ΕΠΣ Ηλείας

Σάκης Καραλάγας: «Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές της ΕΠΣΗ!»

«Έφτασε η ώρα  να αποχωρήσω  από τα κοινά της ΕΠΣΗ, όμως  όπως πάντα  θα είμαι εδώ,  για να  βοηθήσω  με την εμπειρία  μου  αν μου ζητηθεί   το οποιοδήποτε   νεοεκλεγέντα  Δ.Σ. »

Σαν «βόμβα»  έπεσε…  στα δημοσιογραφικά  γραφεία, η είδηση, ότι  ένα από τα εξέχοντα πρόσωπα τα τελευταία χρόνια  στο Δ.Σ. της ΕΠΣ Ηλείας, και παράλληλα ο  «κινητήριος  μοχλός»  της Επιτροπής Πρωταθλήματος και Κυπέλλου της ΕΠΣΗ, κ. Σάκης  Καραλάγας, δεν θα είναι υποψήφιος στις  επερχόμενες εκλογές της ένωσης! Στην αρχή  άπαντες πιστέψαμε ότι  είναι πλάκα,  άλλοι ότι  αυτό εκπορεύεται από το στρατόπεδο  Μπηλιώνης, στα πλαίσια   του προεκλογικού σκηνικού που έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό!  Η «Πατρίς – Σπορ» με αφορμή αυτό,  ζήτησε την άποψη του Μέλους της Ε.Π./ΕΠΣΗ κ. Σάκη Καραλάγα, ο οποίος  απάντησε  όχι μόνο σε αυτό το ερώτημα, αλλά και σε ότι έχει να κάνει με την τρέχουσα επικαιρότητα:

κ. Καραλάγα  αληθεύουν  αυτές οι  φήμες…  για το πρόσωπο σας?

« Δεν γνωρίζω για ποιες ακριβώς  φήμες μιλάτε,  γιατί  όπως ξέρεται  δεν τα πάω και τόσο καλά  με τα μέσα ενημέρωσης , αποφεύγοντας τη δημοσιότητα, όμως  σε ότι με αφορά, θα σας απαντήσω με κάθε ειλικρίνεια, επειδή ήδη βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των επερχόμενων εκλογών της ΕΠΣ Ηλείας.  Πήρα λοιπόν την απόφαση, να  μην είμαι και πάλι   υποψήφιος στις επερχόμενες  εκλογές  της ΕΠΣΗ,  όχι  μόνο  με την  παράταξη του  φίλου μου κ. Άρη  Κουλούρη, όπου πορεύτηκα τα τελευταία  χρόνια, αλλά  ούτε  με καμία  άλλη παράταξη»!

κ. Καραλάγα  η απόφασή σας αυτή έχει να  κάνει με κάποια σας πικρία?

« Σε καμία  περίπτωση  δεν έχει να κάνει  η απόφασή μου, με οποιαδήποτε  πικρία  που αναφέρετε!  Απλά  οι  λόγοι αρχικά είναι  προσωπικοί,  και έχουν κυρίως να κάνουν  με το φόρτο εργασίας  μου, και κατά  δεύτερον,  με την ανανέωση που θα πρέπει  να  υπάρξει  στο νέο Δ.Σ. της ΕΠΣ  Ηλείας !  Εγώ  ως  άνθρωπος του ποδοσφαίρου  γέννημα –  θρέμμα ,  έχοντας ιδρώσει και ματώσει  την φανέλα μου μέσα στα  γήπεδα,  είμαι της  αρχής,  ότι ουδείς είναι  αναντικατάστατος, και θα  πρέπει  κάποια  στιγμή, να  υπάρχει ανανέωση! Όχι  μόνο στο χώρο του ποδοσφαίρου  που είμαι εγώ, αλλά  σε όλους τους τομείς  της ζωής μας, με πρώτη την  πολιτική!  Καθώς ο κόσμος κάποια στιγμή   μας βαριέται,  βλέποντας συνεχώς τα ίδια πρόσωπα!  Στα πλαίσια λοιπόν αυτά,  πήρα και εγώ  την συγκεκριμένη απόφασή μου»!

Άρα  κ. Καραλάγα  απλά  δεν θα  είστε  στο  νέο  Δ.Σ.,  αλλά  πάντα  στις επάλξεις του Ηλειακού  Ποδοσφαίρου?

