Ελλάδα

Ραπτόπουλο: Νεκρός ένας από τους 7 διασωληνωμένους

Ακούστε το άρθρο

Δραματική είναι η κατάσταση στο χωριό Ραπτόπουλο, περιοχή του Δήμου Αγράφων της Π.Ε Ευρυτανίας μετά τα κρούσματα κορονοϊού και τα περιοριστικά μέτρα που λήφθηκαν στην περιοχή – «Έφυγε» σε ηλικία μόλις 59 ετών ένας από τους επτά κατοίκους που έδιναν την μάχη στην εντατική

Αγωνία επικρατεί στο χωριό Ραπτόπουλο του δήμου Αγράφων, στην Ευρυτανία καθώς ένας από τους 7 κατοίκους που κρίθηκε αναγακάιο να διασωληνωθούν έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό. Σημειώνεται ότι οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Λαμίας, της Πάτρας και της Χαλκίδας.

Πρόκειται για έναν 59χρονο άνδρα που πάλεψε με τον φονικό ιό αλλά δεν τα κατάφερε.

Το χωριό βρίσκεται σε καθεστώς σκληρότερου lockdown, εν μέσω του καθολικού lockdown, με τα σκληρότερα μέτρα να ισχύουν έως και τις 15 Δεκεμβρίου.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολή και η ανησυχία πολύ μεγάλη. Και εγώ είμαι ένα από τα κρούσματα», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr ο πρώην Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ραπτοπούλου, κ. Λάμπρος Παπαδήμος.

Σύμφωνα με τον ίδιο κανείς δεν κατάλαβε πώς ξέφυγε η κατάσταση «μάλλον εφησυχάσαμε που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν είχαμε κρούσμα και το καλοκαίρι που ήρθαν πολλοί Αθηναίοι». Σύμφωνα με τον κ. Παπαδήμο ο οποίος όπως μας έκανε γνωστό έχει πυρετό, όλοι οι άνθρωποι είναι πλέον κλεισμένοι στο σπίτι τους.

Επιπλέον, μας ενημέρωσε ότι αυτήν τη στιγμή αρκετοί κάτοικοι είναι διασωληνωμένοι ενώ κρούσματα βρέθηκαν και στο διπλανό χωρίο, Ιτέα Αγράφων.

Για τις δύσκολες ώρες που βιώνουν οι κάτοικοι του χωριού μίλησε στο Newsbomb.gr και ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Σεραφείμ Τριαντάφυλλος. Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά, αυτήν τη στιγμή 7 κάτοικοι νοσηλεύονται ενώ οι 4 είναι διασωληνωμένοι. «Ο κόσμος φοβάται πάρα πολύ. Είμαστε όλοι κλεισμένοι στα σπίτια μας με την ελπίδα ότι σύντομα θα το ξεπεράσουμε». Και πρόσθεσε: «δεν γνωρίζουμε πώς ήρθε ο κορονοϊός στο χωριό μας. Προφανώς από κάποιον ασυμπτωματικό επισκέπτη».

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα στο χωριό

Μετά το τέλος της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ 9-12-2020 στο θάλαμο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπ’ όψη το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή του Δήμου Αγράφων της Π.Ε Ευρυτανίας και συγκεκριμένα στο χωριό Ραπτόπουλο, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, αποφασίσθηκε η λήψη περιοριστικών μέτρων στο χωριό Ραπτόπουλο για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Σημειώνεται ότι κατόπιν ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στα παρακείμενα χωριά του Δήμου Αγράφων (Γρανίτσα, Λεπιανά, Παλαιοκατούνα, Ιτέα Αγράφων, Δαφνούλα και Βούλπη) δεν εντοπιστήκαν θετικά κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή, εκτός του συγκεκριμένου χωριού.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε:

  • Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων του ως άνω χωριού και η προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησής τους εκτός των ορίων της γεωγραφικής ενότητας των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου τους.
  • Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Αγράφων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του χωριού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

Τα εν λόγω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την έκδοση της απόφασης και για 7 ημέρες, ήτοι έως 15-12-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους.

Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του χωριού Ραπτόπουλο.

Πηγή: Newsbomb.gr

Όλη η επικαιρότητα