Ηλεία

Πύργος: «Νύχτα Μαγικιά» στο πάρκο Ξυστρή με την Πέγκυ Ζήνα και την ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», με την Πέγκυ Ζήνα, τον Σπύρο Κουτσοβασίλη και τον «δικό μας» Γιάννη Κορίζη, ταξιδεύουν αυτή τη στιγμή το κοινό του Πύργου σε ένα ταξίδι με τα μουσικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη.

Στο Πάρκο Ξυστρή βρέθηκαν περίπου  1000 πολίτες του Πύργου όλων των ηλικιών για να απολαύσουν την μουσική βραδιά.

Η βραδιά ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον πρόεδρο του ΔΟΠΠ Χάρη Μικελόπουλο και ακολούθησε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.

«Στόχος μας η δημιουργία ενός φεστιβάλ Μίκη Θεοδωράκη που θα γίνεται κάθε χρόνο στον Πύργο με την αρχή να γίνεται από του χρόνου» δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου που, μεταξύ άλλων, στάθηκε και στο γεγονός της μετονομασίας της πλατείας Νικάκη σε πλατεία Μίκη Θεοδωράκη και αναφέρθηκε επίσης στην προοπτική δημιουργίας ενός Μουσείου για τον κορυφαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη στην πόλη του Πύργου.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και ο μουσικός παράγωγος της ΕΡΤ Γιάννης Τζουανόπουλος που παρουσίαζε τη συναυλία και αναφέρθηκε επίσης στην τεράστια προσφορά του Μίκη Θεοδωράκη.

Ακολούθως στη σκηνή βγήκε η Πέγκυ Ζήνα που ευχαρίστησε το κοινό (ανάμεσα στο οποίο βρισκόταν και ο Ηλείος μουσικοσυνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος), για τη παρουσία του που στην συνέχεια της βραδιάς την καταχειροκρότησε για την εξαίρετη ερμηνεία της σε αγαπημένα και γνωστά λαϊκά αλλά και λυρικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Οι καταξιωμένοι μουσικοί-μέλη της ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» συνόδεψαν την δημοφιλή τραγουδίστρια που πρόσφερε στο κοινό μοναδικές ερμηνείες κάνοντας τη νύχτα της Παρασκευής στο πάρκο Ξυστρή πραγματικά…μαγική!

Στο πάρκο Ξυστρή βρέθηκε και η κόρη του εκλιπόντα μουσικοσυνθέτη Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Στην σκηνή ανέβηκαν επίσης ερμηνεύοντας μελοποιημένα έργα του Μίκη Θεοδωράκη ο νεαρός Πυργιώτης τραγουδοποιός Γιάννης Κορίζης και ο Σπύρος Κουτσοβασίλης.

Δείτε εικόνες 

Όλη η επικαιρότητα