«Μα  είναι ποτέ δυνατόν,  ένας   άνθρωπος του  Ηλειακού Ποδοσφαίρου, έχοντας  το υπηρετήσει,  είτε ως ποδοσφαιριστής για πάρα πολλά  χρόνια, είτε  ως παράγοντας στη  συνέχεια  της  αγαπημένης μου ομάδας τον Ατρόμητο Καβασίλων, είτε  τα τελευταία  χρόνια  στην ΕΠΣΗ   με τον  Άρη  Κουλούρη , να  είμαι  απών   από  τα Ηλειακά  γήπεδα! Όπως πάντα  λοιπόν, θα είμαι εδώ  για να  βοηθήσω  με την εμπειρία  μου  αν μου ζητηθεί   το οποιοδήποτε   νεοεκλεγέντα  Δ.Σ.  »

Με  τον συνεργάτη σας και νυν πρόεδρο της  ΕΠΣΗ  κ.  Αρ. Κουλούρη  το  κουβέντιασες  πριν πάρεις  την απόφασή σου?

«Αυτό είναι  θέμα προσωπικό, και σε καμία περίπτωση δεν αφορά  τους άλλους! Όμως  εγώ  επειδή ποτέ στη ζωή μου δεν  υπήρξα  αγνώμων, βεβαίως  και μίλησα με τον  κ. Κουλούρη ! Άλλωστε  οφείλω  πολλά  στον πρόεδρο  της ΕΠΣΗ,  έχοντας  όμως αφιερώσει  τα τελευταία  χρόνια  στην ΕΠΣΗ τον εαυτό  μου!   Του εξήγησα  λοιπόν  τις απόψεις μου, ανεξάρτητα  αν συμφωνήσαμε η διαφωνήσαμε…»!

κ.  Καραλάγα  ο περισσότερος  κόσμος στην Ηλεία και ιδίως οι παράγοντες  του ποδοσφαίρου λένε  ότι  υπήρξατε  στο πόστο σας  ο καλύτερος!    Τι λέτε?

«Αυτό που  μου αναφέρεται με  χαροποιεί  ιδιαίτερα ! Εγώ  από την πλευρά  μου θα σας  πω,  ότι  προσπάθησα  όλα αυτά τα χρόνια να είμαι  όσο  το δυνατόν δίκαιος  με όλες τις ομάδες  της ΕΠΣΗ!  Έχοντας την αίσθηση  ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό τα  κατάφερα ! Βέβαια  έχοντας  να διεκπεραιώσης   τόσα πρωταθλήματα , καθώς  και το κύπελλο,  δεν  μπορεί, θα κάνεις  και λάθη! Όχι όμως  εσκεμμένα, και αυτό  πιστεύω που το αναγνωρίζουν οι  ομάδες!  Άλλωστε  ως αρχή είχα τον διάλογο με τις ομάδες,  ως  δημοκράτης  που είμαι, και ως  άνθρωπος  του δικαίου,  με βάση τις αρχές  που έλαβα  ως παιδί  από  την  οικογένεια μου!

κ Καραλάγα μιας  και βρισκόμαστε ακόμα σε καραντίνα , πιστεύετε  ότι μπορούν να ολοκληρωθούν τα  φετινά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ηλείας ?

« Εκ της φύσεώς μου είμαι πάντα και παραμένω αισιόδοξος! Πόσο μάλλον  με το Ποδόσφαιρο που  αγαπώ και έχω  αφιερώσει όλη μου τη ζωή, είτε ως ποδοσφαιριστής, είτε ως παράγοντας και τα τελευταία χρόνια  μέσα από  το Δ.Σ. της ΕΠΣ Ηλείας!  Θέλω λοιπόν να πιστεύω, πως  αν μας δώσουν το ΟΚ  να επιστρέψουμε στα γήπεδα από τα μέσα Φεβρουαρίου και μετά, οι ομάδες κάνουν  μια «μίνι» προετοιμασία, γιατί απευθείας δεν μπορούν να μπουν σε επίσημους αγώνες, και  αρχίσουν τα πρωταθλήματα και ιδίως  η Α1 της ΕΠΣΗ στις  13 Μαρτίου,  θα βγει  άνετα το πρόγραμμα  έως το  τέλος Ιουλίου»!

Όλη η επικαιρότητα