Αγροτικά Ηλεία

Σε ετοιμότητα ο αγροτικός κόσμος στον Κάμπο- Με αντιπαγετικό ύφασμα «απαντούν» στη …Μήδεια

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Κάμπου ενόψει της κακοκαιρίας με το όνομα «Μήδεια» που φέρνει ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας οι αγρότες φρόντισαν να καλύψουν με αντιπαγετικό ύφασμα τις καλλιέργειές τους υπαίθριες και θερμοκηπιακές για να τις προστατεύσουν από τον παγετό που δημιουργούν οι χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο αγρότης παραγωγός Γιάννης Λούπης από τα Λεχαινά έχει ήδη σκεπάσει τα δέκα στρέμματα θερμοκηπιακού καρπουζιού με το ειδικό ύφασμα. «Έχω φυτέψει από τις 23 Γενάρη καρπούζι και ο παγετός έρχεται απειλητικά. Κάλυψα με το ειδικό τούλι την καλλιέργεια. Το κόστος ανέρχεται στα 160 ευρώ το στρέμμα αλλά δεν είναι για μια χρήση. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις τρεις τέσσερις φορές και φυσικά έχει αποτέλεσμα, αφού προστατεύει τις καλλιέργειες γιατί ο παγετός κάνει μεγάλη ζημιά» δήλωσε στην «Πατρίς».

«Σκεπάσαμε τις πατάτες με το ειδικό ύφασμα για τον παγετό γιατί περιμένουμε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, θερμοκρασίες που είναι καταστροφικές για την καλλιέργεια της πατάτας και όχι μόνο» δήλωσε μιλώντας στην «Πατρίς» ο αγρότης παραγωγός Γιώργος Γεωργιόπουλος από το Βαρθολομιό.

Αλλά και οι κτηνοτρόφοι έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να μην εκτεθούν στους κινδύνους της παγωνιάς τα ζώα τους και οι ζωοτροφές. Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο παγετός θα έχει διάρκεια μέχρι και την Πέμπτη.

Όλη η επικαιρότητα