Ηλεία

Σε απόγνωση ο κλάδος των αυτοκινητιστών ταξί στον Πύργο

Οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί ταξί έχουν ουσιαστικά να εργαστούν από πέρυσι το χειμώνα αφού οι απαγορεύσεις και οι επιπτώσεις της πανδημίας μείωσαν στο ελάχιστο την κίνηση και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, τα ταξί να παραμένουν ακινητοποιημένα στις πιάτσες εξυπηρετώντας ελάχιστους πελάτες.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΚΛΗΣ,
Γραµµατέας Συνεταιρισµού Ταξί Πύργου

«Είναι η δεύτερη συνεχόμενη πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για τον κλάδο μας. Όσον αφορά το κομμάτι της κρουαζιέρας δεν γίνεται τίποτα. Έχουν έρθει κάποια κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Κατακόλου με πολύ αυστηρά πρωτόκολλα. Τόσο για εμάς όσο και για τα καταστήματα στο Κατάκολο και την Αρχ. Ολυμπία είναι σαν να μην έχει έρθει καράβι καθόλου. Δεν υπάρχει ελεύθερος επιβάτης πουθενά, τα κρουαζιερόπλοια έρχονται με μικρή πληρότητα και οι επιβάτες μεταφέρονται αποκλειστικά με λεωφορεία στην Αρχ. Ολυμπία, εκεί κάνουν την ξενάγηση και επιστρέφουν με τα ίδια λεωφορεία στο Κατάκολο.

Αν κυλήσει έτσι ο τουρισμός φέτος θα είναι άλλη μια χαμένη χρονιά. Η στήριξη που έχουμε λάβει από την Πολιτεία είναι μία επιδότηση των 800 ευρώ πέρυσι και από εκεί και πέρα τίποτα. Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε πολλά από την Πολιτεία, το θέμα όμως είναι τι μπορεί να γίνει στην πράξη.

Επειδή δραστηριοποιούμαστε πολύ στη μεταφορά των μαθητών, κοντεύει να τελειώσει η σχολική χρονιά και έχουμε πολλά κενά στις πληρωμές μας παρότι κοντεύει να τελειώσει το έργο, δεν ζητάμε βοήθεια αλλά τουλάχιστον οι υπεύθυνοι ας μας πληρώσουν τα δεδουλευμένα μας».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΠΑΡΑΣ,

πρόεδρος σωµατείων ταξί Πύργου «Ερµής»

«Ο χειμώνας του 2021 ήταν αρκετά πιο δύσκολος από τον χειμώνα του 2020 επειδή η κυβέρνηση δεν φρόντισε να ενισχύσει σημαντικά τον τομέα μας όπως έκανε σε άλλους τομείς και η περιφέρεια μας άφησε έξω από επιδοτήσεις που έδωσε σε επιχειρήσεις για να αναπτυχθούν.

Οι πελάτες δεν μπορούσαν να μετακινηθούν γιατί υπήρχε σημαντικός περιορισμός των θέσεων ανά ταξί και ουσιαστικά δεν μπορούσαμε να πάρουμε ούτε ένα ζευγάρι για να το πάμε στον προορισμό τους. Κάποια στιγμή επέτρεψαν και δεύτερο άτομο και τώρα είμαστε στα τρία άτομα.

Αναμένουμε την τουριστική σεζόν η οποία δεν θα ξεκινήσει όσο σύντομα θα ξεκινήσει στα νησιά και ευελπιστούμε ότι εφόσον άνοιξε η κρουαζιέρα και έρχονται κάποιοι τουρίστες, έστω και με αυστηρά πρωτόκολλα και με τους εμβολιασμούς, να είναι πιο καλά τα πράγματα».

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ,

αυτοκινητιστής

«Ο χειμώνας ήταν αρκετά δύσκολος και ειδικά μετά τα Χριστούγεννα που έπεσε η δουλεία υπήρξε μεγάλο πρόβλημα. Δύσκολα βγήκε ο χειμώνας και είμαστε εν αναμονή ενόψει καλοκαιριού αφού προς το παρόν η κρουαζιέρα είναι κλειστή για εμάς. Περιμένουμε μήπως αλλάξει κάτι όσο θα προχωρούν οι εμβολιασμοί για να μπορέσουμε και εμείς να κατεβούμε στο λιμάνι.

Λογικά χάνουμε και το φετινό καλοκαίρι εκτός και αν αλλάξει κάτι προς το τέλος.

Δεν περιμένουμε τίποτα από την Πολιτεία γιατί αν ήταν να μας βοηθήσει, θα το είχε κάνει 15 μήνες τώρα. Πιστεύω ότι είμαστε από τους πιο αδικημένους κλάδους

NΙΚΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ,

αυτοκινητιστής

«Ο χειμώνας την περίοδο της πανδημίας ήταν ο χειρότερος χειμώνας και από δέκα χρόνια κρίσης.

Δυστυχώς θα κάνουμε υπομονή και θα περιμένουμε μήπως αλλάξουν τα μέτρα της κρουαζιέρας και των ανθρώπων που έρχονται με την κρουαζιέρα στην περιοχή μας.

Αν προχωρήσει το πρόγραμμα των εμβολιασμών, πιστεύω ότι τον Αύγουστο θα ανοίξει λίγο η αγορά και για όλους τους κλάδους που ασχολούνται με την κρουαζιέρα. Διαφορετικά θα είναι ένα ακόμα χαμένο καλοκαίρι.

Θα πρέπει να δοθούν χρήματα στις επιχειρήσεις γιατί τουλάχιστον στον κλάδο μας τα χρήματα που έχουν δοθεί δεν είναι αρκετά».

Όλη η επικαιρότητα