Ηλεία

«Στάχτη» η… «Thalassa» στην Κουρούτα – Τυλίχτηκε στις φλόγες το γνωστό καφέ-μπαρ

Ολοκληρωτική καταστροφή υπέστη χθες τα ξημερώματα το καφέ – μπαρ Thalassa στην Κουρούτα, το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Το κατάστημα δεν είχε ανοίξει τις προηγούμενες μέρες, κατά το «άνοιγμα» της εστίασης, κάτι που επρόκειτο να γίνει, όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης του κ. Θανάσης Λεβέντης περίπου στις 15 Ιουνίου, όπως συμβαίνει κάθε σεζόν. Μάλιστα, ο ίδιος, μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» είπε ότι το μαγαζί θα είναι έτοιμο να ανοίξει κανονικά, χωρίς να θέλει να μιλήσει για τις ζημιές από την φωτιά.

Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 3 τα ξημερώματα και φύλακες γειτονικών μαγαζιών και περίοικοι, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική.

Μέσα σε λίγα λεπτά στο σημείο έφτασαν 3 οχήματα από την Π.Υ. Αμαλιάδας με επικεφαλής τον διοικητή κ. Κωνσταντίνο Χριπάτσιο και χρειάστηκε και η συνδρομή ενός ακόμη από την Π.Υ. Λεχαινών.

Δίπλα σε παραθεριστική κατοικία…

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ξεκίνησε από το εσωτερικό του καταστήματος και επεκτάθηκε γρήγορα εξαιτίας των εύφλεκτων υλικών και του αποθηκευμένου εξοπλισμού που ήταν μέσα σε αυτό.

Οι πυροσβέστες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια πολύ δύσκολη κατάσταση, αφού τα υλικά της κατασκευής του καταστήματος και τα αντικείμενα συνέβαλλαν στην γρήγορη επέκταση της φωτιάς. Δίπλα από το κατάστημα υπάρχει μια παραθεριστική κατοικία, η οποία αρχικά κινδύνεψε, αφού έπιασε φωτιά και το δέντρο που βρίσκεται έξω από αυτή.

Οι πυροσβέστες ωστόσο, κατάφεραν να «προστατέψουν» την κατοικία και ευτυχώς η φωτιά δεν επεκτάθηκε.

Για τα αίτια, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας, ενώ σε δηλώσεις του στην εφ. «Πατρίς» ο διοικητής της Π.Υ. Αμαλιάδας κ. Κ. Χριπάτσιος είπε: «Από ότι φαίνεται η πυρκαγιά έχει ξεκινήσει από το εσωτερικό του καταστήματος χωρίς να φαίνονται ίχνη παραβίασης στο κατάστημα.

Βέβαια εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική λόγω της φύσης των υλικών και λόγω των αποθηκευμένων τραπεζοκαθισμάτων και ψάθινων ομπρελών που υπήρχαν στον χώρο.

Η φωτιά κατασβέστηκε και χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα οχήματα, τρία από την Αμαλιάδα, ένα από τα Λεχαινά και η ποσότητα νερού που έπεσε ήταν αρκετά μεγάλη. Κινδύνευσε άμεσα το γειτονικό σπίτι καθώς ήταν σε επαφή με το συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο αποτρέψαμε να πάθει οποιαδήποτε ζημιά. Τα αίτια για την πυρκαγιά τώρα διερευνώνται, μας κινεί το ενδιαφέρον, ότι σημειώθηκε πολύ αργά τη νύχτα, οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε κάτι. Το μαγαζί ήταν κλειστό, οπότε ξεκαθαρίζουμε ότι δεν ήταν και δεν αφορούσε κάποιο λάθος που είχε γίνει πρόσφατα».

Στο σημείο βρέθηκαν και μηχανικοί του δήμου Ήλιδας, με επικεφαλής τον προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Στέφανο Ρουμελιώτη, καθώς και προσωπικό, ώστε να ξεκινούσε άμεσα η απομάκρυνση των καμένων υλικών, γιατί το σημείο είναι επικίνδυνο και υπάρχουν φόβοι κατάρρευσης, τμημάτων που δεν κάηκαν.
Aπό την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκαν περιμετρικά απαγορευτικές κορδέλες, ώστε να μην διέρχεται ο κόσμος, μέχρι να γίνει ο καθαρισμός.

Όλη η επικαιρότητα