Πολιτισμός

Στάθης Λιβαθινός: Οι πρώτες του δηλώσεις μετά την παραίτηση

Δεν νιώθω καμία πικρία», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Στάθης Λιβαθινός στις πρώτες του δηλώσεις μετά την παραίτησή του από την Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου σήμερα Τρίτη (2/3).

Σημειώνεται ότι η παραίτηση ήρθε μετά από μια επιστολή των Σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου που έκαναν λόγο για κακοποιητικές συμπεριφορές από καθηγητές τους.

«Ό,τι νιώθω και ό,τι σκέφτομαι βρίσκεται μέσα στην ανακοίνωση προς τους αγαπημένους μου μαθητές. Μέσα από αυτήν την ανακοίνωση αποχαιρέτησα τα παιδιά μου. Δε νιώθω καμία πικρία», δήλωσε ο Στάθης Λιβαθινός στο Mega.

Αναφερόμενος στα μελλοντικά του σχέδια στο θέατρο ανέφερε ότι: «όταν ανοίξουν τα θέατρα με το καλό, θα δούμε. Είμαι στην ίδια δυσκολία που βρίσκονται όλοι οι άνθρωποι του θεάτρου».

Από την πλευρά του το Εθνικό Θέατρο ευχαριστεί τον Στάθη Λιβαθινό καθώς διευκόλυνε την κατάσταση με την παραίτησή του.

«Παρά τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Διευθύντρια της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό να θεραπευθεί η δυσαρμονία που ανέκυψε κατά τη διδακτική διαδικασία και να επανέλθει κλίμα συνεργασίας και συναντίληψης μεταξύ του Καθηγητή κ. Στάθη Λιβαθινού και των σπουδαστών της Σχολής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στις τάξεις των σπουδαστών επικρατεί, άλλωστε, από την αρχή της υπόθεσης Λιγνάδη αναβρασμός ενώ οι ασπουδαστές είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι μεταξύ τους υπήρχαν περιπτώσεις άσκησης τουλάχιστον ψυχολογικής βίας.

Σημειώνεται ότι ο Στάθης Λιβαθινός έγραφε μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησής του: «Ζητώ και πάλι συγγνώμη αν τυχόν πλήγωσα κάποια ή κάποιον από σας – η όποια αυστηρότητά μου δεν έκρυβε τίποτα περισσότερο από έγνοια και αγωνία, ώστε να αποκτήσετε τα απαραίτητα εφόδια για τη μελλοντική σας πορεία στο θέατρο».

Πηγή: MEGA

Όλη η επικαιρότητα