Ηλεία

Σάκης Μπαλιούκος για τα κρούσματα Covid στην κατασκήνωση της Φρίξας: «Ελέγχουμε και απολυμαίνουμε»

Άμεσα βρέθηκε στην περιοχή της Φρίξας, μετά την ανακοίνωση για θετικά κρούσματα covid στην τοπική κατασκήνωση, ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, όπου σε δηλώσεις του για το θέμα τόνισε πως έχει επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ, ώστε άμεσα να έρθει κλιμάκιο που θα διενεργήσει rapid test, τόσο στην κατασκήνωση, όσο και στο γειτονικό χωριό για να ελεγχθεί αν υπάρχει διασπορά.

«Δεν είναι το μόνο πρόβλημα, έχουμε καθημερινά προβλήματα με πολίτες, τώρα είναι και η κάθοδος των Αθηναίων, έχουμε το νου μας» τόνισε ο κος Μπαλιούκος, συμπληρώνοντας πως «ως Δήμος εμείς μέχρι τώρα καταφέραμε να ελέγξουμε την τοπική κοινωνία έχουμε τους λιγότερους αρνητές, έχουμε έναν πλήρη εμβολιασμό στην περιοχή μας γι’ αυτό είμαστε και λίγο χαλαροί το καλοκαίρι». «Η κατασκήνωση είναι ενταγμένη μέσα στο οικονομικό δυναμικό της περιοχής μας»

Για την κατασκήνωση ο κος Μπαλιούκος ανέφερε: «Η κατασκήνωση είναι μία καλή μονάδα, είναι ενταγμένη μέσα στο οικονομικό δυναμικό της περιοχής μας. Δεν έχουμε και πολλές τέτοιες ευκαιρίες. Είναι μία επιχείρηση στην οποία απασχολούνται 65 άτομα από την περιοχή μας και παρουσιάστηκαν τρία κρούσματα εκτός περιοχής.

Όταν διαπιστώθηκε μετά από δύο – τρεις μέρες που ήρθαν τα παιδάκια, απομονώθηκαν ειδοποιήσαμε τις οικογένειές τους ήρθαν τα πήραν, έγιναν self tests σε όλα τα παιδιά, έχω συνεννοηθεί με τον ΕΟΔΥ και μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε και για τους εργαζόμενους αλλά και στην στενή τοπική κοινωνία της Φρίξας όπως και στην Κρέστενα και στις γύρω περιοχές.

Θα ελέγξουμε, θα απολυμάνουμε, πράγματα δηλαδή για τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι εκ των αρμοδιοτήτων μας να κάνουμε. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να ανησυχούμε. Συμβαίνει και θα συμβαίνει πάντα. Ευτυχώς μαθαίνουμε ότι στα παιδάκια η υγεία τους πηγαίνει καλά είναι απύρετα, άλλωστε οι νεαροί και ειδικά αυτές οι μικρές ηλικίες είναι ασυμπτωματικοί.

Δεν έχουμε να ανησυχήσουμε για κάτι. Η ζωή συνεχίζεται, έτσι πρέπει, με τις προφυλάξεις, τα μέτρα και την προσοχή μας που οφείλουμε να έχουμε».

«Κάνω έκκληση στους δημότες»

Επίσης ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων στάθηκε για μια ακόμη φορά και στην μεγάλη σημασία του εμβολιασμού για να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού.

«Έχουμε αρχίσει και μία προσπάθεια, αυτούς τους λίγους, τους ελάχιστους, που πρέπει να εμβολιαστούν και δεν μπορεί να πάει άλλο αυτό το πράγμα. Φάρμακο δεν έχουμε, το μόνο που μας μένει είναι αυτό.

Με την ευκαιρία που μου δίνεται θα ήθελα να κάνω έκκληση στους δημότες αυτούς τους λίγους που έχουν μείνει, το μόνο φάρμακο που έχουμε να βγούμε αλώβητοι από αυτή την τραγωδία είναι το εμβόλιο. Το κάναμε όλοι, το έχουμε δημοσιοποιήσει.

Άλλωστε ανταποκριθήκαμε όπως ζήτησε ο κ. Χαρδαλιάς και η επιστημονική κοινότητα να κάνουμε καταδρομικούς εμβολιασμούς στα χωριά. Ήδη έχουμε συγκεντρώσει αρκετά ονόματα, όπου κλιμάκιο θα πάει από χωριό σε χωριό στα ορεινά χωρίς ραντεβού να εμβολιάσει τον κόσμο εκεί».

Όλη η επικαιρότητα