Αρθρογραφία

Σαφής μη δημιουργία

Για το επόμενο 6/μηνο παραπέμπει ο κ. Καραμανλής το ενδεχόμενο να αποφασίσει η αρμόδια Ευρωπαϊκή  Επιτροπή για την  χρηματοδότηση ή όχι της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος και μας θυμίζει εκείνο του κ. Βαρουφάκη, περί της ασαφούς δημιουργίας, που πιστεύαμε ότι ήταν ανεπανάληπτο, αλλά να που το επανέλαβε ο κ. Καραμανλής, χωρίς να το εκφράσει ευθέως, αλλά ο  λόγος τους είναι τόσο σαφής που ευθέως παραπέμπει σε ασαφή δημιουργία.

Μάλιστα προχωράει και σε  δικαιολόγηση της άποψής του, παραπέμποντας στο παρελθόν, όταν η εργολαβία είχε τεμαχιστεί σε οκτώ εργολαβίες, σχολιάζοντας μάλιστα ως αρνητικό αυτό το γεγονός και όπως λέει, αφήνοντας να εννοηθεί, πως ευτυχώς που ήρθε αυτός και επανένταξε το έργο στην εργολαβία της Ολυμπίας Οδού και οι προοπτικές διαγράφονται θετικές εάν, εφόσον, όταν κλπ.

Σαφώς και οι δύο υπουργοί, ο πρώην του ΣΥΡΙΖΑ και ο νυν της ΝΔ, σαν να είναι συνεννοημένοι, γκρεμίζουν ότι κτίζει ο ένας κατά περίπτωση , όταν αναλαμβάνουν τις ευθύνες της εξουσίας, παραπέμποντας επιλεκτικά στο παρελθόν, αν και οι δύο θα έπρεπε να μνημονεύσουν όλο το ιστορικό του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος και πως «καρκινοβατεί η κατασκευή του τουλάχιστον από το 2006 και δώθε, όταν είχαν διακοπεί οι εργασίες, χωρίς φυσικά καμία εξήγηση.

Κι αν πάμε λίγο πιο πίσω .κάπου εκεί στο 2000, θα δούμε την απένταξη αυτού του τμήματος από την Ιόνια Οδό , την μετονομασία του ως τμήμα της Ολυμπίας Οδού, με όλα τα βαφτίσια και φυσικά τις καθυστερήσεις πέραν της 20/ετίας πλέον.

Τι  λέτε, δεν δικαιούμαστε κ.κ. υπουργοί νυν και πρώην να μην σας πιστεύουμε, ούτε να σας εμπιστευόμαστε, και δεν δικαιολογούμαστε να θεωρούμε την πολιτική σας σαφώς και σαφέστατα ασαφή, ασαφέστατη και ουδεμία σχέση έχουσα με δημιουργία.

Εδώ στην ξεχασμένη Ηλεία και ιδιαίτερα στα χωριά της, μπορεί ακόμη και στις πόλεις, εμείς όλοι, ή τέλος πάντων κάποιοι από τους πολίτες ,πιθανά μία ασήμαντη μειοψηφία, δεν σας πιστεύουμε, αισθανόμαστε ότι μας κοροϊδεύετε, ότι καλλιεργείτε την ασάφεια και την βαφτίζετε ως δημιουργία, ομολογουμένην από τον πρώην υπουργό, ανομολόγητη από τον νυν.

 Επί της ουσίας όμως, παραπέμπετε την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα- Πύργος στις διαδικασίες της ΕΕ, στις ορέξεις της ΕΕ λέμε εμείς, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα ούτε από εσάς, ούτε από την ΕΕ και απ ότι φαίνεται θα καθυστερήσουμε πολύ για να πανηγυρίσουμε και να χειροκροτήσουμε, μη γνωρίζοντες και ποιόν υπουργό, τον νυν, τον πρώην, ή τον επόμενο;

Όλη η επικαιρότητα