Ηλεία

Σε εξέλιξη οι έρευνες για την τεράστια φυτεία στην Ανδρίτσαινα – «Eπαγγελματική δουλειά» των δραστών αλλά δεν τους βγήκε…

«Επαγγελματική δουλειά» χαρακτηρίζουν οι Αρχές τη φυτεία που εντοπίστηκε την περασμένη Δευτέρα σε δύσβατη περιοχή της Ανδρίτσαινας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδρίτσαινας.

Το μέγεθος της χασισοφυτείας (4.325 δενδρύλλια και φυτά), που η αλήθεια είναι ότι πάρα πολύ καιρό είχε να εμφανιστεί ανάλογη, σε συνδυασμό με όσα βρέθηκαν πέραν της φυτείας δείχνουν ότι το σκηνικό ήταν οργανωμένο αρκετό καιρό τώρα.

Οι δράστες είχαν δημιουργήσει δίκτυο άρδευσης με λάστιχα, διαμορφώνοντας μια μικρή τεχνητή λίμνη νερού από φυσική ορεινή πηγή ενώ θυμίζουμε πως είχαν εγκαταστήσει δύο παρατηρητήρια με στρώματα, σε σημείο με μεγάλη υψομετρική διαφορά από τον χώρο της φυτείας, όπου διέμεναν και παρακολουθούσαν τόσο τη φυτεία, όσο και την ευρύτερη περιοχή, ενώ στο εσωτερικό της φυτείας, ανάμεσα σε υφιστάμενη βλάστηση, είχαν εγκαταστήσει πρόχειρο παράπηγμα, όπου ανευρέθηκαν τρόφιμα, φιάλη υγραερίου και ρούχα, για την παραμονή τους στον χώρο. Μεταξύ άλλων εντοπίστηκε και μια κυνηγετική καραμπίνα, ασύρματη συσκευή ενδοεπικοινωνίας, φορτιστές κινητών και άλλα.

Τα αντικείμενα περισυλλέχθηκαν ως πειστήρια από το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας και οι αστυνομικοί εξετάζουν και αξιολογούν όλα τα στοιχεία μεταξύ των οποίων και αποτυπώματα προκειμένου να ανακαλύψουν τους δράστες. Πάντως, μπορεί ακόμα να μην έχει γίνει κάποια σύλληψη ή προσαγωγή ωστόσο οι Αρχές εκτιμούν ότι πολύ σύντομα θα έχουν προχωρήσει στην ταυτοποίηση.

Όπως έγραψε και στο χθεσινό φύλλο, η εφ. «Πατρίς», εκτιμάται ότι εμπλέκονται τουλάχιστον 4 με 5 άτομα τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες είχαν διαμορφώσει τους συγκεκριμένους χώρους περίπου ένα εξάμηνο πριν ενώ λίγο αργότερα άρχισε να καλλιεργείται και η φυτεία, τμήμα της οποίας ήταν έτοιμο να διοχετευτεί το επόμενο διάστημα στην αγορά. Σχετικά με τη μεταφορά τους, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. τόνισε στην εφ. «Πατρίς» πως από το σημείο στο οποίο βρισκόταν η φυτεία, θα χρειαζόταν και άλλο μέσο εκτός από ανθρώπινα χέρια προκειμένου να μεταφερθούν μέσω κάποιων μονοπατιών της ευρύτερης περιοχής. Το παράνομο περιουσιακό όφελος από την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης και την περαιτέρω διακίνησή τους θα ανερχόταν στο χρηματικό ποσό του 1.500.000 ευρώ περίπου.

Όλη η επικαιρότητα