Ηλεία

Πύργος: Υπάρχει αγοραστική κίνηση, αλλά η ψυχολογία δεν είναι καλή …

Οι εκπτώσεις του Νοεμβρίου που ξεκίνησαν την Δευτέρα και θα διαρκέσουν έως τις 15 του μήνα, είναι ένα σοβαρό κίνητρο προς τους πολίτες όλης της Ελλάδας και φυσικά του Πύργου και της Ηλείας γενικότερα, να βγουν από το σπίτι τους, πάντα βέβαια φορώντας την μάσκα για την προστασία τους από τον ιό και να αγοράσουν προϊόντα πολύ καλής ποιότητας, σε εξαιρετικές τιμές από την αγορά της περιοχής τους, στηρίζοντας την έτσι σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύει όλη η Ελλάδα αλλά και η υφήλιος.

Τα καταστήματα του Πύργου και όλης της Ηλείας έχουν εφοδιαστεί με μία μεγάλη γκάμα από προϊόντα, που σίγουρα μπορούν να προσελκύσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον του καταναλωτή, όποιας ηλικίας και αν είναι αυτός.

Η κίνηση στα καταστήματα σίγουρα θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες και θα αυξάνεται όσο πλησιάζουμε προς την ολοκλήρωση των εκπτώσεων, με τον κόσμο να έχει κάνει ήδη έρευνα αγοράς και μέσα από το γνωστό shopping therapy, να προσπαθεί να βρει την κατάλληλη ψυχολογία για να μπορέσει να …βγάλει όσο το δυνατό καλύτερα το δύσκολο υγειονομικά χειμώνα που έρχεται.

Οι επιχειρηματίες ένδυσης και υπόδησης του Πύργου, είναι γενικά συγκρατημένα αισιόδοξοι και περιμένουν τους πελάτες για να τους εξυπηρετήσουν και να ικανοποιήσουν κάθε βασική ανάγκη τους.

Ξένια Ζούβελου Κατάστημα υποδήματα Μπαξεβάνη

«Αυτές οι εκπτώσεις είναι ένα κίνητρο για να βγει ο κόσμος και να εκμεταλλευτεί τις πολύ καλές τιμές που υπάρχουν, είναι καινούργια προϊόντα, νέες παραλαβές, σε καλύτερη τιμή, οπότε αυτό είναι ένας λόγος ο κόσμος να βγει, πάντα τηρώντας τα μέτρα και να εκμεταλλευτεί αυτές τις εκπτώσεις. Υπάρχει κινητικότητα, πάντα βέβαια με προσοχή, αφού βλέπουμε ότι ο κόσμος είναι μαζεμένος λόγω της κατάστασης. Παρ’ όλα αυτά συνεχίζουμε τη ζωή μας κανονικά, όσο καλύτερα μπορούμε. Ο κόσμος έχει κάνει την έρευνα του και από πριν, άλλωστε από την προηγούμενη εβδομάδα ερχόταν, δοκίμαζε και αποφάσιζε τι του αρέσει και από προχθές που ξεκίνησαν οι εκπτώσεις έχει έρθει για συγκεκριμένα πράγματα».Γιώτα Αγγελόπουλου Κατάστημα Romina shopping center

«Πρόκειται για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, πού είναι μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, κάτι που σημαίνει ότι τα προϊόντα της τρέχουσας σεζόν μπαίνουν σε μία έκπτωση για να βοηθήσουμε και εμείς στην αγορά να κινηθεί περισσότερο. Η κίνηση έχει δείξει θετικά σημάδια, ο κόσμος ξέρει τι θέλει, το θέμα είναι να έχει τη διάθεση. Ξέρει ότι θα έρθει στο μαγαζί και θα βρει από όλα, στις τιμές που θέλει, θα βρει την ποιότητα που θέλει, μιας και ο κόσμος πλέον προτιμά να ψωνίζει ποιοτικά προϊόντα τα οποία θα του μείνουν και δεν θα χρειαστεί πάλι ανανέωση σύντομα. Θέλει και κάτι το οποίο είναι στη μόδα και πάντα στην καλύτερη δυνατή τιμή. Εμείς συνεργαζόμαστε με μεγάλες εταιρείες που μας δίνουν οδηγίες για το πώς θα κινηθούμε στις εκπτώσεις. Από κει και πέρα θα βρει προϊόντα με πολύ μεγάλη έκπτωση που είναι περασμένης κολεξιόν, αφού λόγω του κόβιντ έχουνε μείνει και προϊόντα από την προηγούμενη σεζόν. Πάντα τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής και τις αποστάσεις μας, έχουμε την καλή διάθεση να εξυπηρετήσουμε τις γυναίκες που έχουν την διάθεση τη θετική για να βγουν έξω. Όσο είμαστε ακόμα ανοιχτοί, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και για να δει και ο κόσμος τα προϊόντα μας, όπως και στο ηλεκτρονικό κατάστημα, όπου πολλοί τα βλέπουν από κει και έρχονται ήδη ενημερωμένοι. Σίγουρα ο κόσμος δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει επηρεαστεί από την υπάρχουσα κατάσταση με τον κόβιντ, αλλά το θέμα είναι πώς θα τον βοηθήσουμε σε όλο αυτό. Όλα είναι θέμα ψυχολογίας και διάθεσης. Πρέπει όλοι να έχουμε την απαραίτητη προσωπική ευθύνη έτσι ώστε η πόλη να μείνει ανοιχτή, για να έχουμε και την υγεία μας, αλλά και την ψυχική μας υγεία».

