Αχαϊα Εκπαίδευση

Σε οικονομική ασφυξία το Πανεπιστήμιο Πατρών

Ακόμα ένα ισχυρό πλήγμα φαίνεται ότι δέχεται το Πανεπιστήμιο Πατρών μετά την υποστελέχωση και την επακόλουθη υποβάθμιση στην οποία οδηγείται λόγω της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας για περιορισμένες θέσεις ΔΕΠ παρά τις 28 αποχωρήσεις καθηγητών, αφού πλέον βρίσκεται αντιμέτωπο και με την οικονομική ασφυξία.

Ειδικότερα, η υποστελέχωση αναμένεται να έχει επιπτώσεις όχι μόνο στο Πανεπιστήμιο, αλλά και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο.

Ωστόσο, ένα ακόμα πρόβλημα που έρχεται να προστεθεί τα υπόψιν των αρμόδιων του ιδρύματος είναι και η χρηματοδότηση των ανώτατων ιδρυμάτων της χώρας που ανακοινώθηκε χθες.

Στο άκουσμα της εν λόγω ανακοίνωσης υπήρξε τεράστια αναστάτωση, καθώς το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει λαμβάνειν 7,3 εκατ. ευρώ συνολικά, ποσό που είναι κατά 1,4 εκατομμύρια ευρώ μικρότερο από το αντίστοιχο περσινό, οπότε το Πανεπιστήμιο Πατρών χρηματοδοτήθηκε με 8,7 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σχολιάζοντας το ύψος της χρηματοδότησης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας κάνει λόγο για αισθητά μικρότερο ποσό που όπως χαρακτηριστικά τονίζει προκαλεί «οικονομική ασφυξία»! Την ίδια ώρα, το υπουργείο κάνει λόγο για «ένα ακόμα βήμα στον εξορθολογισμό της εκπαίδευσης».

Μέσω της νέας διαδικασίας αξιολόγησης, σημειώνει το υπουργείο, διασφαλίζεται η διαφάνεια αλλά και η ποιότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όλη η επικαιρότητα