Αθλητισμός

Σιμόν Μπάιλς: Αποχώρηση – σοκ και από το ατομικό

Η Simone Biles αποχώρησε και από τον ατομικό διαγωνισμό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο «για να επικεντρωθεί στην ψυχική της υγεία», ανακοίνωσε η Γυμναστική Ομοσπονδία των ΗΠΑ (USA Gymnastics). Η 24χρονη αποσύρθηκε την Τρίτη από τον τελικό της ομάδας των γυναικών, επικαλούμενη ανησυχίες για την ψυχική της υγεία.

Η ομοσπονδία ανέφερε ότι η Biles δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα αποσυρθεί από τους τέσσερις ατομικούς της τελικούς, οι οποίοι πρόκειται να πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα.

«Η Μπάιλς θα αξιολογήσει για να δει αν μπορεί να λάβει μέρος σε άλλα ατομικά που βρίσκονται ακόμα μπροστά», ανέφερε η δήλωση. «Εξακολουθεί να έχει προκριθεί για τέσσερις τελικούς που θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα» καταλήγει.

Την τρίτη η Αμερικανίδα σούπερ σταρ της γυμναστικής μίλησε για την απόφαση να αποχωρήσει από το ομαδικό για να μην στερήσει το μετάλλιο από τις συναθλήτριές της.

“Πήρα την απόφαση να δώσω προτεραιότητα στην υγεία μου, υπάρχουν και άλλα πράγματα στη ζωή πέρα από την γυμναστική” τόνισε. “Δυστυχώς συνέβη σε αυτό το στάδιο, γιατί ήθελα αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες να πάνε λίγο καλύτερα, αλλά και πάλι θα το βλέπω μέρα με την ημέρα και θα δούμε πώς θα πάει” δήλωσε στους δημοσιογράφους η αθλήτρια των ΗΠΑ.

Η πρώτη ανάρτηση της τέσσερις φορές ολυμπιονίκη μετά την αποχώρησή της από δυο αγωνίσματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Σιμόν Μπάιλς: «Είμαι κάτι παραπάνω από τα αποτελέσματά μου και τη γυμναστική μου»

Η εμβληματική Σιμόν Μπάιλς με την πρώτη ανάρτησή της μετά την απόφασή της να κάνει γνωστό ότι αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας, περιγράφει με μεστό λόγο όλα εκείνα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη εδώ και χρόνια.

Και ευχαριστεί τους φιλάθλους αλλά και όλους εκείνους που της έστειλαν την αγάπη τους και τη συμπαράστασή τους.

«Ο χείμαρρος αγάπης και υποστήριξης που έχω λάβει με έχει κάνει να συνειδητοποιήσω ότι είμαι κάτι παραπάνω από τα αποτελέσματά μου και τη γυμναστική μου, κάτι που ποτέ δεν πίστευα πραγματικά», έγραψε η Μπάιλς στο Twitter.

Πηγή: enikos,gr-avgi.gr

Όλη η επικαιρότητα