 

Άννα Τσιακριλή Κατάστημα EVO

«Υπάρχει κίνηση αν και μικρή ακόμη, αφού δεν είναι τόσο μεγάλη όσο τις άλλες φορές και όπως περιμέναμε το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου. Έχουμε πολλά προϊόντα σε καλές τιμές και περιμένουμε τον κόσμο. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Σίγουρα παίζει ρόλο για την κίνηση στην αγορά και η ψυχολογία του κόσμου, αφού μετά από όλα αυτά τα οποία έχουνε γίνει και με τα μέτρα που υπάρχουνε με τη μάσκα, δεν ξέρουμε ακόμη αν θα κλείσουμε, αν θα σταματήσουν οι δουλειές μας. Εμείς πάντως έχουμε πάντα εκπτώσεις και πάντα έχουμε προσφορές. Δεν περιμένουμε αυτό το δεκαπενθήμερο για να κάνουμε καλές τιμές».

 

 

Φώτης Βασιλακόπουλος Κατάστημα Jordan

«Ξεκίνα το mid-season με κάποιες εκπτώσεις οι οποίες κυμαίνονται από 20% έως και 50%, αλλά το καλό είναι ότι εμείς έχουμε προσφορές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αφού έχουμε κάποια προϊόντα όπου ο καταναλωτής μπορεί να τα βρει σε πολύ καλή τιμή. Πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθεί ο κόσμος, γιατί όντως είναι καλές οι τιμές. Όπως κάθε χρόνο που έχουμε αυτό το δεκαπενθήμερο, θα είναι ένας έξτρα λόγος για να βγει ο κόσμος έξω και λόγω της κατάστασης μπορεί να το εκμεταλλευτεί αυτό».

Ευανθία Ρουμπάνη Κατάστημα Ρουμπάνη

«Έχει μπει ένα δεκαήμερο προσφορών, η κίνηση είναι ακόμη σχετική, αφού ο κόσμος είναι μαζεμένος με όλα αυτά που γίνονται με τον κορωνοιό, αν και πάντα τους τραβάει η περίοδος των εκπτώσεων. Εμείς έχουμε βάλει σε πολλά προϊόντα έως και μισή τιμή και μπορούν να έρθουν και να επιλέξουν από τις προσφορές του καταστήματος. Τα προϊόντα ήδη έχουν έρθει και περιμένουμε να ενδιαφερθεί ο κόσμος και να βγει. Εμείς έχουμε στάνταρ κόσμο και πιστεύω ότι οι πελάτες έρχονται και μας προτιμούν και τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό».

Κωνσταντίνος Ντεβενέζος Κατάστημα Ντεβενέζος

«Ξεκίνησαν και επίσημα οι εκπτώσεις, γίνονται οι πρώτες έρευνες από τους πελάτες, κοιτάνε και μετά αγοράζουν. Οι εκπτώσεις κυμαίνονται έως και 40%, είναι σε καινούργιες παραλαβές, ο κόσμος αφού κάνει την έρευνα έρχεται για κάποια ψώνια, διότι τώρα με τον κόβιντ ανησυχεί, δεν ξέρει τι γίνεται. Οικονομικά υπάρχει δυσκολία, είμαστε όλοι πλέον μέσα-έξω με μάσκες και όπως και να το κάνουμε είναι κάπως δύσκολο αυτό. Δυστυχώς οι συνθήκες που επικρατούν είναι δύσκολες και πιστεύω ότι θα χειροτερέψουν κι άλλο τα πράγματα, οταν θα αλλάξει ο καιρός το χειμώνα».

Γιώργος Παπαδόπουλος κατάστημα DUST+CREAM

«Ξεκίνησε το δεκαήμερο εκπτώσεων τη Δευτέρα μιας και την Κυριακή ήταν κλειστά τα καταστήματα. Ο κόσμος έχει ανταποκριθεί, έχει βγει έξω αν και βλέπω ότι από τότε που εφαρμόστηκε το μέτρο της μάσκας έχει περιοριστεί κάπως η κίνηση. Πάντως οι εκπτώσεις του δίνουν ένα κίνητρο για να βγει και πάλι, αλλά σίγουρα τον δυσκολεύει η χρήση της μάσκας στην καθημερινή ζωή, στο περπάτημα. Οι εκπτώσεις θα κυμανθούν έως 50% σε πολλά είδη, υπάρχουν και προϊόντα 1 + 1 δώρο και πιστεύω ότι ο καταναλωτής θα ανταποκριθεί, αφού είναι πολύ καλές οι εκπτώσεις, έτσι ώστε να τον βοηθήσουν να πάρει αυτό που ζητάει σε καλύτερη τιμή».

Όλη η επικαιρότητα