Ηλεία

Στάθης Καννής: «Ο κύριος “απευθείας ανάθεση” συνεχίζει το έργο του…»

O ΚΥΡΙΟΣ «ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ» ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ….
(53.588 € στην οικογενειακή επιχείρηση «άμισθου» συμβούλου του)

Πρόσφατα αναδείξαμε την προκλητική πρακτική του Δημάρχου Πύργου να προβαίνει σε απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες, που συνδέονται άμεσα με πρόσωπα που ο ίδιος έχει ορίσει ως «άμισθους» συμβούλους του (απευθείας ανάθεση της επισκευής των προσκρουστήρων Λιμένα Κατάκολου, 24.675 €, σε αθηναϊκή εταιρεία, στην οποία εργάζεται η «άμισθος» σύμβουλος του επί τουριστικών και ναυτιλιακών θεμάτων).

Ο Δήμαρχος, όμως, αντί να απαντήσει επί της ουσίας, ποίησε τη νήσσαν για το συγκεκριμένο θέμα και επέλεξε την γνωστή σε αυτόν οδό των ύβρεων και των προσβολών. Βέβαια, δεν θα επιμέναμε στη συγκεκριμένη ανάθεση, αν ήταν η μόνη.
Παρόμοιες αναθέσεις έχουν γίνει και σε σχέση με τον άμισθο σύμβουλο του Δημάρχου σε θέματα Περιβάλλοντος και Πρασίνου. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος ανέθεσε απευθείας στην επιχείρηση που διατηρεί ο γιος του «άμισθου» συμβούλου του και έχει ως αντικείμενο το εμπόριο φυτών, γεωργικών φαρμάκων, λιπασμάτων κλπ:

Α) την προμήθεια δέντρων και φυτών για κοινόχρηστους χώρους, ποσού 24.085 €
Β) την παροχή υπηρεσίας για ραντισμούς κοινόχρηστων χώρων, ποσού 24.800 €,
Γ) την προμήθεια λιπασμάτων για την ανάπλαση χώρων πρασίνου, ποσού 4.703 €.
Συνολικά, δηλαδή, ο Δήμαρχος, υπέγραψε απευθείας αναθέσεις, 53.588 €, στην οικογενειακή επιχείρηση του «άμισθου» συμβούλου του !!!

Αξίζει, επίσης, να σημειώσουμε ότι στις δύο πρώτες αναθέσεις υπέβαλε προσφορά μόνο η συγκεκριμένη εταιρεία και άλλη μία, η οποία, όμως, δεν διάβασε καλά την πρόσκληση και υπέβαλε την προσφορά της εκπρόθεσμα…

Δεν υπήρχε καμία άλλη επιχείρηση σε ολόκληρο τον Δήμο Πύργου με παρόμοιο αντικείμενο, από την οποία θα μπορούσε να ζητηθεί προσφορά;;

Ο Δήμαρχος, προφανώς, υποτιμάει τη νοημοσύνη των συνδημοτών μας, θεωρώντας ότι θα παρακολουθούν με απάθεια, για πολύ καιρό ακόμα, το πανηγύρι που έχει στηθεί στο Δημοτικό Μέγαρο. Την ώρα που οι τοπικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, κάποιοι συνεχίζουν να διαχειρίζονται το δημοτικό χρήμα, με τρόπο που γεννά κραυγαλέα ερωτήματα.

Και επειδή πλέον, αθροίζονται πολλά παρόμοια ερωτήματα που αφορούν τον Δήμαρχο Πύργου (με ποσά που προσεγγίζουν τα 2.000.000 €), τον καλούμε να ανακαλέσει άμεσα όλες τις σχετικές αποφάσεις και να απευθυνθεί με όρους διαφάνειας και δημόσιας λογοδοσίας σε όλους τους επαγγελματίες του Δήμου μας. Τελικά, όπως, ευφυώς, είχε διακρίνει αείμνηστος βουλευτής του Νομού μας «κάποιοι χαλάσανε νωρίς»…

Στάθης Καννής
Δικηγόρος
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης Πύργου «ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

Όλη η επικαιρότητα