Ηλεία

Σοκ στην προσφυγική δομή της Μυρσίνης: Πέθανε 12χρονο κορίτσι

Μια απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Πέμπτης στη Μυρσίνη, σε σπίτι του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων, LM Village.

Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 11 ακούστηκαν μέσα από το σπίτι φωνές από μικρά παιδιά. Ο πατέρας των παιδιών βρισκόταν έξω από το σπίτι και όταν μπήκε μέσα βρήκε την 12χρονη κόρη του πεσμένη από το κρεβάτι χωρίς τις αισθήσεις της κάτω στο δάπεδο. Αμέσως, μαζί με την γυναίκα του, την πήρε στην αγκαλιά του και στη συνέχεια με ΙΧ αυτοκίνητο τη μετέφεραν στο ΚΥ Γαστούνης.

Εκεί οι γιατροί προσπάθησαν να επαναφέρουν το παιδί που ήταν σε κωματώδη κατάσταση στη ζωή, αλλά δεν κατέστη εφικτό. Έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση αλλά το παιδί ήταν ήδη νεκρό.

Στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και συνοδεία γιατρού, ο οποίος συνέχιζε τις προσπάθειες ανάνηψης, το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Πύργου όπου και εκεί παρά τις όποιες προσπάθειες, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Πιθανότατα τα αίτια του θανάτου είναι παθολογικά, ίσως την πρόδωσε η καρδούλα της, κάτι που θα δείξει η νεκροψία-νεκροτομή.

Η οικογένεια των τραγικών Σύριων διαμένει στη δομή εδώ και δύο χρόνια. Η 12χρονη είχε άλλα 5 αδελφάκια  με το μικρότερο παιδί της οικογένειας είναι 27 ημερών.

Να σημειωθεί ότι είναι το τρίτο παιδί που πεθαίνει στη Δομή από το 2016.

Ο διοικητής της δομής κ. Ναμπίλ Μοράντ δήλωσε:

«Το παιδί δεν είχε κάποιο ιατρικό ιστορικό ή σημάδι για κάποια αρρώστια. Τις φώναξε η μητέρα της δύο τρεις φορές, το παιδί δεν απάντησε και την βρήκανε επάνω πεσμένη από το κρεβάτι σε λιπόθυμη κατάσταση. Περιμένουμε την ιατροδικαστική έκθεση από την Πάτρα. Σήμερα θα γίνει η κηδεία. Οι γονείς είναι σοκαρισμένοι. Θα τους στηρίξουμε ψυχολογικά».

Σήμερα βρίσκονται στη δομή 317 εγγεγραμμένοι ενώ  υπάρχουν και 6 επισκέπτες που θα φύγουν σύντομα. Από τους 317 τα 166 είναι παιδιά. Οι 263 έχουν πάρει άσυλο. Στην απόλυτη πλειοψηφία τους είναι  Σύριοι ενώ υπάρχουν μόνο 4 ιρακινοί.

Ο διοικητής του LM Village κ. Ναμπίλ Μοράντ συζητάει για το τραγικό συμβάν με πρόσφυγες της δομής.

Όλη η επικαιρότητα