Σπίτι & Διακόσμηση

Πώς μπορώ να διακοσμήσω το υπνοδωμάτιο για να κοιμάμαι καλύτερα;

Ακούστε το άρθρο

Είναι πολύ σημαντική υπόθεση να έχετε ένα όμορφο υπνοδωμάτιο αλλά είναι εξίσου σημαντικό το δωμάτιό σας να σας χαλαρώνει και να σας βοηθάει να κοιμάστε καλύτερα.

Γι’αυτό βρήκαμε μερικές ομορφες ιδέες διακόσμησης που θα ανανεώσουν το δωμάτιό σας και ταυτόχρονα θα σας βοηθήσουν να ξεκουράζεστε καλύτερα και να κοιμάστε πιο εύκολα.

Διατηρήστε τα κομοδίνα καθαρά 

Οι ειδικοί σε θέματα διακόσμησης αλλά και ψυχολογίας  τονίζουν πως το κομοδίνο αντιπροσωπεύει πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που πιστεύατε και η χρήση του δεν είναι μόνο λειτουργική. Είναι το πρώτο και το τελευταίο πράγμα που αντικρίζετε πριν κοιμηθείτε ή όταν ξυπνάτε και γι’αυτό πρέπει πάντα να είναι τακτοποιημένο και καθαρό.

υπνοδωμάτιο

Έχετε καθαρό το κομοδίνο σας.

Χρησιμοποιήστε μόνο βαμβακερά σεντόνια 

Όταν μιλάμε για σεντόνια στο υπνοδωμάτιο τότε μια είναι η σωστή επιλογή. Τα 100% βαμβακερά σεντόνια είναι η καλύτερη επιλογή και θα το καταλάβετε όταν ξαπλώσετε πάνω τους. Η αίσθηση που προσφέρουν στο σώμα είναι μοναδική και γι’αυτό τα καθιστούν οι ειδικοί ως την καλύτερη λύση στο στρώσιμο του κρεβατιού.

Βάλτε επικάλυψη στον τοίχο σας 

Η επικάλυψη τοίχου είναι πολύ χαλαρωτική και βοηθάει στο να νιώθετε πιο άνετα κάθε φορά που ξαπλώνετε στο κρεβάτι σας. Επιπλέον ο επικαλυμμένος τοίχος λειτουργεί και ως μονωτικό για το κρύο αλλά και τη φασαρία από τα διπλανά δωμάτια ή διαμερίσματα.

Στρώστε το κρεβάτι σας καθημερινά 

Κάθε πρωί, με το που σηκωθείτε από το κρεβάτι, αφιερώστε λίγο χρόνο για να στρώσετε το κρεβάτι σας. Έτσι όταν φτάσει το βράδυ, και θα αντικρίσετε το στρωμένο κρεβάτι σας, θα νιώσετε πολύ όμορφα και πραγματικά ευτυχισμένοι που το πρωί αφιερώσατε λίγα λεπτά παραπάνω για να το στρώσετε.

υπνοδωμάτιο

Στρώνετε το κρεβάτι σας κάθε μέρα.

Επιλέξτε απλή τέχνη 

Η τέχνη είναι σημαντικό κομμάτι της διακόσμησης ενός σπιτιού αλλά όσον αφορά το υπνοδωμάτιο δεν πρέπει να ξεπερνάει κάποια όρια. Επιλέξτε έργα τέχνης που σας εκφράζουν αλλά που δεν είναι υπερβολικά στο μάτι.

Προσθέστε και άλλα έπιπλα εκτός του κρεβατιού 

Ο εγκέφαλός μας έχει συνδέσει το υπνοδωμάτιο με τον ύπνο. Αλλάξτε αυτή την πεποίθηση προσθέτοντας έναν μικρό καναπέ ή έστω μια πολυθρόνα και ένα μικρό γραφείο στο δωμάτιό σας.

Καλύψτε προσεκτικά τα παράθυρά σας 

Αν θέλετε να κοιμάστε χωρίς να σας ενοχλεί ποτέ το φως του ήλιου, τότε πρέπει να επενδύσετε σε χοντρές κουρτίνες, στόρια και παντζούρια.

υπνοδωμάτιο

Κλείνετε τις κουρτίνες για να μην σας ενοχλεί ο ήλιος αν κοιμάστε μέρα.

Οργανώστε το κομοδίνο σας 

Πριν κοιμηθείτε κάθε βράδυ αφιερώστε λίγο χρόνο στο να οργανώσετε το κομοδίνο σας. Βάλτε τα κινητά σας και τους φορτιστές στο συρτάρι και τοποθετήστε ένα ποτήρι νερό πάνω στο κομοδίνο σε περίπτωση που χρειαστεί μέσα στη νύχτα ή για να το πιείτε με το που σηκωθείτε το πρωί.

via

Όλη η επικαιρότητα