υπόθεση θα τακτοποιηθεί με τα σύγχρονα μέσα που διαθέτουν οι διωκτικές αρχές. Αλλά επειδή δρουν ακόμα θέλουμε να προφυλάξουμε τα επόμενα υποψήφια θύματα. Οι επιτήδειοι μπαίνουν στη Διαύγεια βλέπουν ποιος είναι αντιδήμαρχος και τα έργα και ποιος έχει πάρει κάποια δουλειά. Είναι μεγάλο θράσος και δεν μπορεί κάποιος –ίσως- να περιμένει μια τέτοια οργάνωση απάτης».

Όλη η επικαιρότητα