Αθλητισμός Ελλάδα

Σεξουαλική παρενόχληση αθλήτριας πάλης: Υπόμνημα σοκ από τους γονείς της – Καταγγέλλουν εγκληματική οργάνωση

Ακούστε το άρθρο

Υπόμνημα κατέθεσαν στον εισαγγελέα Αθλητισμού οι γονείς νεαρής αθλήτριας της πάλης, η οποία σε ηλικία 12 ετών, όπως καταγγέλλεται, κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον προπονητή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημα γίνεται αναφορά στα όσα έζησε από τον προπονητή της η κόρη τους, αθλήτρια 12 ετών, το 2017, ωστόσο,  επισημαίνεται πως τα όσα έχουν γίνει κατά προηγούμενων διοικήσεων της Ομοσπονδίας Πάλης, αφορούν σε περιστατικά τα οποία έλαβαν χώρα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Ταυτόχρονα, επισημαίνεται πως οι εμπλεκόμενοι φέρονται να έχουν προχωρήσει σε σωρεία πράξεων που σχετίζονται με κατάχρηση εξουσίας, ενώ -όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά- υπάρχει και ενδεχόμενο κυκλώματος μαστροπείας.

Συγκεκριμένα, τονίζεται πως υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα που είχαν απόλυτη επίγνωση για το τί συνέβαινε στους κόλπους της Ομοσπονδίας, τα οποία μέχρι σήμερα εξακολουθούν να ασκούν την επιρροή τους.

Στο υπόμνημα, με το οποίο διευκρινίζουν στις εισαγγελικές αρχές προς τα που να στρέψουν τις έρευνες τους, προτείνουν συνολικά πέντε μάρτυρες, εκ των οποίων και έναν προπονητή, τον οποίο κατονομάζουν.

Παράλληλα, στο έγγραφο αναφέρονται και στα όσα έζησε η κόρη τους, αθλήτρια 12 ετών, το 2017.

Ήδη για το σκέλος αυτό έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία, και ο κατηγορούμενος προπονητής της έχει καταδικαστεί σε 12 χρόνια για αποπλάνηση ανηλίκου και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, ενώ εκκρεμεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Σύμφωνα με το υπόμνημα, όλα όσα συνέβησαν στο κορίτσι ήταν εν γνώση της διοίκησης της Ομοσπονδίας, η οποία -κατά τους καταγγέλλοντες- συγκάλυπτε τον προπονητή.
 

Πηγή: newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα