Ποδόσφαιρο

Σπ. Βασιλείου (Πρόεδρος Σ.Δ.Π. Ηλείας): Ανοικτή επιστολή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. Λ. Αυγενάκη, απέστειλε χθες  ο νυν Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ηλείας, και Πρώην Διαιτητής Α’ εθνικής κ. Σπύρος Βασιλείου, ζητώντας τη δημιουργία «Ένωσης Διαιτητών», και φυσικά εφαρμογή της ολιστικής μελέτης! Είχε προηγηθεί ο Καρδιτσιώτης πρώην διαιτητής Α’ εθνικής  και παράγοντας της διαιτησίας Ηλίας Χατζής,  με τις «φωνές» συνεχώς να πυκνώνουν!

Αναλυτικά η επιστολή Βασιλείου:

Κύριε Υπουργέ:

Ως πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ηλείας, του τόπου,  όπου γεννήθηκαν Αρχαία Ήλιδα, και τέλεσης την Αρχαία Ολυμπία οι Ολυμπιακοί Αγώνες, και όπου το «Ευ Αγωνίζεσθαι» έγινε σημείο αναφοράς για όλους εμάς, έφτασε η ώρα  να πάρετε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες για τη δημιουργία της Πανελλήνιας “Ένωσης Διαιτητών”. Πρέπει να συμβάλουμε όλοι μας, υπέρ του νέου και της προόδου του Ποδοσφαίρου και της Διαιτησίας, μέσα από διακριτικούς ρόλους και αρχές. Οι Έλληνες  διαιτητές, έχουν παρελθόν και μέλλον, μόνο μέσα από το σπίτι τους, που δεν είναι άλλο από τους κατά τόπους συνδέσμους.

Κύριε Υπουργέ! Πάρτε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες για να πάμε μπροστά. Άλλωστε η έως τώρα διαδρομή σας, αυτό διαβεβαιώνει όλους μας.

ΣΠΥΡΟΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (Πρόεδρος Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου  Ηλείας, Πρώην Διαιτητής  Α’ Εθνικής!

Για δεύτερη φορά μετά την 20η Νοεμβρίου!

Να σημειώσουμε πως ο κ. Σπ. Βασιλείου, επανέρχεται για το όλο θέμα για δεύτερη φορά, καθώς η πρώτη ήταν την 20η Νοεμβρίου του 2020 στην «Πατρίς – Σπορ» όπου είχε αναφέρει:  «Το γεγονός αυτό, αποτελεί μια χρόνια δικαίωση όλων των Ελλήνων Διαιτητών και εμένα προσωπικά. Άλλωστε όσοι βρέθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο (2019) στην εκδήλωση του Σ.Δ.Π.Η. για τα 50 χρόνια του, θα θυμούνται ότι είχα πει, ότι πλησιάζει η δικαίωση των διαιτητών, και η ώρα που οι διαιτητές μας, θα επιστρέψουν στο σπίτι τους. Θεωρώ λοιπόν πως ο νέος κανονισμός διαιτησίας που καταργεί τα ποσοστά που έδιναν από τις αμοιβές τους οι Έλληνες διαιτητές στις κατά τόπους Ενώσεις, ανοίγει τον δρόμο, για την πλήρη δικαίωση των διαιτητών, και της Ελληνικής Διαιτησίας. Πλέον δεν υπάρχει καμία σχέση Διαιτησίας και ΕΠΣΗ, καθώς δημιουργείται η Ένωση Διαιτησίας, που ουσιαστικά αντικαθιστά τους Συνδέσμους Διαιτητών. Και το βασικότερο όλων, η Ε.Δ. /ΕΠΣΗ που ορίζει τους διαιτητές των αγώνων, γίνεται ανεξάρτητη. Πλέον ο Έλληνας Διαιτητής θα έχει «φωνή» και στην Γ.Σ. της ΕΠΟ, και ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Διαιτητών Ελλάδας θα μπορεί να ψηφίζει στις εκλογές της ΕΠΟ. Μιλάμε δηλ. για μια αναβάθμιση της Διαιτησίας, η οποία απαγκιστρώνετε από τους παράγοντες του ποδοσφαίρου. Και το βασικότερο όλων, η εφαρμογή αυτή δεν θα αργήσει, αλλά θα πρέπει ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2021».

Με λίγα λόγια ο κ. Σπ. Βασιλείου επανέρχεται στο θέμα καθώς ο καιρός περνά, και ζητά τη Δημιουργία Ένωσης Διαιτητών λέγοντας: «Κάθε χρόνο, κάθε μέρα, κάθε στιγμή, διολισθαίνει από το κακό στο χειρότερο η διαιτησία. Η σημαντική πλειονότητα των διαιτητών, που σήμερα αγωνίζονται στις μεγαλύτερες κατηγορίες και στέκονται με επιτυχία, είναι διαιτητές που προέρχονται από σχολές των Συνδέσμων Διαιτητών, και όχι από αυτούς που βγάζουν οι παράγοντες των Ενώσεων. Σε λίγο αυτοί οι εναπομείναντες θα  αποστρατευθούν.., και τότε θα υπάρξει το χάος, αυτό που ήδη είναι υπαρκτό και ορατό στα τοπικά πρωταθλήματα των Ενώσεων. Συμπληρώθηκαν ήδη 30 χρόνια από την υπαγωγή, και 10 χρόνια από την πλήρη υπαγωγή της διαιτησίας στους παράγοντες. Θέλω να μου πουν, ποια  ήταν η βελτίωση της διαιτησίας τα 30 αυτά χρόνια; Ανεξαρτητοποιήστε τη Διαιτησία για να υπάρξει πρόοδος. Δεν επιδιώκουμε τη μη συνεργασία με τους παράγοντες που διοικούν το ποδόσφαιρο. Η Ένωση Διαιτητών, να είναι μια ένωση της ΕΠΟ ανεξάρτητη, όπως και ο Σύνδεσμος ανεξάρτητος. Οι διαιτητές να έχουν το αναφέρετο και δημοκρατικό δικαίωμα να εκλέγουν οι ίδιοι αυτούς που θέλουν να τους διοικούν και όχι να είναι “έρμαια ” των κάθε λογής παραγόντων. Έφτασε επιτέλους η ώρα,  οι διαιτητές να επιστρέψουν στον φυσικό τους φορές, μας τόνισε ο κ. Σπ. Βασιλείου»!

Όλη η επικαιρότητα