Ηλεία

Κέντρο Ήλιδας: Παρέσυρε και εγκατέλειψε οκτάχρονο – Στην ΜΕΘ του Ρίου το παιδί

Ακούστε το άρθρο

Σε σοβαρή κατάσταση, με πολλαπλές κακώσεις, νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου ο 8χρονος από το δημοτικό διαμέρισμα του Κέντρου δήμου Ήλιδας, ο οποίος το βράδυ της Κυριακής παρασύρθηκε από ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 49χρονος κάτοικος της περιοχής, ο οποίος μάλιστα μετά το ατύχημα εγκατέλειψε το αυτοκίνητό του και αναζητούνταν από τις αστυνομικές αρχές! Ο άνδρας εμφανίστηκε με τον δικηγόρο του το πρωί της Τρίτης στο τμήμα Τροχαίας Ήλιδας, όπου σχηματίστηκε δικογραφία, κι έπειτα αφέθηκε ελεύθερος.

Η ομάδα των γιατρών που παρακολουθεί τον άτυχο 8χρονο δίνει μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, με τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Ανδρέα Ηλιάδη να χαρακτηρίζει κρίσιμες τις πρώτες 48 ώρες.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή και κρίσιμη. Παρακολουθούμε την πορείας της υγείας του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το παιδί φέρει θλαστικά τραύματα στα πόδια και τη μέση, πνευμονικές θλάσεις και μεγάλα ελλείμματα στο δέρμα του.

Υπό τις κατευθύνσεις των εντατικολόγων, δίπλα στο παιδί βρίσκονται ιατροί πολλών ειδικοτήτων, όπως ορθοπεδικοί, γναθοχειρουργοί, πλαστικοί χειρουργοί κ.α.

Αυτή την ώρα πάνω από το παιδί βρίσκονται γιατροί πολλών ειδικοτήτων όπως πλαστικός χειρουργός, ορθοπεδικοί, γναθοχειρουργοί κ.α., που υπό τις κατευθύνσεις των εντατικολόγων συντονίζουν τις προσπάθειές τους.

Σύμφωνα με  το Τμήμα Τροχαίας Ήλιδας, το αυτοκίνητο παρέσυρε τον 8χρονο, ενώ κινούνταν στο κέντρο του χωριού. Ο οδηγός, βγήκε από την καμπίνα του αυτοκινήτου και τρέχοντας εξαφανίστηκε.

Αρχικά, το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και αφού διασωληνώθηκε διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Πύργου.

Λόγω των πολλαπλών τραυμάτων του, ωστόσο, κρίθηκε ότι έπρεπε να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας.

Το χωριό του Κέντρου πάντως είναι ανάστατο,  από τον βαρύ τραυματισμό του παιδιού, ενώ υπάρχει αγανάκτηση για την απομάκρυνση από το σημείο του ατυχήματος και την αρχική εξαφάνιση του οδηγού, τον οποίο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, γνωρίζουν, αφού είναι κάτοικος της περιοχής.

Όλη η επικαιρότητα