Ηλεία

Πύργος: Προχωρά η ανάπλαση της Αγίας Βαρβάρας

Υπέγραψε την διακήρυξη δημοπρασίας του έργου ο δήμαρχος Πύργου

Υπεγράφη χθες από τον δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο η διακήρυξη δημοπρασίας για το έργο «Αποκατάσταση Υποδομών Αθλητικού Κέντρου Αγίας Βαρβάρας» προϋπολογισμού 573.000 ευρώ.

Με σχετική δήλωση του ο αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος τόνισε πως «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Πράσινο Ταμείο και από ιδίους πόρους. Η μελέτη είχε γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή αλλά λόγω κάποιων λαθών κατά τη διαδικασία δημοπράτησης, αυτή ακυρώθηκε και πλέον προχωράμε στην επαναδημοπράτηση του έργου. Με την ολοκλήρωση του, η πόλη του Πύργου θα αποκτήσει ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο που θα αξιοποιηθεί από τη νεολαία μας, αλλά και γενικότερα από όλους τους δημότες για αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Μια μικρή γεύση παίρνουμε κάθε καλοκαίρι από το τουρνουά μπάσκετ που διοργανώνουν εθελοντές νέοι της περιοχής μας. Επιδίωξη του δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου και γενικότερα της Δημοτικής Αρχής είναι η βελτίωση των αθλητικών υποδομών και η δημιουργία νέων ώστε οι νέοι του τόπου μας να έχουν διέξοδο στον αθλητισμό».

Βασικός άξονας – Κυριότερες παρεμβάσεις

Βασικός άξονας της μελέτης του έργου, είναι η ανάδειξη του κοινοχρήστου χώρου στο ευρύτερο αστικό περιβάλλον, ενώ οι κυριότερες παρεμβάσεις που περιλαμβάνει το έργο είναι οι εξής:

-Καθαίρεση της περιμετρικής περίφραξης και ένταξη της περιμετρικής κίνησης, μέσω της ενιαίας ανάπλασης του χώρου όπου θα τοποθετηθούν τσιμεντόπλακες οδηγών για ΑμεΑ στο τμήμα του υπάρχοντος πεζοδρομίου περιμετρικά της περίφραξης.

-Καταργείται τα ένα από τρία γήπεδα καλαθοσφαίρισης και στη θέση του θα διαμορφωθεί μια νέα ζώνη Πρασίνου με τη δημιουργία αλσυλλίου.

-Ο νέος χώρος πρασίνου που δημιουργείται, θα περιλαμβάνει την φύτευση δενδρυλλίων σκίασης, καλλωπιστικών φυτών και γκαζόν. Επιπλέον εντός του παραπάνω χώρου, προβλέπεται να κατασκευαστούν καθιστικά από σκυρόδεμα, στα οποία στις οριζόντιες επιφάνειές τους θα τοποθετηθούν τάβλες ξύλου για χρήση καθιστικών.

-Στους νέους χώρους, ο χώρος περιπάτου από τον χώρο πρασίνου θα διαχωρίζεται με την τοποθέτηση ντεκ και σε όλο τον μελλοντικό χώρο πρασίνου θα τοποθετηθεί φυτική γη.

-Στην είσοδο του αθλητικού κέντρου θα γίνει καθαίρεση του υφιστάμενου δαπέδου και των υπολοίπων υλικών επίστρωσης ώστε να καταργηθεί η ανισόπεδη στάθμη και να υλοποιηθεί η προσπέλαση και η προσβασιμότητα σε άτομα ΑμεΑ.

-Όλες ο αθλητικές επιφάνειες μπάσκετ και τένις θα επιστρωθούν με ελαστικό συνθετικό τάπητα. Συνολικά θα κατασκευαστούν δύο ενιαία δάπεδα γηπέδων καλαθοσφαίρισης και δύο γηπέδων τένις.

-Στον χώρο του τένις θα κατασκευαστούν κερκίδες θέασης και περιμετρικά των δύο γηπέδων μπάσκετ και τένις θα τοποθετηθεί μεταλλική περίφραξη ύψους 4μμ όπως έχουν εγκριθεί από την Γ.Γ.Α. Επιπλέον στην περίφραξη των γηπέδων αντισφαίρισης θα τοποθετηθεί πράσινο αντιανεμικό φιλέ.

-Θα καθαιρεθούν όλα τα κατακόρυφα δομικά στοιχεία της υπάρχουσας περίφραξης επί της οδού Ρήγα Φεραίου και σε συνέχεια του εναπομείναντος τοιχίου ύψους 40 εκ. περίπου, θα κατασκευαστεί νέο τοιχίο ιδίου ύψους, το οποίο θα καταλήγει στο χώρο των κερκίδων των γηπέδων τένις.

-Στον χώρο των γηπέδων μπάσκετ, στο βόρειο τμήμα, θα τοποθετηθεί κερκίδα όπως στα γήπεδα αντισφαίρισης.

-Η μελέτη προβλέπει και την προμήθεια και τοποθέτηση σταθερού και λυόμενου εξοπλισμού στα δύο γήπεδα μπάσκετ και στα δύο γήπεδα τένις, καθώς και δέκα διάτρητους μεταλλικούς κάδους μικροαπορριμμάτων.

-Επιπλέον, θα τοποθετηθούν και έξι υπαίθρια όργανα γυμναστικής, μια μπάρα στάθμευσης ποδηλάτων 5 θέσεων.

– Ενισχυτικές παρεμβάσεις προβλέπονται και στον φωτισμό με προβολείς LED.

Θα συνεχιστούν και οι ασφαλτοστρώσεις

Παράλληλα ο κ. Αργυρόπουλος γνωστοποίησε ότι οι ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικούς δρόμους του Πύργου που είχαν ανακοινωθεί και το τελευταίο διάστημα είχαν «παγώσει» θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα (εντάχθηκαν στην εργολαβία ύψους 1,4 εκατ. ευρώ που αφορά και στην αγροτική οδοποιία του δήμου).

Οι οδοί στις οποίες θα τοποθετηθεί νέος ασφαλτοτάπητας είναι οι, Κυρίλλου Ωλένης, η Δραγατσανίου (από την Ρήγα Φεραίου έως την 28η Οκτωβρίου), η Μυστρά (από την 28η Οκτωβρίου έως την Ρήγα Φεραίου), η Πατρόκλου (από την οδό Ζακύνθου έως την Συλλαϊδοπούλου), η Τάση Καζάζη (από Πατρών έως Πατρόκλου), η Περικλέους (από Κολοκοτρώνη έως Φωκίωνος), η Χαριλάου Τρικούπη (από Κοροίβου έως Καραϊσκάκη), η Στεφανόπουλου (από Πλάτωνος έως Αγίου Γεωργίου), η Κιλκίς, η Αγίου Γεωργίου (από τον κόμβο της Γορτυνίας έως την Λάμπρου Κατσώνη), η Καπετάν Γιώργη (από την Γερμανού έως την Μ. Αλεξάνδρου), η Μ. Αλεξάνδρου (πίσω από την δημόσια βιβλιοθήκη), η Φωκίωνος (από την Ρήγα Φεραίου ως την Μαθιού), η Γιαννιτσών κ.α.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των ασφαλτοστρώσεων είναι 400.000 ευρώ.

Όλη η επικαιρότητα