Ελλάδα

 Σάκης Κεχαγιόγλου: Από ισόβια ..αθώος 

2015 ο νεαρός άντρας  43 ετών τότε εμπορεύεται πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους με ταξίδια πολλά στο εξωτερικό.

Θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας Όμως η περίπτωση του 48 χρόνου Ν.Χ αποδεικνύει ότι η ίδια η ζωή γράφει τα καλύτερα σενάρια.

2015 ο νεαρός άντρας  43 ετών τότε εμπορεύεται πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους με ταξίδια πολλά στο εξωτερικό.

Ξαφνικά και ενώ επιστρέφει από ταξίδι του στην Βαρκελώνη για επαγγελματικό λόγο τον συλλαμβάνουν για  εισαγωγή και μεταφορά στην Ελλάδα από την Ισπανία 40 κιλών υδροπονικής κάνναβης (skunk) καθώς και για εγκληματική οργάνωση.

Ο ίδιος αρνήθηκε από την αρχή όλες τις κατηγορίες και επέμεινε σταθερά ότι το ταξίδι του στη Βαρκελώνη είχε σχέση μόνο με την εργασία του και όχι με ναρκωτικά. Οι διωκτικές αρχές, όμως, παγιδεύοντας κινητά τηλέφωνα και ερμηνεύοντας διάφορες λέξεις και φράσεις που ειπώθηκαν στις συνομιλίες, ότι έχουν σχέση με ναρκωτικά, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο έμπορος πολύτιμων λίθων δεν βρισκόταν στη Βαρκελώνη για θέματα της εργασίας του, αλλά για να αγοράσει, να μεταφέρει και να εισαγάγει στην Ελλάδα ποσότητα υδροπονικής κάνναβης μεγάλης αξίας. Ο Ν.Χ. συνελήφθη και πρωτόδικα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών τον καταδίκασε σε ισόβια συν 6 χρόνια κάθειρξης. Ο καταδικασθείς παρέμεινε στη φυλακή 5 χρόνια , έως ότου ήρθε η ώρα του Εφετείου…

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, με μία απόφαση εξαιρετικά σπάνια στα δικαστικά χρονικά, τον κήρυξε ομόφωνα αθώο τόσο για την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών όσο και για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Οι συγκατηγορούμενοι του καταδικάσθηκαν σε ποινές από 3-13 χρόνια κάθειρξης. Όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, δεν είναι καθόλου σπάνιο  στα ποινικά χρονικά να «σπάει» η ισόβια και το εφετείο να επιβάλει πρόσκαιρη κάθειρξη. Είναι, όμως, εξαιρετικά σπάνια η περίπτωση – 1 φορά στα 10 χρόνια- να υπάρχει η ποινή της ισόβιας κάθειρξης στο πρωτόδικο δικαστήριο και το εφετείο να κηρύσσει τον κατηγορούμενο αθώο, γιατί αυτό σημαίνει ότι υπήρξε κραυγαλέα δικαστική πλάνη.

Ο αθωωθείς άκουσε την απόφαση με δάκρυα στα μάτια, λέγοντας ότι έχασε άδικα 5 χρόνια από τη ζωή του.

Ήταν 43 ετών με μια ευτυχισμένη ζωή και βρέθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη άδικα όπως αποδείχθηκε στη φυλακή

Ο συνήγορός του, Σάκης Κεχαγιόγλου, δήλωσε:

« Εκφράζω τη χαρά και την ικανοποίησή μου για την αθωωτική απόφαση για τον εντολέα μου. Είναι η δεύτερη μόλις περίπτωση στην καριέρα μου που η επιβληθείσα ισόβια κάθειρξη του πρωτοδίκου δικαστηρίου καταλήγει σε αθώωση στο εφετείο. Η απόφαση αυτή αποτελεί περίτρανη απόδειξη ότι, όταν οι δικαστές έχουν θάρρος και αγνοούν αυθαίρετες κρίσεις και έωλα συμπεράσματα, η κερδισμένη στο τέλος είναι η ίδια ηΔικαιοσύνη».

Η περίπτωση του 48χρονου αποδεικνύει ότι έστω και μετά από χρόνια η δικαιοσύνη επιτελεί το έργο της.

Ο 48χρονος ξαναπήρε τη ζωή του πίσω και τώρα θα ξεκινήσει και πάλι από εκεί που σταμάτησε πέντε χρόνια πριν.

Και θα τα καταφέρει ..γιατί στη ζωή η δικαίωση αργά ή γρήγορα έρχεται

Όλη η επικαιρότητα