Λακωνία

Σπάρτη: Αναδιοργανώνεται το ΚΕΕΜ μετά την κατάργησή του ως κέντρο κατάταξης;

Την αναδιοργάνωση του στρατοπέδου του ΚΕΕΜ Σπάρτης προβλέπει, μεταξύ άλλων,  απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ανασυγκρότηση, στρατοπέδων και στρατιωτικών υπηρεσιών, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «ΗΧΩ Της Άρτας». Επίσης, βάσει της ίδιας απόφασης αποφασίσθηκε η διάλυση του 9ου ΣΠ και του ΚΕΔΒ Καλαμάτας και του ΚΕΜΧ (Ναύπλιο), καθώς και η παύση της λειτουργίας τους.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Β’ ΕΣΣΟ 2018, το ΚΕΕΜ έπαψε να λειτουργεί ως κέντρο κατάταξης, καθώς όλοι οι στρατεύσιμοι παρουσιάζονται πλέον σε στρατόπεδα (Σημεία Υποδοχής) σε περιοχές του παραμεθορίου. Το στρατόπεδο της Σπάρτης λειτουργεί τους τελευταίους μήνες ως μονάδα εκπαίδευσης και χορήγησης ειδικοτήτων (Οδηγών, Μαγείρων και Αρτοποιών).

Αναλυτικά, η απόφαση φέρεται να προβλέπει:
α) Την διάλυση του 9ου ΣΠ του ΚΕΜΧ (Ναύπλιο), του ΚΕΔΒ (Καλαμάτα) και του ΚΕΝ Άρτας

β) Την αναδιοργάνωση των:
1) 2/39 ΣΕ (Μεσολόγγι), 11ου ΣΠ (Τρίπολη) και 547 Α/Μ ΤΠ (Ρέθυμνο)
2) ΚΕΕΜ (Σπάρτη), ΚΕΤΘ (Αυλώνα) και ΚΕΠΒ (Θήβα)
3) ΣΜΧ με συγκρότηση ΜΑΑ ΜΧ στον πόλεμο (Λουτράκι)
4) ΣΔΒ με συγκρότηση ΜΑΑ ΔΒ στον πόλεμο (Αθήνα)
5) 586 Μ/Π ΤΠ με κατάργηση της ειρηνικής οργάνωσης σύνθεσης (Λόχοι Εκπαίδευσης) και αποστολής που αφορούν την εκπαίδευση Ν/Σ (Γρεβενά)

γ) Τη συγκρότηση Στρατιωτικού Μουσείου τύπου «Β» στο Μεσολόγγι

Σύμφωνα με το έγγραφο της απόφασης που επικαλείται η εφημερίδα της Άρτας, «πρόθεση του ΓΕΣ είναι η εκτέλεση παράλληλων εργασιών απ’ όλους τους εμπλεκόμενους, για την επιτάχυνση των διαδικασιών αναδιοργάνωσης – συγκρότησης – διάλυσης των παραπάνω Μονάδων – Υπηρεσιών – Στρατιωτικών Καταστημάτων στο πλαίσιο των αποφάσεων – γνωματεύσεων του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, μέχρι τη λήψη τελικής απόφασης από τον υπουργό Άμυνας Π. Καμμένο.

Πηγή: lakonikos.gr 

Όλη η επικαιρότητα