Ηλεία

Πύργος: Συνεδρίαση ΔΕΠΑΝ στο Λάτσειο – «Έχουμε την τεχνογνωσία και εμπειρία για να στηρίξουμε τα μέλη μας»

Στο Λάτσειο δημοτικό μέγαρο Πύργου πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, συνεδρίαση του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (Δ.Ε.Π.Α.Ν.). Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ατζέντα του δικτύου ενώ όσον αφορά το δήμο Πύργου και την Ηλεία γενικότερα ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στο ενεργειακό κόστος των δομών που λειτουργούν.

Η πραγματοποίηση της συνεδρίασης στον Πύργο έγινε ύστερα από την σχετική πρόσκληση του δήμου Πύργου με δεδομένο ότι ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Ε.Π.Α.Ν.

Ο δήμαρχος Πύργου καλωσόρισε τα μέλη του δικτύου τονίζοντας στη συνέχεια πως «Το δίκτυο Πόλεων Δ.Ε.Π.Α.Ν. είναι γνωστό εδώ και χρόνια για την δράση του στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Όλα τα μέλη είναι άμισθοι και λειτουργούν ως εθελοντές κι εμείς αποτελούμε μέλη ως δήμος Πύργου και ως Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Έχουμε υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις που αυτές τις μέρες –ως ΔΛΤΠ- επικυρώθηκε απ[ό το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Η ατζέντα της συνάντησης μας στον Πύργο περιλαμβάνει θέματα όπως η ανάπτυξη των δήμων σε επιμέρους τομείς όπως είναι η ενέργεια στις δομές που λειτουργούμε και το κόστος της που αποτελεί ένα μεγάλο ζήτημα για την Αυτοδιοίκηση. Ως δήμος Πύργου για το συγκεκριμένο θέμα έχουμε το εργοστάσιο – διυλιστήριο του Διαβαθμιδικού στον Ερύμανθο αλλά και τα αντλιοστάσια της περιοχής μας. Εμείς ζητάμε την στήριξη του Δικτύου που ας μην ξεχνάμε, είναι επίσημος συνεργάτης – σύμβουλος του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κυρίως στα θέματα αξιολόγησης των προτάσεων για το ΕΣΠΑ. Είναι ένας καλός σύμμαχος της περιοχής μας και πέρα από την αναγκαία συνεργασία των δήμων και των Λιμενικών Ταμείων με την Δ.Ε.Π.Α.Ν. υπάρχει και η φιλία των αυτοδιοικητικών, αγώνων και προσπαθειών που κάνουμε από κοινού».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του δικτύου Χριστόδουλος Μαμσάκος (Δήμος Δράμας), ευχαρίστησε τον οικοδεσπότη δήμαρχο Πύργου και τόνισε ότι «Ο τόπος σας είναι πανέμορφος όπως έχουμε ήδη διαπιστώσει από την Παρασκευή που βρισκόμαστε εδώ.

Το δίκτυο μας είναι καθαρά αυτοδιοικητικό και έχει στις τάξεις του πάνω από 100 μέλη, δημάρχους, εκπροσώπους και στις 13 Περιφέρειες όλης της Ελλάδας. Ουσιαστικά δημιουργήσαμε αυτό το δίκτυο  για να εφαρμόσουμε καλές αυτοδιοικητικές κινήσεις και πράξεις προκειμένου να βοηθήσουμε τους δήμους μας. Συγχρόνως είμαστε ένα δίκτυο που στηρίζει και βοηθάει και τεχνικά και διοικητικά όλα τα μέλη του.

Αυτή τη στιγμή τρέχει το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, έχουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία αλλά και όλα τα στελέχη για να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε τα μέλη μας. Θεωρώ ότι στα πέντε χρόνια που λειτουργεί το δίκτυο έχει δώσει πάρα πολλές λύσεις στην Αυτοδιοίκηση και στους δήμους μας. Είμαστε στον Πύργο για να συζητήσουμε θέματα που απασχολούν την τοπική Αυτοδιοίκηση και να δώσουμε λύσεις για τις περιοχές μας».

Στη συνεδρίαση του Δ.Ε.Π.ΑΝ. παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος Α` Δημήτρης Νασίκας (Δήμος Ρήγα Φεραίου), τα μέλη του Δ.Σ. Γιάννης Μαλανδράκης (Δήμος Πλατανιά), Νίκος Γεωργάκος (Δήμος Πρέβεζας), το μέλος Θεόδωρος Μπαρής (Δήμος Ερυμάνθου), στελέχη του Γραφείου Προγραμματισμού της ΔΕΠΑΝ, με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή Βασίλη Κοτσιώρη, ο αντιδήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος, o αναπληρωτής δήμαρχος Πηνειού, Γιώργος Παναγούλιας και  το μέλος του ΔΛΤ Πύργου, Νίκος Ψάρρης.

Info

Το Δίκτυο Πόλεων Δ.Ε.Π.ΑΝ. ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2015 ως “Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη”, Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, με πρωτοβουλία είκοσι τριών οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Ελλάδα που ενίσχυσαν οικονομικά το Δίκτυο κατά το πρώτο έτος της λειτουργίας του.
Περιλαμβάνει μια σειρά από τοπικούς φορείς από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να αναπτύξουν και να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα τις δημόσιες υπηρεσίες και τις υποδομές και να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες των πολιτών, παρέχοντας καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες και ενισχύοντας την τοπική ανάπτυξη.
Η ΔΕΠΑΝ διοικείται από το Διοικητικό Συμβούλιο, αρχικά προερχόμενο από τα ιδρυτικά της Μέλη. Τα μέλη εργάζονται για τους σκοπούς και τους στόχους της ΔΕΠΑΝ σε εθνικό επίπεδο.

Όλη η επικαιρότητα