Ηλεία

Σημαντικά έργα στον Δ. Πύργου- Τ. Αντωνακόπουλος: «Αναμένουμε πολλαπλά οφέλη…»

Σε πολλά επίπεδα κινείται ο δήμος Πύργου προωθώντας έργα ικανά να αλλάξουν την εικόνα της περιοχής στο κοντινό μέλλον. Ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος με δήλωση του στην εφημ. «ΠΑΤΡΙΣ» αναφέρεται σε τρία από τα πιο σημαντικά έργα, τα οποία υλοποιεί ή συμμετέχει υποστηρικτικά ο δήμος Πύργου, αναλύοντας την «φιλοσοφία» με την οποία κινείται για την ολοκλήρωσή τους…

Για τον νέο ναό του Άγιου Χαράλαμπου…

Μιλώντας για το σχέδιο ανέγερσης του νέου ναού του Πολιούχου του Πύργου
Άγιου Χαράλαμπου στην περιοχή της Συντριάδας ο κ. Αντωνακόπουλος τόνισε πως
«Στο βαθμό που μας αναλογεί ως δήμος, στηρίζουμε την ανέγερση του ναού και
προχωράμε τις διαδικασίες. Σε αυτή τη λογική κινήθηκε και η απόφαση αποδοχής
του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που έχει σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προς έγκριση. Τα επόμενα στάδια περιλαμβάνουν την λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου και θα ακολουθήσει η αποστολή της στο αρμόδιο υπουργείο προκειμένου στη συνέχεια να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ)…»

Ανταποκρινόμαστε στην επιθυμία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας, που για εμάς είναι εντολή, για την αποπεράτωση του ναού».

Για την υψικάμινο Ξυστρή…

Αναφερόμενος στις ενέργειες για την ολοκλήρωση της ανάπλασης στο πάρκο Ξυστρή και την απόδοση όλων των χώρων στους πολίτες, με επίκεντρο της παρέμβασης την επισκευή και την ενίσχυση της υψικαμίνου του βιομηχανικού χώρου, ο κ. Αντωνακόπουλος σχολίασε πως «Πρόκειται για μια κίνηση που θα συμβάλει στο να αποδοθεί μια λειτουργική ανάπλαση, ανεξάρτητη και αυτοτελής. Με την πρόταση που υποβλήθηκε στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προϋπολογισμού 484.500 ευρώ, ωριμάζουμε το έργο.

Προβλέπονται παρεμβάσεις για την ανθεκτικότητα από μελλοντικές καταπονήσεις  της υψικαμίνου, ένα σύμβολο της πόλης του Πύργου, που –ας μην ξεχνάμε- έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο.

Επίσης, θα ολοκληρωθούν οι υπολειπόμενες περιφράξεις και θα αποδοθεί σε χρήση ο χώρος όπου προβλέπεται να λειτουργήσει θερινός κινηματογράφος, ενώ θα τοποθετηθεί πολυσύνθετο όργανο στην παιδική χαρά για την πλήρη αναβάθμισή της».

Για το Θεματικό πάρκο στο Ανεμοχώρι (πρ. Λίμνη Αγουλινίτσας)

Όσον αφορά την δημιουργία θεματικού πάρκου στην περιοχή του Ανεμοχωρίου (πρώην λίμνη Αγουλινίτσας), ο δήμαρχος Πύργου τόνισε πως «Στόχος είναι να εκμεταλλευτούμε υπάρχοντα κτίρια -που έχουν και ιστορική αξία- όπως είναι ο παλιός σταθμός του ΟΣΕ. Με την χρηστική τους αξία μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε με πολλαπλά οφέλη που θα συμβάλλον θετικά στην περιβαλλοντική ευαισθησία και την ανάκαμψη της τουριστικής δραστηριότητας της περιοχής.

Στην πρόταση του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου περιλαμβάνεται η  δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου, παραδοσιακό καφενείο με ελληνική κουζίνα, χώρο σεμιναρίων με υπαίθριο θέατρο, παιδική χαρά, χώρος για περιβαλλοντική εκπαίδευση και διαδρόμους περιπάτου. Το προχωράμε και αυτό…».

Όλη η επικαιρότητα