Ηλεία Ιστορικά

Πύργος, 1980: Η γυναικοκτονία που σόκαρε την τοπική κοινωνία

Πύργος 1980. Μια ιστορία αγάπης που κατέληξε σε τραγωδία.

Όλα συνέβησαν στις 3 Μαΐου στις 6 το πρωί, ξημερώματα Σαββάτου. Η 23χρονη πρώην σύντροφός του, παντρεμένη με δύο παιδιά και έγκυος στο τρίτο, είχε μείνει για ένα διάστημα στους συγγενείς της στο Επιτάλιο.

Ο επίσης έγγαμος δράστης είχε πληροφορηθεί την επιστροφή της και με το μυαλό του θολωμένο σε κατάσταση πλήρους σύγχυσης, χτύπησε την πόρτα της πρώην αγαπημένης του και ζήτησε εξηγήσεις για την περίοδο που τον παράτησε, ενώ βρίσκονταν μαζί για περίπου πέντε μήνες.

Η γνωριμία τους λέγεται ότι άρχισε από τότε που το θύμα μαζί με τον σύζυγό της, δούλευαν στο εργοστάσιο που διατηρούσε. Μόλις άκουσε το χτύπημα της πόρτας, έντρομη, άνοιξε το παράθυρο και πήγε στη γειτόνισσά της. Της ζήτησε να πάρει τα παιδιά της εξαιτίας του φόβου ότι ο πρώην εραστής της θα μπορούσε να τα βλάψει.

Ο 42χρονος βιοτέχνης όμως, εισέβαλε από το ανοιχτό παράθυρο και την κυνήγησε. Ενώ έτρεχε προσπαθώντας να ξεφύγει σκόνταψε στο σύρμα περίφραξης της αυλής και έπεσε κάτω.

Τότε ο δολοφόνος την πυροβόλησε δύο φορές στην καρδιά. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, έβαλε το περίστροφο στο στήθος του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Όμως δεν το έκανε….

Η γειτόνισσα είδε όλη τη σκηνή του εγκλήματος ανίκανη να αντιδράσει. Ο σύζυγος του θύματος έλειπε στη δουλειά του, καθώς εργαζόταν ως υπάλληλος στον ΟΣΕ.

Σύμφωνα με την κατάθεση της γυναίκας του ο δράστης, γύρισε κανονικά στο σπίτι του, κοιμήθηκε ήσυχος και στις 5:30 το πρωί που ξύπνησε, φόρεσε τα καλά του ρούχα και της δικαιολογήθηκε πως έπρεπε να φύγει επειγόντως στην Αθήνα να τον δει γιατρός γιατί υπέφερε από άσθμα.

Πηγή: Μηχανή του χρόνου

Όλη η επικαιρότητα