Λακωνία

Σπάρτη: Φοιτητής παρενοχλούσε και εκβίαζε (Sextortion) ανήλικες στην Αγγλία

Σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας
dioksi-hlektronikou-egklimatos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στην πόλη της Σπάρτης οδηγήθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σε έναν 20χρονο φοιτητή όπου όπως φαίνεται εκβίαζε δυο ανήλικες από την Αγγλία, από τις οποίες είχε αποσπάσει μέσω κοινωνικών δικτύων «ακατάλληλες» φωτογραφίες.

Ο νεαρός φοιτητής, δημιουργώντας ένα ψεύτικο προφίλ σε γνωστή διαδικτυακή εφαρμογή, προσέγγισε δυο νεαρές Αγγλίδες 15 και 17 ετών αντίστοιχα και κατάφερε να τους αποσπάσει ευαίσθητο προσωπικό φωτογραφικό υλικό.

Σύμφωνα με τις Βρετανικές Αρχές, ο φοιτητής συνέχισε να ζητάει φωτογραφίες από τις δυο ανήλικες, απειλώντας τες πως αν δεν του έστελναν νέες, θα δημοσιοποιούσε τις φωτογραφίες που ήδη είχε στην κατοχή του.

Οι αρμόδιες Βρετανικές Αρχές σε συνεργασία με την Ελληνική Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντόπισαν τον 20χρονο και αφού διαπιστώθηκε η εμπλοκή του στην παράνομη δραστηριότητα, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, η οποία και υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική αρχή. Ωστόσο, οι αρχές αποφάσισαν ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την σύλληψή του.

Πηγή: lakonikos.gr

Όλη η επικαιρότητα