Υγεία

Πώς να είστε ευτυχισμένοι στη δουλειά σας: Συμβουλές από μια πρώην υπεύθυνη… απολύσεων!

H Laurie Ruettimann σήμερα είναι συγγραφέας αλλά κάποτε η δουλειά της ήταν να ταξιδεύει ανά τον κόσμο για λογαριασμό της γνωστής εταιρείας Pfizer και να απολύει εργαζομένους που δεν ικανοποιούσαν τις απαιτήσεις των εργοδοτών. Η ίδια γνωρίζει ποσο δύσκολο είναι να εργάζεσαι σε κάτι που δε σου αρέσει και σε κάνει δυστυχισμένο. Όπως αναφέρει, την περίοδο των απολύσεων έπασχε από κατάθλιψη και κατέληξε να έχει σοβαρά προβλήματα υγείας που την οδήγησαν στο χειρουργείο. Ήταν τότε που συνειδητοποίησε τι πρέπει να κάνει για να αλλάξουν τα πράγματα στη ζωή της.

Η συμβουλή που δίνει πλέον στον κόσμο είναι να “Βάζεις τον εαυτό σου σε προτεραιότητα και τελικά να καταφέρνεις να έχεις εσύ το έλεγχο της καριέρας σου”. Αυτός είναι και ο τίτλος του βιβλίου της που αναμένεται πολύ σύντομα να κυκλοφορήσει και ήδη έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών κριτικών στο διεθνή τύπο.

Μέσα από τις σελίδες του συγγράμματός της δε διηγείται μόνο την προσωπική της ιστορία αλλά δίνει και μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές ψυχολογίας για τον εργασιακό χώρο και τη συμπεριφορά που οι επαγγελματίες είναι καλό να έχουν.

Το πρωταρχικό που έχει σημασία σύμφωνα με την εμπειρία της Ruettimann είναι το να δίνουμε πολύ προσοχή στο άγχος. Οι πιο δυστυχισμένοι υπάλληλοι δεν είναι εκείνοι που έχουν πολύ δουλειά αλλά εκείνοι που αγχώνονται περισσότερο και δε δίνουν σημασία στη συναισθηματική τους υγεία.

Έχοντας μια τεράστια εμπειρία στη διαχείριση εργατικού δυναμικού λέει χαρακτηριστικά: “Τουλάχιστον στις ΗΠΑ κανείς δεν απολύεται τόσο εύκολα. Κάντε αυτή την άσκηση, εμένα με βοήθησε πολύ ακόμα και στις πιο δύσκολες ημέρες της δουλειάς μου. Βάλτε ένα στόχο, μικρό ή μεγάλο. Πείτε πως στο επόμενο εξάμηνο θέλω να έχω καταφέρει ένα συγκεκριμένο πράγμα και προσδιορίστε τι πρέπει να κάνετε για να το καταφέρετε”. Τα κίνητρα σύμφωνα με τη συγγραφέα είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούν να μας κάνουν χαρούμενους στην εργασία.
“Τίποτε δε θα αλλάξει χωρίς να πάρετε τα ανάλογα ρίσκα, χωρίς να κινητοποιηθείτε” τονίζει. Δεν έχει νόημα να κατηγορείτε συνέχεια τους άλλους για ό, τι συμβαίνει. Προσπαθήστε να δώσετε εσείς την κατάλληλη λύση”.

Η επόμενη συμβουλή της μοιάζει να είναι πολύ ωφέλιμη ειδικά στη διαχείριση του χρόνου και την αποδοτικότητα: “Για 30 ημέρες οργανώστε πολύ καλά το πρόγραμμά σας. Προσδιορίστε τις ώρες που εργάζεστε και εκείνες που θα ξεκουραστείτε. Μην μπερδεύετε τον ελεύθερο χρόνο σας με θέματα εργασιακά, όταν δουλεύετε να δουλεύετε με όλο σας το είναι. Όταν είστε εκτός δουλειάς να μην ασχολείστε καθόλου με εργασιακά ζητήματα. Πιστέψτε με, έχω δουλέψει στις μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ, μπορώ να γνωρίζω τι έχει αποτέλεσμα και τι όχι, τονίζει.

“Πολύ συχνά, χάνουμε χρόνο σε συζητήσεις, meetings και διάφορα project που δεν καταλήγουν πουθενά. Το να προβλέπετε τι μπορεί να είναι άχρηστο και τι μπορεί να μην είναι ουσιώδες είναι βασική αρχή για να γίνεται η δουλειά σας γρήγορα και να μην κουράζει ούτε εσάς ούτε το αφεντικό σας και τους συναδέλφους σας. Ο καθένας, για καλό όλων ακόμα και σε μια βιντεοκλήση, πρέπει να σκέφτεται τι είναι ωφέλιμο να πει και τι όχι. Το να προβλέπεις την αποτυχία κάποιων πραγμάτων είναι απαραίτητο”, σημειώνει.

H Laurie Ruettimann συνεχίζει δίνοντας κάποιες πιο προσωπικές προτροπές στους αναγνώστες της: “Να φροντίζετε τον εαυτό σας. Όταν δουλεύετε πολύ σκληρά, πρέπει να βρίσκετε και έναν τρόπο αυτο- ανταμοιβής. Μπορεί να είναι να μαζέψετε χρήματα για να πάτε διακοπές μετά το τέλος της πανδημίας ή για να αγοράσετε μια συσκευή που πάντα επιθυμούσατε”. Οι άνθρωποι εργάζονται για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, αναφέρει, κάποιοι έχουν την πολυτέλεια να βλέπουν την εργασία ως χόμπι άλλοι εκφράζουν το πάθος τους μέσω αυτής και οι περισσότεροι αναζητούν την επιβίωση. Όλοι οι λόγοι είναι το ίδιο σημαντικοί σύμφωνα με την Ruettimann και πρέπει να τους έχουμε συνέχεια στο νου μας, πρέπει να ξέρουμε τι κάνουμε και για ποιους λόγους.

Ποτέ μη ξεχνάτε να διευρύνετε τους ορίζοντές σας. Οι εργαζόμενοι που αφήνονται και δε μαθαίνουν, δεν επιμορφώνονται είναι εκείνοι που συνήθως δηλώνουν δυστυχείς. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ακόμα και ένα δεκάλεπτο την ημέρα αρκεί για να διαβάσετε κάτι που θα σας εφοδιάσει με μια καινούργια γνώση που θα σας μάθει νέα πράγματα για τη ζωή. Παρακολουθήστε ένα σεμινάριο διαδικτυακό, βγείτε από τον μικρόκοσμό σας”.

Η Laurie Ruettimann συνήθως δε συμβουλεύει τους ανθρώπους να εγκαταλείπουν την εργασία τους αλλά ακόμα και τότε όπως η ίδια λέει θα πρέπει να αναζητήσουμε τη χαρά. Θα πρέπει να παραιτηθούμε με τρόπο που να μας ικανοποιεί και να αναζητήσουμε την νέα θέση με όρους χαράς: να ρωτήσουμε τον κόσμο που εργάζεται στη θέση που θα θέλαμε να δουλεύουμε και εμείς τι αντιμετωπίζει καθημερινά, ποιες δυσκολίες και ποια θετικά στοιχεία υπάρχουν έτσι ώστε να μην καταλήξουμε πάλι σε ένα κύκλο δυστυχίας.

Όλη η επικαιρότητα