Ηλεία

Σουβλάκι: Το κύμα ανατιμήσεων το παρέσυρε-«Τσουχτερή» η τιμή και στο ταπεινό φαγητό των Ελλήνων

Η αύξηση φυσικά προέρχεται από το κύμα ανατιμήσεων  στις περισσότερες από τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν και τα ψητοπωλεία, όπως το κρέας, το λάδι, τα κάρβουνα, τα μεταφορικά έξοδα κ.α

Ούτε το σουβλάκι θα γλιτώσει το ντόμινο των αυξήσεων που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στα διατροφικά προϊόντα. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες ψητοπωλείων και τα όσα δήλωσαν στην εφ. «Πατρίς», η αύξηση τις τιμής στην αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων μοιάζει αναπόφευκτη.

Η αύξηση φυσικά προέρχεται από το κύμα ανατιμήσεων  στις περισσότερες από τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν και τα ψητοπωλεία, όπως το κρέας, το λάδι, τα κάρβουνα, τα μεταφορικά έξοδα κ.α . Ακόμα ένα χτύπημα για τους καταναλωτές αλλά και για τους επιχειρηματίες αφού η αύξηση της τιμής θα συνδυαστεί με τη μείωση της κατανάλωσης, όπως συμβαίνει και στους υπόλοιπους κλάδους, όπου ανέβηκε η τιμή των προϊόντων.

Νίκος Πατσούρης: Υπάλληλος ψητοπωλείου

«Η τιμή αυτή τη στιγμή στο σουβλάκι το χοιρινό είναι 1,20 όμως όλα τα προϊόντα όπως φαίνεται θα αυξηθούν γιατί όλες οι πρώτες ύλες έχουν πάρει την ανηφόρα. Μέχρι στιγμής δε γνωρίζουμε το ποσό της αύξησης. Το πρόβλημα είναι ότι η αγοραστική δύναμη του καταναλωτή είναι περιορισμένη, όποτε αν αυξηθεί η τιμή θα δυσκολευτεί ο κόσμος να ανταπεξέλθει. Ευχόμαστε να μην είναι μεγάλη η αύξηση. Μακάρι να μην υπήρχε καθόλου. Αν γίνει κάτι φοβάμαι πως θα μειωθεί η δουλειά μου γιατί οι περισσότεροι ήδη βιώνουν δύσκολες καταστάσεις.»

Ανδρέας Αγγελόπουλος: Ιδιοκτήτης ψητοπωλείου

«Όπως πάνε τα πράγματα, δε θα αργήσουν να έρθουν και οι αυξήσεις στο σουβλάκι. Αυξήθηκαν τα κρέατα, το ψωμί και τα κάρβουνα, όλες οι πρώτες ύλες δηλαδή. Αυτή τη φορά θα είναι δύσκολο να απορροφήσουμε τις ανατιμήσεις. Σύμφωνα με τα λειτουργικά μας έξοδα θα διαμορφώσουμε και τις νέες τιμές. Η κίνηση είναι ήδη μειωμένη και δυστυχώς θα μειωθεί και άλλο.»

Βασίλης Πετρίδης: Iιδιοκτήτης ψητοπωλείου

«Αναμένουμε αυξήσεις και στο δικό μας κλάδο από τη στιγμή που ανέβηκαν όλες οι πρώτες ύλες.  Δε θέλουμε να ανεβάσουμε τις τιμές αλλά δε μπορούμε να κρατήσουμε τις αυξήσεις. Και είναι αλήθεια ότι μέχρι τώρα τα καταστήματα του Πύργου πουλάνε το σουβλάκι σε χαμηλότερη τιμή σε σύγκριση με άλλα καταστήματα πανελλαδικά. Μακάρι να έμεναν οι τιμές όπως είναι γιατί και ο κόσμος τα βγάζει δύσκολα πέρα. Οι ανατιμήσεις πιστεύω θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις σε όλους τους κλάδους της αγοράς, όχι μόνο στον δικό μας.»

Όλη η επικαιρότητα